Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Advertisements


Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.


Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
BİLMECELER.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.

Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emrenin Hayatı.
Fotoğraflar; Ermeni çetelerince katledilen Türk Halkının tarihi belgesidir.
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Ben bir Eylül sen bir Haziran

El et Söyleyen Bilinmiyo Hazırlayan sunan (münevver)
KaDıN.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Hülya Büyüköner Cansıla
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer. GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer.
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Zordur suskun zamana meydan okumak,
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
HASRETİM SANA ....
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
DOST DOSTUN   Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini…. Dost, dostun.
Biliyormusun, kendi dirseğini yalamanın mümkün olmadığını?
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Atasözleri.
SeNDeN SoNRa.
Ses Basınız.
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
Gitme Hazan Altun Gitme..... A ş kımın baharında kı ş olurmu? Hayallerimiz hiç,kabus olurmu? Zaman akmadan sabit dururmu? Boynum omzuma e.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
Müzik Ağrı Dağı Efsanesi Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini….
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
YOL HAVASI
Biliyormusun,.....
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emre yılları arasında yaşadığı düşünülen,Türkçe şiirinin öncüsü olan bir şair ve mutasavvıftır. www. derssunu. com.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Sunum transkripti:

Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela Vurdular dağ ceylanımı Daha teze çağında… Başında al yazması Boynunda beşi birlik Kör olam bakmaya kıyamazsın Sevmeye doyamazsın he vallah Yanakları yer elması Elleri kınalı keklik...

O ki cepkenimde çakmak Soframda acı isot Tabakamda kaçak Ayağımda körüklü bot… Bir kere insan o Yürekte can o Kıpır kıpır akan Damarda kan o… Vurmaya özü bayar mı heç adamın Bile bile eli gider mi tetiğe Kan tutmaz mı Can acıtmaz mı Yürek sızlatmaz mı Oyy… Ben ölem yâr oy Kalleşlik yakışır mı erkeğe …

Le ley Urfa Hayranım sana Bir yol göster Bir fikir ver bana Yitirdim yavrumu Yüreğim yasta… Ben bu çileyi çekemem gurban İmanıma taşıyamam bu vebali İyisi mi sen Halıma koyma beni Al ayaklarının altına Vur yanan bağrımdan Vur soluksuz Vur gâvur gibi Eli söyletme ardımdan … Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar Anandan babandan yardan ayrı koyarlar…

Kır filizlenmiş dallarımı hoyrat ellerinle Eteklerine sıyır damarlı yapraklarımı Etimi tırnağımdan büsbütün ayır Bir bidon benzin Bir çöp kibrit Yak sevdalarımı törelerin kahrına Yak yarınlarımı cayır cayır… Hamsin rüzgârlarıyla körükle ateşimi Duman duman yükselsin ağıtlar Hoyratlar söylenegelsin eski çağdan Kulak kabartıp duysunlar Duysunlar da utansınlar Nemrutlar Nispeten anlasınlar aşkı masum Anlasınlar da bıraksınlar peşimi Sen ki peygamberler şehri Ben İbrahim’ler torunu Savur küllerimi Karacadağ’dan Köpeklere çiğnetme leşimi …

Töre Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / © Şiir : Ali Yaşar