Çok Disiplinli Bilimsel Araştırma Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
HOŞGELDİNİZ TANITIM SUNUMU 2. BÖLÜM Sections
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
Beslenme ve Kanser Riski
BESİN SATIN ALMA, BESİN HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Zeytinyağı Kalite Özellikleri
X-Işını Fotoelektron Spektroskopisi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
SPOR.
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
GENEL TEKRAR Prof. Dr. Özgül EVRANUZ.
gıda sanayinde kullanılan asitler
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
ZEYTİN KARASUYU VE DEĞERLENDİRİLMESİ Uludağ Üniversitesi
Doç. Dr. Sibel Karakaya Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisli ğ i Bölümü, Bornova, Izmir ZEYT İ NYA Ğ ININ SATIN ALIMI VE KULLANIMI.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME

 1970’lerin ilk yarısında Nuri Çomu’nun çırçır ve çeltik alanında yaptığı akılcı ve cesur yatırımlarla temellerini atmıştır.  1976 yılında Sunar Özlem.
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
Gıda Teknolojisi Alanı
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
1. Giriş.
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
GIDA KATKI MADDELERİ LEZZET MADDELERİ.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
YÜZEY TEKNOLOJİLERİ.
ELBİSTAN LİNYİTİ VE ATIKLARIN BİRLİKTE SIVILAŞTIRILMASI Prof. Dr. Hüseyin Karaca İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü,
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE NİTRAT VE NİTRİT
Coğrafi işaretler Dr. Rana DEMİRER YÜciTA Yürütme Kurulu Üyesi Antalya Ticaret Borsası Cİ danışmanı.
3-fazlı üretim prosesi: Bu üretim sisteminde proses suyu kullanılmaktadır. Proses sonrasında yağ, atıksu (karasu) ve katı kısım (pirina) olmak üzere.
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
08 Temmuz 2013 Online (gerçek zamanlı) Yüzey Suyu İzleme Sistemleri Konulu TAIEX Çalıştayı T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
KİMYAGER BAKI Ş I İLE TEKNOLOJİNİN KİLOMETRE TA Ş LARI Kimyacılar ve kimya mühendislerinin gıda ve verimli ve doğal besinler yetiştirme, hasat etme ve.
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
( GÜZ DÖNEMİ İÇİN İNTÖRN MÜHENDİS ÖN-GÖRÜŞMELERİ)
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
ET VE ET ÜRÜNLERİ.
Türkiye Sağlık İnsangücü (13) Epidemiyoloji Dersi (EBE 211-AHE 307)
Ebru Sedef KAPLAN, Gizem GÜNAY, Aynur Gül KARAHAN
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Haşlama makine ve ekipmanları
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
'ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) MİLFÖY BÖREĞİ' NDE FARKLI PİŞİRME METOTLARININ ÜRÜNÜN DUYUSAL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Nilgün Kaba, Bengünur Çorapcı*,
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
HEYELANA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Çok Disiplinli Bilimsel Araştırma Toplantısı 31.03.2010 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Çok Disiplinli Bilimsel Araştırma Toplantısı 31.03.2010

TARİHÇE Gıda Teknolojisi Yüksek Okulu 1975-1976 yılında 40 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Ege Üniversitesi’nin beş yıllık gelişme planı içinde Ziraat Fakültesi Kurulu 14.06.1976 gün ve 62/5 sayılı kararı ile Gıda Teknolojisi Yüksek Okulunun Fakülte haline getirilmesini oybirliği ile uygun görmüştür. Dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından Yüksek Okulun Gıda Fakültesine dönüşümü 18.08.1977 günü onaylanmıştır. 28.03.1983 tarih ve 2800 sayılı Yüksek Öğretim Teşkilat Kanunu ile Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır.

GIda Mühendİslİğİ Gıdaların işlenmesinde, saklanmasında, taşınmasında, yeni gıdaların üretilmesinde ve geliştirilmesinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin uygulama alanı bulduğu bir mühendislik disiplinidir.

Akademİk Personel Profesör: 16 Doçent : 3 Yrd. Doçent : 10 Dr. Öğretim Elemanı: 7

Akademİk YapI Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Gıda Kimyası Bilim Dalı Gıda Mikrobiyolojisi Bilim Dalı Gıda Kalite Kontrolu Bilim Dalı Beslenme Bilim Dalı   Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri Bilim Dalı Meyve - Sebze İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Süt İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Et Teknolojisi Bilim Dalı Yağ İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Biyoteknoloji Bilim Dalı Gıdaların Ambalajlanması Bilim Dalı Gıda Ekonomisi ve Endüstrisi İşletmeciliği Bilim Dalı

MezunlarImIz 2000’den fazla mezunumuz Gıda sanayinin araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında mühendis ve yönetici olarak görev yapmaktadır.

Laboratuvarlar Mikrobiyoloji Laboratuvarı Gıda Kimyası Laboratuvarı Enstrümantal Analiz Laboratuvarı Mikotoksin Laboratuvarı Duyusal Test Odası Süt Teknolojisi Laboratuvarı Meyve-Sebze Teknolojisi Laboratuvarı Yağ Teknolojisi Laboratuvarı Et Teknolojisi Laboratuvarı Hububat Teknolojisi Laboratuvar Biyoteknoloji Laboratuvarı Öğrenci Uygulama Laboratuvarları Bilgisayar Laboratuvarı

PİLOT TESİSLER Gıda Mühendisliği Bölümü pilot tesisleri 1 ana bina ile şarap ve ekmekçilik pilot tesislerinin yer aldığı toplam 1450 m2 alanda iki binayı içermektedir. Pilot işletmelerde ilgili derslerin uygulamaları yürütülmekte ve öğrencilere tesislerde bulunan alet ve donanımlar tanıtılmaktadır. Söz konusu alanda aşağıdaki birimler bulunmaktadır: Meyve Sebze İşleme Pilot Tesisi Süt İşleme Pilot Tesisi Et İşleme Pilot Tesisi Ekmekçilik Pilot Tesisi Temel İşlemler Pilot Tesisi Biyoteknoloji Pilot Tesisi

YÜRÜTÜLEN PROJELER

BÖLÜMÜMÜZ ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLERİ Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Prof. Dr. Ali Üren Ekmekte ve Unlu Mamullerde GC-MS ile Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Ege Bölgesi Sanayi Odası (Unlu Mamuller Sanayi Destek Komitesi) Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Uno) Kareksan A.Ş Velioğlu Ekmek Gıda San. Ltd. Şti Prof. Dr. A. Saygın Gümüşkesen Ülkemizde Natürel Zeytinyağının Bölgelere Göre Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Buna Ait Veri Tabanının Oluşturulması Tariş, UZZK, Ekiz, Kiristal, Ant Gıda, Verde, Kırlangıç Prina Kurutma ve Ekstraksiyon Kinetiğine İşlem Koşullarının Etkisinin Belirlenmesi Tariş Zeytin Pirina Ve Yan Ürünleri Tarım Sanayi Ticaret Ve Nakliye A. Ş. Membran Degumming İşleminde Uygun Membran Tipinin Belirlenmesi Bunge Gıda Tic. A.Ş. Rafinasyon Atıklarının Değerlendirilmesi. Ermen Gıda-Yağ-Sabun ve Kimya San.Ltd.Şti. Prof. Dr. Figen Ertekin Fırında kek pişirme işleminin eş zamanlı ısı ve kütle transferi olarak modellenmesi Teba A.Ş., Dr. Oetker, İpay İzmir Pastorize Yum. A.Ş. Patateslerin osmotik dehidrasyonunun -Response Surface- Metodu kullanılarak optimizasyonu Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsü Püskürtmeli Kurutma İşlem Koşullarının Yoğurt Tozunun Fonksiyonelliği ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi ve Yoğurt Tozunun Depolama Stabilitesinin Araştırılması  Pınar Süt A.Ş., İzmir

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Prof. Dr. Figen Ertekin Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Yoğurt Tozu Üretim Koşullarının Optimizasyonu Pınar Süt A.Ş., İzmir Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutma yöntemi ile optimum kurutma koşullarının belirlenmesi ve mikroenkapsülasyonu Mix Gıda A.Ş., İzmir Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi, mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi  Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi, mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi Farklı ürün grupları için fırında pişirme kalite metriğinin oluşturulması, farklı pişirme yöntemlerinin bu metriğe göre karşılaştırılması ve buharlı ve buhar destekli hibrid fırınların bu ürünlerin pişme kalitesi üzerine katkılarının değerlendirilmesi  Arçelik A.Ş., Dr. Oetker , İzmir Kurabiye tipi hamur ürünlerinin konvensiyonel ve buhar destekli hibrid fırınlarda pişirme işleminin karşılaştırılması ve pişirme işleminin ısı-kütle transferinin modellenmesi Prof. Dr. Gülden Ova Ege Bölgesi Midyelerinde (Mytilus galloprovincialis) İz Element Kirliliğinin Araştırılması Aybak Natura Gıda ışınlama ve buhar sterilizasyonu yöntemlerinin çam fıstığı, kuru üzüm ve kurutulmuş domates kalitesi üzerine etkileri Steamlab Işık Tarım

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu Sucuk Üretiminde Farklı Boyutlarda Kıyılmış Et Kullanımının Fermantasyon ve Olgunlaştırma Süresince Etkilerinin İncelenmesi Pınar Et A.Ş. Sucuk Üretiminde Kereviz Tozu Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi. Kesim Sonrasında Farklı Sürelerde Enjekte Edilen Marinat Çözeltisinin Et Kalitesi Üzerine Etkileri Pınar Et A.Ş., Pınar Yem A.Ş. Emülsiye Tipi Et Ürünü Üretiminde Bitkisel Sıvı Yağların Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi Türk Sucuğu Üretiminde Bazı Bitkisel Yağların Kullanımının Etkilerinin İncelenmesi Effcet of red pepper puree on some characteristics of turkey meatball Banvit A.Ş. Prof. Dr. Mustafa Metin Taze kaşar peynirlerine yapılan hilelerin belirlenmesi ve taklit taze kaşar peynirlerinin ayırt edilme yöntemleri Pınar Süt A.Ş. Prof. Dr. Sedef Nehir El Simidin demir ve çinko mineralleri ile zenginleştirilmesi ve in vitro mineral biyoyararlılığının saptanması Taşkent Ekmek ve Unlu Mamuller A.Ş. Bazı gıdalarda ve farklı koenzim Q10 preparatlarıyla zenginleştirilmiş gıdalarda in vitro koenzim Q 10 biyoyararlılığının saptanması Pınar Süt A.Ş Prof. Dr. Sibel Karakaya Geleneksel fermente bir içecek olan bozanın angiotensin dönüştürücü enzim üzerine etkisi Bilecik Soydan Boza A.Ş

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Prof. Dr. Semih Ötleş Ülkemizde Üretimi Yapılan Çeşitli Kahvaltılık ve Sanayii Tipi Bitkisel Margarinlerin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özelliklerinin Araştırılması Turyağ-Henkel Ayçiçeği, Keten Tohumu, Yulaf ve Mürdüm Eriği Kurusu ile Zenginleştirilmiş Sütlü, Acı (Bitter) ve Beyaz Çikolataların Raf Ömrü Boyunca Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Araştırılması Nestle Prof. Dr. Şebnem Tavman Bazı Gıda Maddelerinin Isıl İletkenlik Değerlerinin Donma Koşullarında belirlenmesi Pınar Süt, Pınar Et Pekmez tozu Eldesinde Püskürtmeli Kurutucuda Kurutma İşleminin Optimizasyonu Atışeri Gıda Değişik pekmez çeşitlerinin Bileşimleri ve ısısal Özellikleri ile Kuruma karakteristikleri Arasındaki İlişkinin belirlenmesi ve Kurutma Koşullarının Optimizasyonu Öztaç Gıda Model Sistemlerde Antifriz Protein Kullanımının Yeniden Kristallenmeye ve Bazı Isısal Özelliklere Etkisinin İncelenmesi Karlsruhe Universitesi, Almanya Nano-Partiküllerin Sıvı İçinde Dispersiyonu, De-aglomerasyonu ve Isıl İletkenlik Değerlerinin Belirlenmesi Basf, Almanya Enginarın İçerdiği Antioksidan maddelerin Eldesinde Uygulanan Ön Kurutma ve Ultrason Destekli Ekstraksiyon İşlemlerinin Optimizasyonu Naturin Yeni Bir Fonksiyonel Gıda Olarak Tavuk Eti İlavesiyle Proteince Zenginleştirilmiş Çerez Tipi Ürün Geliştirilmesi Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Yüksel Tezcan Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti., İzmir Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri San. Tic. A.Ş., Akhisar-Manisa Banvit A.Ş., Bandırma-Balıkesir.

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Prof.Dr.Taner Baysal Antimikrobiyal ve Antioksidan Madde İçeren Mısır Zeini Filmi Uygulamalarının Kaliteye Etkileri Işık Tarım Ürünleri San ve Tic.A.Ş. Prof. Dr. Taner Baysal Ohmik Isıtmanın Bazı Meyve ve Sebze Ürünlerinin Kalite Özelikleri Üzerine Etkilerinin Deneysel ve Kuramsal Olarak İncelenmesi Etap Tarım Gıda Ambalaj A.Ş. Mersin Portakal Suyu Üretiminde Bazı Elektriksel Yöntemlerin Verim Ve Kalite Üzerine Etkileri Zumdieck A.Ş. Dondurulmuş Enginar ve Ispanağın Kalitesine Dondurulma Öncesi Bekletme ve Mikrodalga Çözündürmenin Etkileri Özgörkey Gıda Ür.San. ve Tic. A.Ş. Havuç Suyu Üretiminde Elektroplazmoliz ve Mikrodalga Uygulamalarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri Orna Tarım A.Ş. Prof. Dr. Tomris Altuğ Farklı ambalaj ve depolama koşullarında antep fıstığı ve çam fıstığının bazı kalite özelliklerindeki değişimin incelenmesi Dr. Oetker Ülkemizde yetiştirilen bazı antepfıstığı çeşitlerinin lezzet özelliklerinin objektif ve duyusal yöntemlerle belirlenmesi ve tuzlanarak ve tuzlanmadan kavurma işleminin söz konusu özelliklere etkisinin incelenmesi Aromsa Bazı kırmızı ve beyaz şaraplık üzüm çeşitlerinden üretilen Türk şaraplarının lezzet karakteristiklerinin incelenmesi Yazgan, Sevilen, Doluca, Melen, Pamukkale Kekik ballarındaki lezzet bileşenlerinin belirlenmesi Prof. Dr. Yaşar Hışıl Zeytinyağındaki Pestisit Kalıntılarının Gaz Kromatografisi/Elektron Tutucu Dedektör (GC/ECD) ve Gaz Kromatografisi/Kütle Spektrometresi (GC/MS) ile Saptanması Zeytinyağı Üretim Şirketleri

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Prof.Dr.Yaşar Hışıl İzmir Kekiği (Origanum onites L.) Uçucu yağının Destilasyon ve Süperkritik Karbondioksit (SCCO2) ile Ekstraksiyonu ve Bileşenlerinin Gaz Kromatografisi/ Kütle Spektrometresi (GC/MS) ile Analizi Kütaş Türer Tarım Ege Bölgesinde Farklı Sistemlerle Elde Edilen Zeytinyağlarında Trans Yağ Asitlerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar Zeytinyağı Üretim Şirketleri Meyve ve Sebzelerdeki Pestisit Kalıntılarının LC/MS/MS, ve GC (Çoklu-Dedektörler (µ-ECD, MSD, Dual-FPD) Sahip Gaz Kromatografisi) ile Eş-Zamanlı Tayini için Hızlı, Ucuz, Kolay, Güvenli, Etkili, Kesin (HUKGEK) Sonuç Veren Ekstraksiyon ve Analiz Yönteminin Geliştirilmesi Aybak Natura Doç.Dr.Şahika Aktuğ Gönül Okul ve restoran mutfaklarında iyileştirme ve eğitim çalışmalarının mikrobiyolojik kaliteye etkisinin belirlenmesi Okulmuş Yemek ve Servis Hizmetleri Ltd. Engelleme teknolojisinin sebzelerde patojen inaktivasyonu ve raf ömrü açısından etkilerinin araştırılması Türer Tarım Ltd. A.Ş Doç. Dr. Yekta Göksungur Patates atığından Aureobasidium pullulans kullanılarak pullulan üretimi Özgörkey Gıda Ür.San. ve Tic. A.Ş. Aureobasidium pullulans ile pullulan üretiminin optimizasyonu ve kimyasal koruyucu (antioksidan ve antimikrobiyal) içeren pullulan filmin orta nemli gıdaların raf ömrüne etkileri Işık Tarım Ürünleri San ve Tic.A.Ş. Doç. Dr. Yeşim Elmacı Türk kahvesinin karakteristik lezzetini oluşturan uçucu bileşenlerin GC/MS ve lezzet profili analizi tekniği ile belirlenmesi Has Kahve-Aromsa

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Doç Dr. Yeşim Elmacı Farklı yöre zeytinlerinden elde edilmiş natürel zeytinyağının duyusal kalitesini oluşturan lezzet maddelerinin gc/ms ve lezzet profil analizi teknikleri kullanılarak belirlenmesi Tariş Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu Yağlarda Membran Teknolojisiyle Degumming ve Asitlik Giderme İşlemlerinin Optimizasyonu Bunge Gıda Tic. A.Ş. Yağda Kızartma İşleminde Adsorbant Kullanımının Kızartmalık Yağların Kullanım Sürelerine Etkisi Yılmaz Gıda Tic.A.Ş. Yağ Üretiminde Elektriksel Alan Uygulamalarının Yağ Verimi Ve Kalitesi Üzerindeki Etkileri Hakkı Usta ve Oğulları Makine Tic. Ltd.Şti. Yrd. Doç. Dr. Hatice Kalkan Yıldırım Farklı üzüm çeşitlerinden üretilen şaraplarının mikrosatelit markerler ile orijinlerinin belirlenmesi Sevilen A.Ş. Farklı bölgelerde yetişen Boğazkere ve Öküzgözü üzümlerinden üretilen kırmızı şarapların resveratrol düzeyleri üzerine, bağda uygulanan bazı işlemleri ile bölge farklılığı etkisinin araştırılması ve bu şarapların aroma profillerinin elektronik burun ile belirlenmesi Pamukkale Yazgan Şarapçılık Doluca Turasan CCl4 ile sıçanlarda oluşturulmuş akut karaciğer toksisitesinde yaban mersin fermente ürünlerinin koruyucu etkileri Tema Vakfı Farklı mayşe fermantasyon parametrelerinin kırmızı şarabın renk ve organoleptik özelliklerine etkileri Kristal Cam A.Ş. Yrd. Doç. Dr. Filiz İçier Süt ve Süt Ürünlerinde Ohmik Isıtma Uygulamalarının Model Sistemde İncelenmesi Pınar Süt , İzmir Unilever Türk. A.Ş., Çorlu İstanbul

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Yrd. Doç. Dr. Filiz İçier Ohmik Isıtma İşleminin Bazı Gıdaların Akıcılık Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmes Unilever Türk. A.Ş., Çorlu İstanbul Et Ürünlerinin İşlenmesinde Ohmik Çözündürme ve Ohmik Pişirmenin Uygulanabilirliğinin İncelenmesi Çolakoğlu Et , Menemen ,İzmir Prof. Dr. Taner Baysal Nar ve Vişne Suyu Üretiminde  Elektroplazmoliz Uygulamasının Verim ve Kalite Özellikleri ile Durultma Koşulları Üzerine Etkileri Çermak Makine A.Ş., Manisa Sundick, Salihli, Manisa Termal Görüntü İşleme Tekniğinin Gıdaların Ohmik İşlenmesi Sırasında Kullanımı National Climate Systems, İzmir Köfte üretiminde ohmik pişirmenin uygulanması, matematiksel modellenmesi ve ekserjetik optimizasyonu Yrd. Doç. Dr. Nurcan Koca Rodriguez –Saona, L.E Rapid Detection of Butter Adulteration With Margarine by Foruier Transform Infrared Spectroscopy J.T. Parker Chair in Dairy Foods. James Harper Yüksek Basınç Prosesinin Beyaz Peynirin Özellikleri Üzerine Etkisi J.T. Parker Chair in Dairy Foods Yüksek Basınç Prosesinin İsviçre Peynirinde Starter Kültür Gelişimi ve Gözenek Oluşumu Üzerine Etkisi Swiss Cheese Concertium Valente Alverez Kosher pişirme prosedürü kullanılarak pilot tesis boyutunda İsviçre peyniri üretiminde gözenek oluşumunun optimizasyonu Ohio Swiss Cheese Concertium İsviçre peynirinde bileşim ve kısa zincirli yağ asitlerinin belirlenmesinde Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopisi ile hızlı analiz metotlarının oluşturulması,

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Yrd. Doç. Dr. Nurcan Koca James Harper İsviçre peynirlerinin olgunlaşma ve Propionibacterium suşlarına göre Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopisi kullanılarak sınıflandırılması ve GC/MS (stir-bar ekstraksiyonu kullanılarak) ile lezzet bileşenlerinin analizi, Ohio Swiss Cheese Concertium Beyaz Peynir Üretim optimizasyonu ve Depolama Süresince Kalite Özelliklerindeki Değişimler Sütaş Yrd. Doç. Dr. Kemal Demirağ Orta nemli domateste potasyum sorbat kullanımı üzerine bir çalışma Nimeks Sulardan ağır metallerin uzaklaştırılmasında ayçiçeği küspesi kullanılarak model sistemlerle araştırılması Bunge Gıda Yrd.Doç.Dr. Özlem KIZILIRMAK ESMER Epi Gallo Kateşin Gallatla Zenginleştirilmiş ve Farklı Ambalajlara Doldurulmuş Elma Sularının Depolama Süresince Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişmeler Roche, Tamek, Fresa, Aroma Yrd. Doç. Dr. Seher Kumcuoğlu Proteince zenginleştirilmiş ekmek Üretimi Banvit, Keskinoğlu Yrd.Doç.Dr.Seda Ersus Bilek D.M.Barrett Disintegration Efficiency of Pulsed Electric Field (PEF) Induced Effects on Onion (Allium cepa L.) Tissues as a Function of Pulse Protocol and Determination of Cell Membrane Integrity by 1H NMR Relaxation Measurements Gills Onions (Oxnard, California) Determination of Membrane Integrity in Onion Tissues Treated by Pulsed Electric Fields: Use of Microscopic Images and Ion Leakage Measurements

Proje Yürütücüsü Proje Adı Destekleyen Kurulus Yrd.Doç.Dr.Seda Ersus Bilek Suvaluk Asavasanti Critical Electric Field Strengths of Onion Tissues Treated by Pulsed 1 Electric Fields Gills Onions (Oxnard, California) Dr. Melike Sakin Yılmazer Pastörize Sıvı Yumurtanın Dondurularak Kurutulması İşleminde Nem Transfer Davranışının Belirlenmesi Serap Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Dr.Burak Altınel Ekmek Üretiminde Kullanılan Enzimler ve Ürün Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi Yüksel Tezcan Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti., İzmir Söke Değirmencilik Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Söke-Aydın. Orba Biyokimya San. Ve Tic. A.Ş., İstanbul Delta Gıda Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti., İstanbul

İLETİŞİM http://food.ege.edu.tr gidasek@mail.ege.edu.tr Tel: 3882395 Dahili: 3001