Yaşlı bir adam emekliye ayrılır ve kendine bir lisenin yanında küçük bir ev alır. Emekliliğinin ilk bir kaç haftasını huzur içinde geçirir ama sonra ders.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
Çelebi Grubu.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
Bedevi ~ Öykü ~ “Mal cimrilerde, Silah korkaklarda,
KUMDA AYAK İZLERİ
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
TARTIŞMA TÜRLERİ DİL VE ANLATIM-10.SINIFLAR HALİL GÜREL ANADOLU LİSESİ
ZAMİRLER.
Yavrum ve ben.
SATRANÇTA BERABERLİKLER
Cin ali derslerini pekiştirmek ve eğlenmek için ttçocuk’u kullanıyordu.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
ZAMİRLER.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
HEPİMİZİN ARADIĞI HUZUR
Bana kadin oldugumu goster!
KABUL EDEMEM.
Saklı objeleri Bulun.
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
(Rehberlik Danışmanı)
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyad……………………………. 13 Mart 2009 Cuma Matematik PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Nasrettin Hoca
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 17 Nisan 2009 Cuma Matematik Saati ………………… gösterir. Dakikayı …………………………….. gösterir. Saat şimdi …. dur.
Newton'un Hareket Yasaları
ÇÖZÜM MERDİVENİ Kazanım: *Etkili sorun çözme basamaklarını kullanır.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
KONU : BU OKUL HEPİMİZİN
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Bana kad ı n oldu ğ umu g ö ster! Modern bir hikaye.
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Sıcak su içmenin faydası .
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
KURALLARA UYMAK.

BİR ÖYKÜ.

DEĞERLER EĞİTİMİNDE BU AY (MART 2013)
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
HAYATIN ANLAMI.
KRALIN OĞLU İlknur Eryiğit 2011 DEM.
adım an bugün Beni sev Hep hayaller kurarak geçiyor zaman
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
Ne kartpostallar yolladım Arasına resimler koydum Arasına resimler koydum Kaç eylül daha geçti Bir cevap alamadım Bir cevap alamadım Ama ben Ama ben Ama.
KIYMET BİLMEK - Bir öykü - Sesli İzleyin Bir padişah acemi bir köle ile gemiye binmişti. Köle hiç deniz görmemiş, geminin mihnetini tatmamıştı.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
ARKADAŞ CANLISI AYICIK
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
ALLAH’A GÜVENMEK (TEVEKKÜL)
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
BALON Küçü k çocuk, baloncuyubüyülenmişgibi takipederken,şaşkınlığınıgizleyemiyordu. Onuhayretedüşürenşey, ‘ Bizim eve bilesığmaz ’ dediğiogüzelimbalonların.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
ÇALIŞANLARA ZORUNLU BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
Saklı objeleri Bulun.
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Oğlum ve ben.
Sıfat(Ön Ad) Varlık adlarından önce gelerek onları niteleyen, biçimlerini, sayılarını, yerlerini belirten sözcüklere SIFAT(ÖN AD)denir.
Sunum transkripti:

Yaşlı bir adam emekliye ayrılır ve kendine bir lisenin yanında küçük bir ev alır. Emekliliğinin ilk bir kaç haftasını huzur içinde geçirir ama sonra ders yılı başlar. Okulların açıldığı ilk gün, dersten çıkan öğrenciler yollarının üzerindeki her çöp bidonunu tekmelerler, bağırıp, çağırarak...

Bu çekilmez gürültü günler sürer ve yaşlı adam bir önlem almaya karar verir. Ertesi gün çocuklar gürültüyle evine doğru yaklaşırken, kapısının önüne çıkar, onları durdurur ve, 'Çok tatlı çocuklarsınız, çok da eğleniyorsunuz. Bu neşenizi sürdürmenizi istiyorum sizden.

Ben de sizlerin yaşındayken aynı şekilde gürültüler çıkarmaktan hoşlanırdım, bana gençliğimi hatırlatıyorsunuz. Eğer her gün buradan geçer ve gürültü yaparsanız size her gün 1 dolar vereceğim der.

Bu teklif çocukların çok hoşuna gider ve gürültüyü sürdürürler Bu teklif çocukların çok hoşuna gider ve gürültüyü sürdürürler. Birkaç gün sonra yaşlı adam yine çocukların önüne çıkar ve onlara şöyle! der, 'Çocuklar enflasyon beni de etkilemeye başladı, bundan böyle size sadece 50 sent verebilirim.'

Çocuklar pek hoşlanmazlar ama yine devam ederler gürültüye Çocuklar pek hoşlanmazlar ama yine devam ederler gürültüye. Aradan bir kaç gün daha geçer ve yaşlı adam yine karşılar onları. 'Bakın' der, 'Henüz maaşımı alamadım bu yüzden size günde ancak 25 sent verebilirim, tamam mı?'

Olanaksız bayım' der içlerinden biri, Günde 25 sent için bu işi yapacağımızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Biz işi bırakıyoruz. birolbey.bizland.com