12 -18 ARALIK
Diyarbakır’da karpuzlar Şenlendi bak bostanlar Tatlı karpuz olmasa Çekilir mi sıcaklar?
ÇİLEK Emiralem çileği Hayran eder göreni Kokusuyla yetinme Sen de tat bu lezzeti
ÜZÜM İzmir’in üzümleri Coşturur yiyenleri Size enerji verir Hem kuru hem taze yenir
PORTAKAL Nezle, grip de neymiş Portakal yiyen görmemiş Akdeniz’in güzeli Kışı bize sevdirmiş
HAVUÇ Rengi güneş gibi Tavşanlar bilir işi Havuç yiyin arkadaş Tadı var şeker gibi
ŞEFTALİ Bursa’nın şeftalisi Yazdır onun mevsimi Nasıl güzel yemesi Tatlı, sulu şeftali
SOĞAN Yemek onsuz olur mu? Tadına hiç doyulur mu? Güzel soğan, sarı soğan Böyle ağlatmak olur mu?
KAVUN Kavunu kokla al O tadına hayran kal Kırkağaç’ın kavunu Bir değil on tane al
SALATALIK Uzun, yeşil salatalık Görünce hemen aldık Onunla kahvaltıya Güzel bir lezzet kattık
ZEYTİN Ege’de zeytin yetişir Lezzetiyle bilinir Var mı öyle sağlıklı En güzeli zeytin yağı
CEVİZ Kırması kolay değil Yemesi bir olaydır Şu ceviz ne güzel şey Sana çok yararlıdır
FINDIK Karadeniz coştu yine Fındıklar geldi dile Ne çok enerji verir Her gün fındık yiyene
Ak akçe kara gün içindir
Zamanın , paranın ,suyun,elektriğin kıymetini bilmek gerekir..
Tutumlu olan, israftan kaçınan ve kendi ülkesinin ürünlerini kullanan nesillerin olduğu bir ülke güçlü bir ülkedir.
Bizlerde ülkemizin güçlü olması için çalışmalıyız Bizlerde ülkemizin güçlü olması için çalışmalıyız. Yani; -Tutumlu olmalıyız. -İsraftan kaçınmalıyız. -Yerli malı kullanmalıyız.
Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftanız Kutlu Olsun . KOZA İLKOKULU