DİLEKÇE 3071.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
Advertisements

MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME KHK/652.
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Sosyal Bilgiler Öğreniyorum
SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
T.C. BAŞBAKANLIK HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI
AARHUS SÖZLEŞMESİ Convention on Access to Information, Public Participation in Decision making and Access to Justice in Environmental Matters Hazırlayan:
C)CUMHURİYET'İN BEKÇİLERİNE...
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
AARHUS SÖZLEŞMESİ Convention on Access to Information, Public Participation in Decision making and Access to Justice in Environmental Matters.
İÇ ANADOLU AKDENİZ DOĞU ANADOLU BAYRAĞIMIZ.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
RESMİ MÜHÜR YÖNETMELİĞİ
Mükelleflerin İzahat Talepleri
TEMEL VERGİLEME İLKELERİ
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
KURUMSALLAŞMADA KARŞILAŞILAN YASAL SORUNLAR
Dr.Birsen TUĞLU Dr.Nurhilal YUSUFOĞLU Danışman Prof.Dr. Pınar TUNCEL
Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 - Bu Kanunun amacı, kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK
VATANDAŞLIK BİLGİSİ ESRA ERİŞ 4-B KONU : YARGI
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Mesleki Düzenleme Dairesi Başkanlığı
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMAN VATANDAŞLIĞI.
K ü bra AVCI / / 4-B 3. POZİTİF HUKUKUN KAYNAKLARI Pozitif hukuk kaynaklarını üç başlık altında inceleyebiliriz: Yazılı Kaynaklar Yazısız Kaynaklar.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
VATANDAŞLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Kanunun Amacı Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin görevleri sebebiyle işledikleri suçlardan dolayı yargılanabilmeleri için; izin vermeye yetkili mercileri.
Müracaat ve Şikayetler
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
MEMURLARIN YARGILANMASI
(OMBUDSMANLIK).
Beyhan HAMURCU Yasama Uzmanı
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU Demokratik, şeffaf ve hesap verebilir yönetimin gereği olarak, vatandaşların eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine göre.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
Gümrük Uzlaşma tanım Uzlaşma: Yükümlü ile Gümrük idare arasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların yargı yoluna başvurmadan önce, taraflarca konuşulup giderilmesi.
DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASI HAKKINDA KANUN’ A
 14 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu ile kamu denetçiliği hukuk sistemimize girmiştir. Kamu denetçiliği nedir, ne işe.
T.C. BAŞBAKANLIK HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI BİMER İLE İLGİLİ TEMEL MEVZUAT.
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
Neşe İLOĞLU Marka Uzmanı 06/01/2017
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE BAŞVURU YOLLARI
25/01/2017 tarihli değişiklikler
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
Anayasa normlar hiyerarşisinin en üstünde yer alan ve yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlayan temel hukuk kurallarını içerir. ANAYASA.
Hesap Verebilirlik ile İlgili Düzenlemeler
Resmi Yazı-DİLEKÇE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
İŞ MAHKEMELERİ.
4483 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği
VIII. Kabul Edilebilirlik İncelemesi
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
III. Bireysel Başvurunun Kapsamı ve Nitelikleri
HUKUK BAŞLANGICI 12.
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi
Sunum transkripti:

DİLEKÇE 3071

1. Amaç Bu Kanunun amacı, dilek ve şikâyetleri hakkında, Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, TBMM’ye ve yetkili makamlara yazı ile başvurma haklarının kullanılma biçimini düzenlemektir.

2. Kapsam Bu Kanun, Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden yabancılar tarafından TBMM ile idarî makamlara yapılan dilek ve şikâyetler hakkındaki başvuruları kapsar.

3. Dilekçe hakkı Türk vatandaşları kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında, TBMM’ye ve yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler.

3. Dilekçe hakkı Türkiye’de ikamet eden yabancılar karşılıklılık esası gözetilmek ve dilekçelerinin Türkçe yazılması kaydıyla bu haktan yararlanabilirler.

4. Dilekçede bulunması zorunlu şartlar TBMM’ye veya yetkili makamlara verilen  veya  gönderilen dilekçelerde, dilekçe sahibinin adı-soyadı ve imzası ile iş veya ikametgâh adresinin bulunması gerekir.

5. Gönderilen makamda hata Dilekçe, konusuyla ilgili olmayan bir idari makama verilmesi durumunda, bu makam tarafından yetkili idari makama gönderilir ve ayrıca dilekçe sahibine de bilgi verilir.

6. İncelenemeyecek dilekçeler TBMM’ye veya yetkili makamlara verilen veya gönderilen dilekçelerden; a) Belli bir konuyu ihtiva etmeyenler, b) Yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili olanlar, c) 4 üncü maddede gösterilen şartlardan herhangi birini taşımayanlar, İncelenemezler.

7. Dilekçenin incelenmesi ve sonucunun bildirilmesi Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında

7. Dilekçenin incelenmesi ve sonucunun bildirilmesi dilekçe sahiplerine en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. İşlem safahatının duyurulması halinde alınan sonuç ayrıca bildirilir.

8. Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılan başvuruların incelenmesi TBMM’ye gönderilen dilekçelerin, Dilekçe Komisyonunda incelenmesi ve karara bağlanması 60 gün içinde sonuçlandırılır.

8. Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılan başvuruların incelenmesi İlgili kamu kurum veya kuruluşları TBMM Dilekçe Komisyonunca gönderilen dilekçeleri 30 gün içinde cevaplandırır. İnceleme ve karara bağlamanın esas ve usulleri TBMM İçtüzüğünde gösterilir.