YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖSYM SİSTEMİ.
Advertisements

2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 8 Ocak ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
2010 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖSYS Birinci Aşama Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS Puan TürüTürkçeSosyal Bilimler Temel Matematik Fen.
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
2013 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
HOŞGELDİNİZ ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı Lisans Yerleştirme Sınavları ( YGS ) ( LYS ) Üniversite eğitimi almak isteyen 4-6 yıllık fakültelerde.
ÖSYS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
ÖZEL YÖNELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 8 Ocak ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
2015 ÖSYS YGS - LYS.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
2014 SINAV SİSTEMİ.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YGS-LYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. HOŞ GELDİNİZ.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
ALAN – DERS SEÇİMİ.
YGS ve LYS.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK

YGS-LYS

Üniversiteye Yerleştirmede: %40 etkilidir. Testler ve Soru Sayıları Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Üniversiteye Yerleştirmede: %40 etkilidir. Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi : 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru Fen Bilimleri Testi : 40 Soru TOPLAM : 160 Soru Sınav Süresi : 160 dakika Testlerin Niteliği :Ortak müfredata dayalı testler Soru Kitapçığı : Tek Soru Kitapçığı Cevap Kağıdı : Tek Cevap Kağıdı

Testlerin Ağırlıkları (% olarak) Puan Türü Türkçe TemMat. Sos. Bil. Fen Bil. YGS-1 SAY 20 40 10 30 YGS-2 YGS-3 SÖZ YGS-4 YGS-5 EA 37 33 YGS-6

Birinci Aşama (YGS) Taban Puanları YGS Puanlarının Değer Aralıkları: ***Her puan türündeki puanlar, en küçüğü 100 en büyüğü 500 olan puanlar olarak hesaplanacaktır. Birinci Aşama (YGS) Taban Puanları ve Sağlayacağı Haklar Taban puan-1 : 140 puan Ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih etme hakkı. Taban Puan-2 : 180 puan İkinci aşama sınavlara (LYS’lere) katılma hakkı. YGS puanlarından en az biri 180 ve üstünde olan adaylar LYS sınavlarından istediklerine katılma hakkını kazanacaklar. Taban Puan-3 : 180 puan Birinci aşama (YGS) puanlarıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakkı (2010-ÖSYS’de SAY-1, SÖZ-1 veya EA-1 puanlarıyla girilen lisans programları için)

Üniversiteye Yerleştirmede: %60 etkilidir. LYS Üniversiteye Yerleştirmede: %60 etkilidir. 1-Matematik Sınavı Matematik testi : 50 Soru, 75 dakika Geometri testi : 30 Soru, 45 dakika TOPLAM : 80 Soru, 120 dakika Notlar: Matematik ve Geometri testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. Cevap Kağıdı iki test için ortak olacaktır. Geometri testindeki sorularının 8 tanesi Analitik Geometri sorusu olacaktır.

2. Fen Bilimleri Sınavı Fizik testi : 30 Soru, 45 dakika Kimya testi : 30 Soru, 45 dakika Biyoloji testi : 30 Soru, 45 dakika TOPLAM : 90 Soru, 135 dakika Notlar: Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır Cevap Kağıdı üç test için ortak olacaktır.

SAYISAL AĞIRLIKLI DERS SEÇEN ÖĞRENCİLER MF PUAN TÜRÜ LYS-1 Matematik Geometri+Analitik Geometri 50 22+8 75 45 LYS-2 Fizik Kimya Biyoloji 30 Eğer öğrenci gelecekte Tıp, Eczacılık, Fizik Tedavi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Diş Hekimliği, Fizik Tedavi, Beslenme Uzmanlığı vb. programların bulunduğu “Sağlık Bilimleri” alanında veya Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Çevre, Endüstri, İnşaat, Makine, Uçak, Gemi inşaat vb. programlarının bulunduğu “Mühendislik Bilimleri” alanında eğitim görmek istiyorsa:Öğrencinin ilköğretimde ve 9.sınıfta Matematik Ve Fen Bilimleri derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri Öğrenmede Ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.Ayrıca mühendislik programları için şekil çizme, üç boyutlu şekilleri iki boyutlu olarak resmetme yeteneğinin de gelişmiş olması gerekir.Bunlar dışında hayvanlar ve doğa ile ilgileniyorsa; Ziraat Fakültesinin bölümleri, Veterinerlik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik bölümleri, Mimarlıkla Ve Endüstriyel Tasarımla, Nükleer Enerji, Astronomi Ve Uzay Bilimleri, Harita vb. alanlarla ilgileniyorsa yine “Sayısal Ağırlıklı Ders Seçmesi Gerekir.

3. Edebiyat, Coğrafya Sınavı Türk Dili ve Edebiyatı testi : 56 Soru, 85 dak. Coğrafya-1 testi : 24 Soru, 35 dak. TOPLAM : 80 Soru, 120 dak. Notlar: Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. Cevap Kağıdı iki test için ortak olacaktır.

TÜRKÇE MATEMATİKAĞIRLIKLI DERS SEÇEN ÖĞRENCİLER TM PUAN TÜRÜ LYS-3 Türk Dili (Dil ve Anlatım) ve Edebiyatı Coğrafya-1 56 24 85 35 LYS-1 Matematik Geometri+Analitik Geometri 50 22+8 75 45 Eğer öğrenci gelecekte İşletme, İktisat, Ekonomi, Bankacılık, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe, Turizm, Muhasebe, Sınıf Öğretmenliği vb. yükseköğrenim programlarında eğitim görmek istiyorsa:Öğrencinin ilköğretimde ve 9. sınıfta matematik, Türkçe ve Sosyal Bilimler derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir. Öğrencinin sosyal bilimler alanına giren konulara ilgi göstermesi, bu konularla ilgili dergi, kitap vb. yayınlara, bu alanlardaki gelişmelere ilgi gösteriyor olması, okuduklarından çıkarım yapma eğiliminin belirgin olmasının yanı sıra, istatistikî ve sayısal işlemlerle uğraşmaktan zevk duyması ve insanlara yardım etme eğiliminin belirgin olması gerekir..

4. Sosyal Bilimler Sınavı Tarih testi : 44 Soru, 65 dakika Coğrafya-2 testi : 16 Soru, 25 dakika Felsefe Grubu testi : 30 Soru, 45 dakika TOPLAM : 90 Soru, 135 dakika Notlar: Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. Cevap Kağıdı üç test için ortak olacaktır. Felsefe Grubu testinde 10 Psikoloji, 10 Sosyoloji, 10 da Mantık sorusu yer alacaktır.

TS PUAN TÜRÜ (Sözel Ağırlıklı Ders Seçen Öğrenciler) LYS-3 Türk Dili (Dil ve Anlatım) ve Edebiyatı Coğrafya-1 56 24 85 35 LYS-4 Tarih Coğrafya-2 Felsefe Gurubu (Psikoloji-Sosyoloji-Mantık) 44 16 30 10+10+10 65 25 45 Eğer öğrenci gelecekte Gazetecilik, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Radyo Tv-Sinema, Sanat Tarihi, Tarih, Coğrafya vb. yükseköğrenim programları alanında eğitim görmek istiyorsa:Öğrencinin ilköğretimde ve 9. sınıfta Tarih, Coğrafya, Psikoloji, Türkçe ve Edebiyat derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.

5. Yabancı Dil Sınavı Yabancı Dil testi : 80 Soru, 120 dakika Notlar: Yabancı Dil testi İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde hazırlanacaktır. Yabancı Dil testi için tek Soru Kitapçığı ve tek Cevap Kağıdı kullanılacaktır.

DİL (Yabancı Dil Ağırlıklı Ders Seçen Öğrenciler) LYS-5 Yabancı Dil 80 120 Eğer öğrenci gelecekte yabancı diller alanında, Filolojiler, Mütercim- Tercümanlık ve Yabancı Diller Öğretmenlikleri vb. yükseköğrenim programlarında öğrenim görmek istiyorsa:Öğrencinin yabancı dillere ilgi duyması, yabancı dilde yazılan metinleri inceleme, anlamaya çalışması, tercüme etmeyle ilgili olması edebi konularla ilgilenmekten hoşlanmasıbu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.

MF-1 puan türü :Matematik Ağırlıklı Temel Bilim Programları için, MF-2 puan türü :Fen Ağırlıklı Temel Bilim programları iç MF-3 puan türü :Sağlık Bilimleri programları için, MF-4 puan türü :Mühendislik ve Teknik Programlar için TM-1 puan türü :Matematik ağırlıklıdır. TM-3 puan türü :Türkçe-Edebiyat ağırlıklıdır. TM-2 puan türü :Matematik ile Türkçe-Edebiyat eşit ağırlıklıdır. TS-1 puan türü :sosyal programlar için, TS-2 puan türü :dil (Türkçe, edebiyat) ve tarih programları için öngörülmüş DİL-1 puan türü :İngilizce, Almanca ve Fransızca Yabancı Dil Programları için, DİL-2 puan türü :diğer Dil Programları için öngörülmüştür.

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI (OBP) Diploma puanı X 5=ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI YERLEŞTİRME PUANLARININ HESAPLANMASI Yerleştirme puanları hesaplanırken, Ortaöğretim Başarı Puanı(AOBP) katsayı (k) ile çarpılarak sınav puanlarına (YGS ve LYS puanları) eklenecektir. 500 + (0,12 x 500) = 560

SÖZEL AĞIRLIKLI DERS SEÇİMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SEÇMELİ DERS ÖRNEKLERİ DİL ANLATIM 2 MATEMATİK TARİH COĞRAFYA PSİKOLOJİ GEOMETRİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI DERS SEÇİMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SEÇMELİ DERS ÖRNEKLERİ YABANCI DİL 6 MATEMATİK 2 DİL ANLATIM PSİKOLOJİ

Başarı Dileklerimizle... Edebiyat Fakültesi Diş Hekimliği Tıp Fakültesi Başarı Dileklerimizle... DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ