Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Advertisements


Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...


HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan…
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
Türkçe Performans Ödevi
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

Kış arıyorsun karların arasındaki Şu anda işyerinde değilsin... Hadi durma hayal et, Bir dağ kulübesinde,
HA GAYRET TAYYİBAN!... Kalmadı Satılmadık VATAN, Özgürce ve çagdaş yaşam…; Akıl, izan, İnsaf,vicdan… pınarından sulanan!... Rızk,Kula,kuldan değil!...
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan… pınarından sulanan!... Kula,kuldan değil!... Doğrudan… Doğadan!... Armağan!.. Metin : Mehmet Halil Arık.
Bilmeceler Hazırlayan; Zübeyde BALLAN.
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
HAYATI ESERLERİNDEN SEÇMELER FOTOĞRAFLARI
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Müzikle izleyiniz. Bir-bir uzaklaşmakta konaklanacak hanlar, Yolcular yoruldukça, yollara kar yağıyor... Heybedeki azığı kim düşünür, kim anlar? Eller.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
SANA MUHTACIM.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
ŞİİRDE ŞEKİL.
Şiir : Şahabettin MERT.
Sokaklar hep yalanla dolu Hayat sanki tiyatro, Rol alan alana Sevdalar üç günlük…
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
BİR KADIN GİTTİĞİNDE....
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
HAYATIN LÜGATI..!! ZAMAN bitmeyen bir dönencedir. DOĞMAK var olmanın gerçekleşmesidir. YAŞAMAK var olan bedenle zamanda.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
Ay Dostlar Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Dügün olur
Değerli Dostlar, bu haftasonu İç Anadolu’da bol bol kar yağdı. Yağış durunca dağlarda biraz gezinip Sizler için bazı görüntüleri yakaladım. Az laf, bol.
AŞIK TARZI HALK EDEBİYATI

Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
KADINLAR gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar.
BANA SOR ESER ÜM İ T ZEK İ SOYUDURU Ankara –
Ses Basınız.
Eş sesli kelimeler Hikmet SIRMA.
Cumhuriyet Döneminde Halk Şiiri
Boraltan Köprüsü Katliamı
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Boraltan Köprüsü Katliamı
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
Türk Halk Şiirinin Son Devi
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
Sunar Nasihat.
Görevi devralan ben miyim anne
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
Yavaş, Yavaş.
BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
Sunum transkripti:

Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek... Söylediği söz kulağı aşmayan Sessiz sedasız kalbe ulaşmayan Baştan aşağı sevda bulaşmayan Dil neye lazım, dudak kime gerek...

Kıymet bilmeyene gönül verilmez Olur olmaz yerde sırlar serilmez Dallarında kurur, yâre derilmez Gül neye lazım, çiçek kime gerek... Güneşler batınca, karanlık basar Zalimler fermanla sultanlar asar Yetim kalır sazlar, türküler susar Tel neye lazım, eşik kime gerek...

Muhannet uzanan elleri sıkmaz Dönüp de düşenin yüzüne bakmaz Yürüdüğü yönler menzile çıkmaz Yol neye lazım, ayak kime gerek... Eve bir misafir götürmez mi dost Ne varsa önüne getirmez mi dost Karnını doyurup yatırmaz mı dost Çul neye lazım, döşek kime gerek...

Vatan aşkıyla yoğrulmalı evlat Düşmana karşı kuşanmalı pusat Şayet hayırsızsa görmesin hayat Döl neye lazım, çocuk kime gerek... Yalan bu dünya, insanoğlu yalan Var mıdır ölümsüz hayatta kalan Nefse esir, şeytana mağlup olan Kul neye lazım, gerçek kime gerek...

Kime Ne Gerek... Grafik Tasarım : Ayfer Dursun 2008 © Şiir : Ali Yaşar