SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-IS VE E-TICARET DUNYASINA HIZLI BIR GIRIŞ
Advertisements

"SÜLEYMAN DEMİREL'DEN İNCİLER''
İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Sayfa üzerine tıklayın.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
"KÖY ENSTİTÜLERİ".
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne.
ATATÜRK VE SANAT.
En büyük yanlış yanlışların farkında olmamaktır. Karıncanın taşıdığı su; Nemrut Hz. İbrahim’i yakmak için ateş yaktırmış, Hz. İbrahim’i mancınıkla ateşin.
AĞUSTOS 2013 TÜRKİYE’NİN NABZI “STRATEJİK OY VERME DAVRANIŞI” Prof. Dr
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Siyasi Terimler Sözlüğü Bekir Coşkun
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Bülent Şenver Etik Liderlik Bülent Şenver
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
GENÇLİĞE HİTABE.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Zamirler(adıllar) Ad olmadıkları halde adın yerini tutan ve söz söyleyenle kendisine söz söylenen kimseleri anımsatan sözcüklere denir. Hazırlayan:Menendi.
MİSAK-I MİLLİ (28 OCAK 1920).
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
Bekir COŞKUN Çok oy alacak çok TAYYİP Erdoğan en az yüzde 30 oy alır diyorlar. Alır... Dünyanın hiçbir medeni yerinde; her gün yoksul aile çocukları dağlarda.
CUMHURİYET BAYRAMI.
MERKANTİLİZM TANIM Orta çağın sonları ile sanayi devrimi arasında kalan dönem. Ticaret Ev-sanayi şeklinde başlayan sanayi Kapitalist sınıf: sanayiciler,
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin...
İBRETLİK BİR HİKAYE.
29 Ekim 1933 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 10 YAŞINDA
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
AB NEDEN TAM DESTEKVE‘YE VERİYOR ?. AB ÜYE ALACAĞI BİR ÜLKEDE ŞERİATIN YÜKSELİŞİNE BIRAKIN DESTEK VERMEYİ SESSİZ KALIR MI?
HEDEF ANALİZİ İstihbarat Faaliyetinin En Önemli Çalışmalarındandır.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SİYASİ PARTİLER. Demokratik yönetim sisteminin temelini oluşturan siyasi partiler, prensip itibariyle birer dernek konumundadırlar.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
EKONOMİ ALANINDA YAPILAN YENİLİKLER
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
27 Mayıs İhtilali’ni kim, neden, nasıl yapmıştır, sonuçları nelerdir?
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Arif ÖZBEYLİ.
TÜM İZMİRLİLER‘ SEÇİME HAZIR OLUN, " SESSİZ, DURGUN BAŞI EĞİK KALMAYINIZ UYANINIZ MİLLİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI ÇİĞNİYORLAR HAKLARINIZI SAVUNMAK İÇİN BİRLEŞİNİZ.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
TÜRKİYE.
20-22 Ekim 1919 Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
SANREMO KONFERANSI (18-26 NİSAN 1920)
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
KURULTAYDAN MECLİSE “Egemenlik” kavramı
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
demokrasinin temel ilkeleri
. DERS.
AB VE NEDEN ‘YE TAM DESTEK VERİYOR ?.
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Sunum transkripti:

SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA

NAZİLER onu almaya geldiklerinde, papaz o ünlü sözünü söylemişti: Önce yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım, “ben yahudi değildim” arkasından aydınları götürdüler, sesimi çıkarmadım “aydın değildim” sonra muhalefeti götürdüler, sesimi çıkarmadım “muhalefet değildim” peşinden çingeneleri götürdüler, sesimi çıkarmadım, “çingene de değildim” peş peşe demokratları, sosyalistleri, liberalleri götürdüler.... sesimi çıkarmadım, “çünkü hiçbiri değildim” En sonunda beni götürmeye geldiklerinde etrafıma bakındım, gördüm ki; “ses çıkartacak kimse kalmamıştı...''

Göreceksiniz bir gün ses çıkartacak kimse kalmayacak Göreceksiniz bir gün ses çıkartacak kimse kalmayacak. Bunlar önce cumhuriyetimizin en temel kavramı ''laik devlet''i alıp attılar. Kimse ses çıkartmadı. Kurumlar, ilkeler bir bir götürüldü. Devleti ayakta tutan, ömrünü çürütmüş, deneyimli, kir-pas içinde bile namuslu kalmayı başarmış, suçsuz-günahsız, ama sessiz kadroları çeşitli tehditlerle temizlediler. Peşinden; MGK silindi...

Yakında sıra şimdi sessiz kalanlara gelecek. Özel af yasaları ile yargıçlar yetkisizleştirildi.Medyada işlerine gelmeyen programlar, yorumcular, yayınlar bir bir susturuldu. Kimseden ses-seda gelmedi. Şimdi YÖK'ü götürüyorlar. Hepimiz biliyoruz ki; Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini kısmaktan, TRT'ye kadar kalan tüm kurumlar için kapıdalar. Yakında sıra şimdi sessiz kalanlara gelecek. Sendikalar... Sanayiciler... Demokratlar... Laik toplum dernekleri...

Tüm bunlar kaçınılmazdır Tüm bunlar kaçınılmazdır. Çünkü tüm bunların yerine koyacakları kendi kadroları, kurumları ve kavramları var. Sermayeleri... işadamları.... sendikaları.... medyaları...Örgütleri... İlkeleri... Bir karşı devrimdir bu. Birçok yanıltma yöntemi kullanıyorlar, sırada olanların sesleri çıkmasın diye.

çağdaş ve laik bir devletin hanımefendisi ? Hangi “First Lady” çağdaş ve laik bir devletin hanımefendisi ?

Kimse sesini çıkartmıyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye... Tam tersine destek var. Çünkü yoksul yerlerde “aş”a “iş”e gereksinim var. “TOK” aydınlarda da halkını küçümseme var !!

Ama biri, onları da götürmeye geldiklerinde... Ses çıkartacak kimse kalmamış olacak...

Dilerseniz son olarak şunu bir kere daha hatırlayalım. İran da Şah; “şeriat tehlikesi bize gelmez” demişti... İran'ın 1975 Hükümeti (Hoveyda)

İran'ın 2005 Hükümeti (Ahmadinejad)

Pekiii, Sen Ne yapıyorsun ? Vatan Toprağın yabancılara satılıyor mu ? {GAP-Antalya-İzmir-İstanbul-Trabzon vs.} Doğal Kaynakların yabancılara peş_keş çekiliyor mu ? {Petrol-Bor vs.} Milli işletmelerin yabancılara devir ediliyor mu ? {THY-Bankalar-TürkTelekom-vs. vs.} Milli kurumların yok ediliyor veya pasifleştiriliyor mu ? {Anayasa Mahkemesi-YÖK-MGK-Milli Eğitim vs. vs.} Pekiii, Sen Ne yapıyorsun ?

SENİ; KİMLER, NASIL YÖNETİYOR BİLİYOR MUSUN ? SEÇİM BÖLGENDE OY VERECEĞİN SİYASİ ADAYIN KİM ? TANIYOR MUSUN ? SENİN SEÇİMİNLE İKTİDARA GELEN KİŞİLERİN; SAHİP OLDUKLARI YETKİLERİ, SEÇİM ÖNCESİ VAADLERİNİ, SEÇİM SONRASI YAPTIKLARINI, ARTAN SERVETLERİNİN KAYNAKLARINI, BİLİYOR MUSUN ?

TEKRAR ZOR DURUMLARA DÜŞERSE, MEMLEKETİN TEKRAR ZOR DURUMLARA DÜŞERSE, İŞGAL EDİLİRSE NASIL KURTULACAK ? a. ‘3 KULUVALLAH + 1 ELAM’ okuyarak b. Çok para kazanan milletvekillerimiz kurtaracak c. Stratejik ortaklarımızdan yardım alarak d. Yurdumuzu paylaşmak için yabancılarla ortaklık kuran işadamlarımız kurtaracak

Birgün tekrar bu durumlara düşebilirsin !!! Vatan evladı, Birgün tekrar bu durumlara düşebilirsin !!!

Atatürk’ün “Gençliğe Hitabı”nı okudun mu ? NUTUK’u okudun mu ? “OY”unu, “geleceğini”, “vatanını” düşündün mü ?