Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANAKKALE SAVAŞI
Advertisements

Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart.
Çanakkale zaferi.
Çanakkale Şehitleri Anma Günü
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
AdI/SoyadI: Ahmet Kaan GÖRGÜLÜ SINIFI: 4A Okul No: 2797
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇANAKKALE İLİ YILI YATIRIMLARI
Çanakkale
Geliyor Boğaziçi'nden doğru Bir iskeleden kalkan vapurun sesi, Mavi sular üstünde yine Bembeyaz Kızkulesi.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
DÜNYADAKİ DENİZ ULAŞIMINDA KULLANILAN BOĞAZ VE KANALLAR
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
Çanakkale Şehitleri Anma Günü
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
18.MART.1915.
ÇANAKKALE SAVAŞI
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Coğrafi Bölgeler.
Sosyal Bilgiler 6.Sınıf Konusu
Çanakkale Şehitleri.
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
I.Dünya Savaşı’nın ikinci yılında, müttefikler Çarlık Rusyası’na yardım etmek isteyen İngiltere ve Fransa, Çanakkale Boğazı’nı geçerek, Marmara’ya ve oradan.
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
Çanakkale Zaferi İçindekiler: Savaşın nedenleri ve sonuçları
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
ÇANAKKALE SAVAŞI(1915) HAMİDE ÜSTÜN
ÇANAKKALE MERVE UYSAL 9-B 668.
ÇANAKKALE.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
Bastığın yerleri "toprak"diyerek geçme tanı, Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, Verme,dünyaları.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
TÜRKİYE.
ÇANAKKALE
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
ÇANAKKALE SAVAŞI.
 Çanakkale Savaşı 18 Mart Ocak 1916 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri.
Aralık 2015 T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
DESTANSI ANLATIM. ÖZELLİKLERİ Olağanüstü olaylar ve kişiler anlatılır Olağanüstü olaylar ve kişiler anlatılır Destan türünün yiğitçe havası vardır Destan.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Müzik Çanakkale İçinde “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
ATATÜRK.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
TÜRK BEŞLERİ.
Müzik Çanakkale İçinde “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale.
Müzik Çanakkale İçinde “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Müzik Çanakkale İçinde.
Sunum transkripti:

Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Troya, Assos gibi eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan il iç ve dış turizmde önemli bir yer almaktadır. İLÇELER Çanakkale ilinin ilçeleri; Ayvacık, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice’dir. Gelibolu: Gelibolu, Marmara Bölgesi’nin batısında, Çanakkale Boğazı’nın kuzeyinde, Avrupa yakasında, Gelibolu Yarımadası üzerinde kurulmuştur. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Gallipoli olarak da bilinen Gelibolu’da hayatlarını kaybeden 500,000 asker anısına kurulmuştur. Parkta abideler, eserler ve mezarlıklara ilaveten Tuz Gölü ve doğal güzelliği ile Arıburnu Kayalıkları yer alır. Yeşil tepelerdeki güzellikler, kumsallar ve mavi sular bu tarihi savaşta cesurca çarpışan askerlere şeref dolu bir dinlenme ortamı sağlamaktadır.

Çanakkale zaferi

Şu boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi? En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi, -Tepeden yol bularak geçmek için Marmaraya Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya. Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde - gösterdiği vahşetle bu: bir Avrupalı Dedirir - yırtıcı his yoksulu, sırtlan kümesi. Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhut kafesi! Eski dünyâ, yeni dünyâ, bütün akvâm-ı beşer,

Çanakkale zaferi ÇANAKKALE NAMUSTUR GEÇİLMEZ Türkün yurdu imanlı er dolu, ser dolu Kırar kendine kalkan kolu “hak! ” der kulu İstikbale giderken Çanakkale’den geçer yolu Onun yurdu, onun vatanı ilelebet Anadolu Türkün yüreği iman dolu, şan dolu Her metresi can dolu, kan dolu Gelibolu Göğe açılmış bir kan yolu, can yolu Şahadete uçanları izler tüm saman yolu İki yüz elli bin şehit yükselir her an ulu ulu

. Şu Boğaz Harbi Nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi, Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya, Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde-gösterdiği vahşetle “bu: bir Avrupalı” Dedirtir-yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yahut kafesi! Eski Dünya, Yeni Dünya bütün akvam-ı beşer Kaynıyor kum gibi, Mahşer mi, hakikat mahşer. Yedi iklimi cihanın duruyor karşında, Osrtralya’yla beraber bakıyorsun

Çanakkale zaferi