Düzenleme: mynet.com. Düzenleme: mynet.com Şimdi sen işyerinde falansındır. Yanağına elin dayalı sıkılmaktasındır. Ya da gazeteyi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

Lütfen SESLİ izleyiniz...
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
DÜŞÜNDÜREN BİLMECELER
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
Aşk nedir ?.
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
Tanrı, melek ve bebek:.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
HAZIRLAYAN NAZMİYE TAŞER
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
BİLMECELER.
BÜŞRA BAYSAL.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Hikmet SIRMA.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
Gaye bir köyde yaşardı. Onun keçileri vardı. Keçilerini çok severdi
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
Designed By : CardinaLe
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
P a z a r S a b a h l a r ı.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Eski Sokaklar.
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Gönlümü açmalıyım sana, kalbimi sana vermeliyim, mavi gecelerimizin beyaz sabahlarında.
ZAMİR (ADIL).
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
İSTANBUL’U DİNLİYORUM Orhan Veli
Elinin arkasında güneş duruyordu
Tıkır Top
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.

Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
İSİM TAMLAMALARI.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR ÇIKIŞ
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
BETİMLEME (TASVİR.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
BİR KAYISI AĞACI ABDÜLKADİR MERİÇBOYU.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Sunum transkripti:

Düzenleme: mynet.com

Düzenleme: mynet.com Şimdi sen işyerinde falansındır. Yanağına elin dayalı sıkılmaktasındır. Ya da gazeteyi almış tersyüz etmektesindir sıkıntıyla. Haklısın. Evet haklısın: Gitmeli buralardan. Gitmeli!

Düzenleme: mynet.com Denizin betonlar içine sıkıştırılmadığı yerlere gitmeli. Gökyüzünün sokak aralıklarına bölünmediği, "Kesintisiz Gökyüzü Diyarlarına" gitmeli. Küçük bir çantayla, her şeyi evde unutarak, kısa dönemli mülksüzleşerek, hafifleyerek denize inmeli.

Düzenleme: mynet.com Sabaha karşı bir gün bir arabaya atlayıp, hızla yola çıkmalı. Dağ yollarında çeşmelerde durup suları dirseklerden akıtmalı, boynu ıslatmalı, ıslak ıslak rüzgârda durmalı. İlk kır kahvesi, bir yolculuk sürprizi olarak, civarın en güzel kahvaltısını hazırlayan yer olmalı.

Düzenleme: mynet.com Domates güneşi kızıl yansıtırken, salatalıklar insanin içini genişleten kokusuyla kıtırdarken tepenizdeki ağaçtan yapraklar düşmeli tahta masaya. Şehrin naylonlu ekmeklerinden değil, kol içi gibi beyaz ve yumuşak ekmeklerden getirmeli bir yaşlı, güleç kadın durmadan. Yumurtanın sarısı gün batımının şeker rengi gibi aniden ortaya çıkıvermeli. Cemal Süreya'nın dediği gibi: "Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı."

Düzenleme: mynet.com Sonra kekikli yollardan, dikenlerin üzerinde cırcır böceklerinin uyuklatan seslerinden geçmeli. Tuhaf tabelalara, komik kamyon arkası yazılarına gülünmeli. Gevşek gevşek yol alınmalı. Yol su gibi akmalı, şehir üstünüzden başınızdan su gibi... Akıta akıta iyice temizlenince beyaz boyalı bir pansiyona varmalı. Sabun kokmalı çarşaflar.

Düzenleme: mynet.com Her şeyi öylece bırakıp, plansız programsız denize "cup!" diye dalmalı. Cup! Denizin altına bakmalı. Denizin dibinde güler misiniz siz? Balıklar yanağınızdan geçince, yosunlar ayaklarınızı gıdıklayınca veya aklınıza şimdi şehirde olmadığınız, tam burada olduğunuz gelince...

Düzenleme: mynet.com Gülümseyin. Sanki denizin dibinde yasıyormuşsunuz gibi oluyor, nedense. Bir de şöyle tam dipteyken yüzünüzü suyun yüzüne döndürmeli. Denizin dibinden güneşe baktınız mı hiç siz? İnsan gümüşbalığı gibi oluyor, nedense. Pansiyon sahibi akşama ahtapot salatasıyla, zeytinyağlı iç bakla yapmalı. Sarımsaklı yoğurdun üzerine, neşe olsun diye iki damla zeytinyağı dökmeli.

Düzenleme: mynet.com Nereden bulmuşsa sakız rakısı almış olmalı. Çam kokmalı içiniz; orman gibi bir şey olmalısınız. Eski bir radyo açık olmalı. Müzeyyen Senar "Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına“ şarkısını söylemeli. Bütün sevdiğiniz şarkılar art arda gelmeli, ayıkken asla anlatamayacağınız o büyük coşkulu hüzün basmalı göğsünüze. İki satır bir yere not almak gelmeli içinizden. Sanki peçeteye bir şeyler karalarsanız bugünü hep elinizde tutabilecekmişsiniz gibi. Öyle tuhaf bir şey yani.

Düzenleme: mynet.com Yatağa tüy gibi düşmelisin sonra. Uyuduğunu bilmemelisin. Rüyana balıklar girmemeli; sen rüyanda kendini bir balık olarak görmelisin. Ertesi gün daha kim bilir neler yapacaksın? Uyurken sanki bu yüzden acele edersin. Uyandığında ise bir an durursun kalkmadan önce, denizin sesini dinlersin. "Buradayım" dersin, "Tam burada!“ öyle kendi kendine gülersin. Yaa! İşte böyle. Yazarı bilinmiyor