VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“BAŞARININ YOLLARI” Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin hiçbir önemi yoktur.
Advertisements

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?
ŞANLIURFA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
BAŞARININ ANAHTARI
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
İLETİŞİM BECERİLERİ SEMİNERİ
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Verimli Ders Çalışma Teknikleri 1.
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Öğrenme Nasıl Gerçekleşir?
ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ETKİN DİNLEME
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
Verimli Ders Çalışma Semineri
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
Öğrenme Nasıl Gerçekleşir?
ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Hüsnü DURSUN
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM!!!
ERGENLİK & YAŞAM BAŞARISI
VERIMLI DERS. İ N S A N I N 1.MESLEĞİNİ, 2.ÖZEL HAYATINI 3.AİLESİNE SAĞLAYACAĞI İMKANLARI 4.TOPLUMDAKİ YERİNİ B ELİRLER.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI GELİŞTİRME
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA MUĞLA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
HOŞGELDİNİZ 2 3 Ders Çalı ş ma İ le İ lgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum…
Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi.
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI GELİŞTİRME. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni, "yeterince çalışmamak" olarak görülmekte ve sizlerden sürekli.
Özel Güneşli Okyanus Koleji Rehberlik Sevisi Sunar
1 2 NİÇİN BU SEMİNER... ACABA NELER ANLATILACAK “En İyi Tamir Bakımdır.”
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUNUMU
Çocuğumuz çok ders çalışsa, çok başarılı olsa… BEKLENTİ OLASI BİR BAŞARISIZLIK DURUMU Daha çok ders çalışmalısın!!!
REHBERLİK SERVİSİ.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
Öğrenme Nasıl Gerçekleşir?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Öğrenme Nasıl Gerçekleşir?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Sunum transkripti:

VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA

Hepimiz ders çalışıyoruz ancak neden bazılarımız istediğimiz başarıyı elde edemiyoruz ?

Bunun cevabı; yeterince istemek ve bunun için uğraşmak olarak verilebilir. Şimdi bir şey gerçekten istendiğinde neler yapılabiliyormuş bir görelim.

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz.   Jim Rohn                          

BAŞARI BUDUR….

Başarı budur...! HELEN KELLER HELEN KELLER 1880-1968 yılları arasında yaşamış ABD li bir pedagogtur. Onu diğer pedagoglardan ayıran özelliği ise doğuştan diyebileceğimiz; kör, sağır ve dilsiz olmasıydı.O insan beyninin gücünün canlı bir örneği.Yaşamının ilk on dokuz ayında zihninde yer etmiş tek bir sözcükten(su) sözcüğünden yola çıkarak başardığı her şey (ing-alm-frn-latince ve Rusça konuşabiliyordu) beynin ,kullanıldığı taktirde ne olağanüstü kapasitesi olduğunu göstermektedir. Bakan körler, işiten sağırlar, konuşan dilsizlerle dolu olan bir dünyada, o gören bir kör, duyan bir sağır, ve kendini ifade edebilen bir dilsizdi.Helen Keller yaşamı parmak uçlarıyla keşfetti… Azmiyle yaptıklarıyla yarattıklarıyla milyonlarca insan için esin kaynağı ve başarı örneği oldu. HELEN KELLER

Neden insanları %100 istiyor da Ancak %10’u başarıya ulaşıyor….

Başarılı olunca ne değişir? Ailenizle ilişkileriniz değişir mi? Mahalledekilerle… Akrabalarla… İlkokul öğretmeninle, arkadaşlarınla…. Hiç tanımadıklarınla… Hayatında Neler Değişir……

BİR ŞEYİN YAPILABİLECEĞİNE GERÇEKTEN İNANDIĞINIZDA İNANDIĞINIZ ZAMAN AKLINIZ O ŞEYİ YAPMANIN YOLUNU BULUR. BİR ŞEYİN YAPILABİLECEĞİNE İNANMIYORSANIZ BEYNİNİZ BUNU İSPAT ETMEK İÇİN ÇALIŞIR. BİR ŞEYİN YAPILABİLECEĞİNE GERÇEKTEN İNANDIĞINIZDA AKLINIZ ONU YAPMAK ÜZERE ÇÖZÜMLER BULMANIZA YARDIM ETMEK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAR.

Ders çalışmama isteksizliği

İç engellere takılıyoruz Çoğu zaman kendimize en büyük engel biz olabiliyoruz… İç engellere takılıyoruz

Başarısızlığı ve yetersizliği öğreniyoruz “ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK”

İki İnsan Tipi RAĞMENCİLER OLSAYDICILAR

AMA Yaklaşımı AMAÇLI yaklaşım Yapacağım AMA ……..…..olmuyor ……......olmak için...….……yapacağım

YILMADAN ÇALIŞABİLMEK Çalışmayı bırakma Karamsarlık Kaygı, Stres HEDEFE ULAŞAMAMAK Başarısızlığın kaynağına inme ve önlem alma Başarabildiğini fark etme Özgüven artışı HEDEFE ULAŞMAK Başarılı olamama Başarılı olma Ders çalışmada artış Ders Çalışmaya Başlama

Öğrenme ortamının içinde yer al, “ mış ” gibi yapma. Pozitif düşünmeyi dene Sorun üretme ! Çözüme odaklan

SENİ GÜÇLÜ YAPAN NELERİN VAR

NELERİN VAR ? GÜÇLÜ YAPAN NELERİN VAR ZEKA YETENEKLER İLGİLER BECERİLER AİLE VE YAKINLAR ARKADAŞLAR OKULUN VE ÖĞRETMENLER DİĞER DESTEK ÖĞELERİ..

NASIL BİR STRATEJİ

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Derse başlamadan önce ve ders çalışma sırasında gösterdiğiniz davranışları ve alışkanlıklarımızı gözden geçirmek, kendimizi tanımak. Çalışacağımız süreyi önceden iyi bir şekilde planlamak; bunu yaparken çalışılması gereken konuları belirlemek ve bunları sosyal dersler Sözel, sayısal dersleri ve uygulamalı dersler (müzik, resim gibi) gruplara ayırmak.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Çalışacağınız dersleri planlarken, okuma yolu ile öğrenilecek sözel derslere çalışmanın başında yer vermek uygundur. Çalışmanın başında zihin yorulmadan sosyal konuların okunması faydalıdır. Her okuma dersinden sonra bir sayısal dersin çalışılması, öğrenmede kolaylık sağlar. Benzer konuların artarda çalışılması zihni yorar.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Her gün ders çalışmak için belirli bir zaman ayırmalı ve zor öğrenilen derslere daha çok zaman verilmelidir. Çalışma zamanı yavaş yavaş arttırılmalıdır. Ödevlerin çalışmanın en sonunda yapılması, öğrencilerin tekrar edilmesini sağlayacağından, yararlıdır.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Sürekli ders çalışmak, her zaman iyi öğrenmeye yol açmaz. Çalışmanın yanında, dinlendirici boş zaman uğraşlarına ve spora da yer vermek, bireyi uyumlu ve daha başarılı yapar. Bu nedenle ders çalışma programlarının aralarına boş zaman etkinliklerini de koymak faydalıdır.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Verimli ders çalışmada en yararlı sürelerin birer saatlik süreler olduğu söylenebilir. Örneğin, 30-40 dakikalık çalışmadan sonra 10 dakikalık tekrar yapmak çalışmanın bitiminde ise 10-15 dakika dinlenme zamanı ayırmak faydalıdır.

Dinlenme araları önemlidir ! 100% Planlanmış aralar verildiği zamanki hatırlama eğrileri 75% İki saat hiç ara verilmediği zaman hatırlama eğrisi 50% İki saatten fazla hiç ara verilmeden çalışılan hatırlama eğrisi 25% 0% 1 saat 2 saat öğrenmenin başladığı nokta

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Çalışma ortamının uygun şekilde düzenlenmesi gerekir. Çalışma yerinin ışığı, ısısı, gürültülü veya az gürültülü olması, çalışırken dikkatimizi ve derse olan ilgimizi etkilemektedir. Ders çalışırken müzik dinlemek öğrenmeyi güçleştirmektedir.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Oturma yerinin çok rahat olması, çalışırken kaykılarak oturmak veya yatarak çalışma, dikkatimizi azaltıp, başka yönlere çevirir. Ders çalışmak için belirli bir yer ayırmalı ve burası sadece çalışma için kullanılmalıdır. Ders çalışmak için devamlı bir yeriniz yoksa, çalışılan yerin başka çağrışımlar yapacak şekilde olmasını önlemek gerekir. Yemek masasında veya yattığınız odada çalışırsanız, yemek yemeyi veya uyumayı çağrıştıracak ipuçlarını ortadan kaldırmanız gerekir.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Çalışma sırasında kendinize küçük ödüller koyun. İlgi ve dikkatiniz azalmış ise, okuduğunuz konuyu bitirince, hoşlandığınız bir işi yaparak kendinizi ödüllendireceğinize dair söz verin. Örnek:"çalıştığım bölümü bitirince, bir meyve yiyeceğim" veya "şu üç sayfayı bitirmeden çay içmeyeceğim", gibi.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Okuduklarımızı kendi kelime ve cümlelerimizle ifade etmemiz öğrenmeye aktif olarak katılmayı ve daha etkin öğrenmeyi sağlar. Öğrendiklerinizin aynı gün tekrarı yararlı olduğu gibi, aralıklı tekrar da önemlidir. Çünkü, kullanılmayan bilgiler unutulur.

Hafızanın işleyişi ve unutma 100% anında 90% 80% 70% 60% 20 dakika 50% 1 saat 40% 9 saat 30% 20% 10% 0% 1 gün 2 gün 7 gün 30 gün öğrenmenin başladığı nokta

Düzenli tekrarlarla hatırlanan miktarın sürekli üst düzeyde tutulması 10% 0% 10 dak 1 gün 7 gün 30 gün 6 ay öğrenmenin başladığı nokta

Hafıza Egzersizi bar kar masa ağaç taş şişe Sınav başarı at para gök at çiçek kitap eğitim emek müzik çiçek para Pablo Yavuz çiçek depo kapı yastık at sunuş beceri bulut kağıt yol bıçak koltuk kalem gülüş yay çiçek lastik hava uzman yağmur kuş YÖNERGE: ÖĞRENCİLERE BU SLAYT 1 DAK. SÜRE İLE GÖSTERİLİR. DAHA SONRA BUNLARDAN HANGİLERİNİ HATIRLAYABİLDİKLERİ ÜZERİNE KONUŞULUR.

VERİMLİ VE FAYDALI ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN GEREKEN YOLLAR Çalıştığınız dersle ilgili, sınavda çıkabilecek soruları tahmin etmeye çalışın. Sorular: a. Tanımlama isteyen sorular b. Konu veya kavramların ayrı veya benzer taraflarını yazma isteyen sorular c. Öğrenilen bilgilerin yeni durumlara uygulanmasını isteyen sorular gibi ayrılabilir.

hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgar yardım etmez.

Bütünü görmek için yüksek bir yere çık Ne kadar istediğine karar ver Pozitif düşün ve pozitif düşünen insanlarla birlikte ol.. Hedef belirle Tutkulu ol Çalışma ve iş yapma alışkanlıklarını gözden geçir Harekete geç Hayır demeyi dene Sonuna kadar git,dayanıklı ol

Bütün bunları her şeye “RAĞMEN”, Her insan; Acıkır, susar, yorulur, uyur, hayal kurar, ağlar, güler, kızar, hata yapar.. Bütün bunları her şeye “RAĞMEN”, kendisi gibi yaşar

HAKETTİĞİNDEN DAHA AZINA RAZI OLMA YAPABİLECEĞİNDEN DAHA AZIYLA AVUNMA SAHİP OLDUĞUNU KÜÇÜMSEME..

Bir amacım olduğunu (……) Üzerime düşeni yapacağımı SÖZLEŞME Ben …………………… kendi iradem ve isteğimle: Bir amacım olduğunu (……) Üzerime düşeni yapacağımı Varmak istediğim hedefe, kendi çabamla ilerleyeceğimi

Tercihimi kendimi keşfetmek ve kendim gibi olmaktan yana kullanacağımı.. Ya bir yol bulmak veya Bir yol açmak için bütün gücümü kullanacağımı, taahhüt ederim.

Dinlediğiniz için teşekkürler Yaşamınızda istediğiniz her şeye ulaşmanız sizin elinizde…. Dinlediğiniz için teşekkürler