Alıştırma Eğitim Dokümanları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
Advertisements

36 KV HAVAİ HATLARDA DÜŞEY YAKLAŞIM MESAFELERİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ ARA SINAV SORULARI 4 NİSAN 2014.
Dünya’da Ve Türkiye’de Kültür Mantarı Üretimi
Kısa Yoldan Çarpma İşlemi
ÇEMBERDE AÇILAR.
EN BÜYÜK ORTAK BÖLEN.
Kurallar Eğitimin Edification ı ÇOOOOOOOOKKKKK ÖNEEEEEMLİİİİİİİİİ. Alttaki yazı eğitimin sahibinin cümleleri sizde bu şekilde kendi cümllelerinizle ve.
Tavuk Yolma Makinası Küçük ve orta çapta tavuk üreticileri, organik tavuk yetiştiricileri, köy tavuğu üreticileri, kapalı kümes tavuk besi çiftlikleri,
Karışım Problemleri.
VOLEYBOL İNDEKS (OYUNCULARIN FİZİK YETENEKLERİNİN ÖLÇÜMÜ)
EN KÜÇÜK ORTAK KAT.
ÖĞRENCİ GİRİŞİ ÖĞRETMEN GİRİŞİ.
Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
ÇEMBERDE AÇILAR SİTELER ÖĞRENCİ YURDU KÜTAHYA EĞİTİM KOMİSYONU.
Özel Üçgenler Dik Üçgen.
.:: A SERİSİ MAKİNALARIMIZ ::. TEKNİK BİLGİLER HS 101 TEK KÖŞE KAYNAK MAKİNASI.:: Ö Z E L L İ K L E R ::. Pnömatik ve tam otomatik. PVC Profillerinin.
B-B Kesiti Ö: 1/50 Verilmeyenler serbesttir.
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1. Sınıf Ritmik Saymalar Sunusu
TAVA SULAMA.
ASAL SAYILAR VE ÇARPANLARINA AYIRMA
SUNU HAZIRLAYAN ERGÜN GÜMÜŞ.
1/20 ÖLÇÜLER (Sıvı) 7 litrede kaç tane yarım litre vardır? A B C D.
1/20 ÖLÇÜLER (Uzunluk) 4 metre kaç santimetredir? A B C D.
1/20 ÖLÇÜLER (Değer Ölçüleri) A B C D Kaç tane 1 YTL, 5 YTL eder?
ALAN BİRİM KARE m2.
DÖŞEME α=18.5º . . DUVAR HATILI TUĞLA DUVAR
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ENERJİ TASARRUFU.
BETONDA DAYANIMI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
TARTMA.
İlaç Hesaplamaları Prof. Dr. Nevin KUZU KURBAN Pamukkale Üniversitesi
Caretta caretta ve Chelonia mydas Türkiye sahillerine yuva yapıyor.
Uzunluk ölçüleri Uzunluğu ölçtüğümüz araç metredir.
Soğuk nokta (cold junction)
ORAN ve ORANTI DOĞRU ORANTI c a x b c . b = a . x.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 16 Eylül 2014 Salı Ar. Gör. Dr. C. Yıldırımçakar.
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
SEBZELERİN GENEL EKİM – DİKİM BİLGİLERİ
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölümü
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
MURAT ŞEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Üçgenler.
EVINIZE YALITIM YAPTIRIN …….. KONFOR RAHATLIK ENERJI TASARUFU.
Teste Başla 4. SINIF MATEMATİK TESTİ Çıkış Teste Devam Et.
HAKKIMIZDA 2013 yılında faaliyete başlayan firmamız otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektrik, kozmetik vb. sektörlere lastik ve plastik malzeme imalatı.
TS 802 Haziran 2009 BETON TASARIMI KARIŞIM HESAPLARI
BİREYSEL YAĞMURLAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI
Merkezi Eğilim (Yer) Ölçüleri
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
Beklenen Getirinin ve Riskin Ölçülmesi
BASINÇ TEST : 1.
FİZİK DERSİ SINAVI SORULARI (2)
.:: EKONOMİK SERİ MAKİNALARIMIZ ::. MT1B OTOMATİK ORTA KAYIT ALIŞTIRMA MAKİNASI.:: Ö Z E L L İ K L E R ::. PVC profillerinin orta kayıt bağlantılarının.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
Kırılma Mekaniğine Giriş
Asal Sayılar ve Çarpanlarına Ayırma
Şekildeki halka kesitli iç çapı, d1= 90 mm dış çapı, d2= 130 mm, uzunluğu, L = 1 m olan alüminyum çubuk 240 kN’ luk bası kuvveti etkisinde 0.55 mm kısaldığına.
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Çalışma Sermayesi Finansmanı
KUVVET SİSTEMLERİNİN İNDİRGENMESİ
Kalemimizin ucu ile defterimize dokunalım
ÜÇGENDE AÇILAR 7.sınıf.
ÇARPMA PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜMLERİ.
Kablolar & Kemer yapılar
ÖZEL KÖRFEZ MARMARA HASTANESİ YOTA BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
Kereste ve Mobilya Kriterleri
Sunum transkripti:

Alıştırma Eğitim Dokümanları Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması TEKNİK 2004 Belirlenen başlama zamanından en az 45 dakika önce eğitim mekanına gelip tüm ekipmanın doğru çalıştığından ve dağıtılacak eğitim materyallerinin eksiksiz olduklarından emin olun. Oturma düzeninin herkesin görüntüyü rahatça görebileceği şekilde düzenlenmiş olmasına bakın. Aydınlatmayı, oda sıcaklığını, dışarıdan gelen sesleri gözeterek eğitim için en uygun koşulları oluşturmaya çalışın. Katılımcılara kayıt formunu doldurmaları gerektiğini söyleyin. Katılımcılardan, sabah geldiklerinde (sizin tarafınızdan getirilen bloknot kağıtları) yaka kartlarına adlarını yazmalarını ve kendilerinden bu kartları yakalarına takmalarını isteyin. Belirlenmiş başlama zamanını 10 dakikadan fazla geçirmeyin. Eğitime zamanında gelmiş olan katılımcılar geç kalanlar için bekletilMEmelidirler! Eğitmenler kendilerini tanıtarak ve herkesi sıcakkanlılıkla selamlayarak eğitime başlarlar. yota Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması TEKNİK 2004 Alıştırma Eğitim Dokümanları

SABİTLENECEK EŞYALARIN AĞIRLIK TAHMİNİ Yaklaşık 200 kg. Büyük ofis makinaları 150-175 kg. Büyük mobilya 100-200 kg. Yaklaşık 150 kg. Büyük buzdolabı 100-150 kg. Kullanacağınız malzeme ve aletleri seçmeden önce, sabitleyeceğiniz eşyanın ağırlığını tahmin etmeye çalışın. Bu tablo eşyanızın ağırlığını belirlemenize yardımcı olacaktır. Yaklaşık 100 kg. 135 ekran televizyon 100 kg. Ortaboy buzdolabı 90-120 kg. Yaklaşık 50 kg. Çamaşır makinası 50-75 kg. Mini fırın 30-40 kg. 72 ekran televizyon 50 kg. Küçük mobilya 25-50 kg. Yaklaşık 25 kg. Küçük ofis makinaları 25 kg.den az Küçük mobilya 25kg.den az 55 ekran televizyon 25 kg. Küçük elektronik cihazlar 20-30 kg.

DUVARA YA DA TAŞIYICI ELEMANA Sabitlemede Kullanılacak Dübel ve Vida Seçimi TABLO Duvarınızın ya da taşıyıcı elemanınızın malzemesi nedir? Tuğla Beton Gazbeton Alçıpan Ahşap Mobilyanızın ağırlığı ne kadar? Plastik ve Metal Gazbeton Duvar Dübelleri Plastik Kanatlı Alçıpan Dübelleri Dübeller ve vidalar, doğru malzeme ile kullanıldıkları zaman en doğru sonucu vermek üzere tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu tabloyu kullanarak ihtiyacınız olan dübel ve vida tipini ve büyüklüğünü seçiniz. Kaç adet dübel ve vidaya ihtiyacınız olacağını, mobilya tipine ilişkin talimatlara bakarak belirleyebilirsiniz. Plastik Tuğla Duvar Dübelleri Standart Dübeller Çelik Dübeller Ahşap Vidaları No: 2 No: 3 0 - 5 kg. 6’lık Standart Dübel 10’luk 4 x 60mm 6’lık 7’lik 6’lık 4 x 60mm 5 - 50 kg. Bu ağırlıktaki eşyaları C profile vidalayın veya duvar köprüsü kullanın. 8’lik 8’lik 8’lik 6 x 80mm 50 - 150 kg. 150 kg. + Çok ağır eşyalarda, en uygun sabitleme yöntemi için bir mühendis ya da uzmana danışın. Plastik tuğla dübelleri tuğla içerisinde iki delikten birden geçecek uzunlukta olursa tutunmayı daha iyi sağlar. Çelik dübeller arasında 16 cm. boşluk bırakın. Gazbeton duvar dübelleri arasında 15 cm. boşluk bırakın. No.2 10mm.lik No.3 12mm.lik alçıpan için kullanılır. NOTLAR: