Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE ADININ HİKAYESİNİ BİLEN?
Advertisements

TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2013
Farabi Değişim Programı Nedir
21-27 Kasım  Sayfa 5: AVM Forum, Vialife  Sayfa 9: Dayanıklı Tüketim Beko, Singer, Vestel  Sayfa 15: Eğlence, Kültür&Sanat, Dernek Ahmet Kaya,
1. DEVRE DEĞERLENDİRMESİ
AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012
ÇEVRE ORMAN SEYYAR EĞİTİM ARACI
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
TURKEY Black Sea Mediterranean Sea Use the BUCKET in the
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
TÜRKİYE TOPRAKLARININ AŞINIMA DUYARLILIKLARI
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
Hakem İşleri Organizasyon Şeması
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
BELEDİYE BİRLİKLERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ (HASTANE ÖNÜ ORGANİZASYON)
Gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve genç liderler yetiştirmek, Gençler arasında ortaklıklar geliştirmek, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Batı Asya.
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
ORGAN BAĞIŞI ile İlgili Duyarlılığın Arttırılması
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ: ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ III ncü Dönem Odaları için Eğitim Semineri – Ankara Miray.
YÖRE YÖRE HALK OYUNLARIMIZ
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
AİLE HEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMALARINDA SON DURUM
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
Mart Ayı İhracat Verileri Basın Bülteni Sunumu 1 Nisan 2015.
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
İMC MÜHENDİSLİK PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Ağustos 2010.
AKREDİTE ODA VE BORSALAR
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
TÜRKİYEDE SANAYİ ERCE Mola 11-f 768.
ÜLKEMİZDE SANAYİ.
Türkiye’de Diş Macunu Kullanım Miktarı Türkiye’de kişi başına yılda 1 tüp (90 gram) diş macunu düşüyor... Bu oran Rusya’da 293 gr, Çin’de 180 gr, Filipinler’de.
(with Istanbul, Ankara, and Izmir divided for electoral purposes)
TSE K TS 825 ÖZEL DURUMLAR Özel durum 1: Belediye ve mücavir alan sınırları dışında, köy yerleşik alanları civarında ve mezralarda 2 kata kadar.
There are eighty-one provinces in turkey MEDITERRANEAN REGION: ADANA,ANTALYA,BURDUR,HATAY, ISPARTA,KAHRAMANMARAŞ,KİLİSİ, MERSİN,OSMANİYE BLACK SEA REGION.
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
HALK OYUNLARI.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
Salon Adedi 797 Spot Süre 20 Haftalık Yayın Adedi 35 Toplam Süre Ortalama Saniye Fiyatı Bütçe.
TÜGVA YURTLAR ŞAMPİYONASI BÖLGE MÜSABAKALARI SONUÇLARI
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ (KÜSİ)
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri – Ankara

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği ODA GELİŞTİRME PROGRAMI Akreditasyon sözcüğünün sözlük anlamı “denkliktir”. Daha açık bir ifadeyle; “Bir kuruluşun, belli Kriterlere göre çalıştığının, bağımsız ve tarafsız bir kuruluş tarafından onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi” olduğu söylenebilir.

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği ODA GELİŞTİRME PROGRAMI Birliğimizin, İngiltere Odalar Birliğinin işbirliği ile 2001 yılından itibaren yürütmeye başladığı ve 30 Haziran 2005 tarihinden itibaren de Türk Loydu Vakfı ile birlikte sürdürülen proje çerçevesinde; Türk oda sistemi için oldukça önemli olan “Kalite Stratejisi” çalışmalarını içermektedir. Girişimin amacı; Odalarımız/borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, oda sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması ve bu sayede Türk oda/borsa sisteminin Avrupa oda/borsa sistemine uyumunun sağlanmasıdır.

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği Bu sistemin temelinde, “odalar/borsalar tarafından yerine getirilmesi gereken asgari hizmetlerin ortaya konmasıdır.”. Bu hizmetlerin gerektiği şekilde yerine getirildiğine ilişkin olarak, ilgili oda ve borsaların; her yıl kendi performanslarını değerlendirmeleri ve üç yılda bir de TOBB tarafından belirlenecek denetçiler tarafından değerlendirilmeleri öngörülmektedir. ODA GELİŞTİRME PROGRAMI

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği I. Dönemde 10 odamız ve II. Dönemde 14 odamız akredite edilmiştir. Daha sonra, Türk Loydu Vakfı işbirliği ile devam ettirilen III. Dönemde 14 odamız akredite edilmiş olup toplam 38 odamız akreditasyon sistemine katılmıştır. Sizin de içerisinde bulunduğunuz IV. Dönemde 15 odamız projeye dahil edilmiştir. ODA GELİŞTİRME PROGRAMI

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği I. DÖNEM ODALARI 1. Adapazarı TSO 2. Alanya TSO 3. Ankara SO 4. Denizli SO 5. Ege Bölgesi SO  Gaziantep SO  Deniz TO  İstanbul SO  İstanbul TO  Kocaeli SO

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği II. DÖNEM ODALARI  Afyon TSO  Ankara TO  Denizli TO  Diyarbakır TSO  Elazığ TSO  Gaziantep TO  Gebze TO  Giresun TSO  İzmir TO  K.Maraş TSO  Konya TO  Mersin TSO  Sivas TSO  Uşak TSO

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği III. DÖNEM ODALARI  Adana TO  Antalya TSO  Balıkesir SO  Bursa TSO  Çorlu TSO  Erzurum TSO  Eskişehir SO  Kayseri SO  Konya SO  Manisa TSO  Nevşehir TSO  Samsun TSO  Şanlıurfa TSO  Trabzon TSO

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği IV.DÖNEM PROJEYE ALINAN ODALAR  Adana SO  Antakya TSO  Aydın TO  Balıkesir TO  Bodrum TO  Çorum TSO  Düzce TSO  Edirne TSO  Isparta TSO  İzmit TO  Kayseri TO  Malatya TSO  Ordu TSO  Salihli TSO  Van TSO

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği IV. Dönem Zaman Çizelgesi 2006 yılı Aralık ayının ikinci haftası odalara Geliştirme Ziyaretleri başlayacak. Söz konusu ziyaretlerde; odalara sistemin işleyişine ilişkin açıklama yapılarak: müracaatlarının temelini oluşturacak standartları yerine getirmede ve öz değerlendirme çalışmalarını tamamlamaları konusunda yardımcı olunması amaçlanmaktadır. Bu aşama, proje için “Geliştirme Ziyareti” olarak adlandırılmaktadır. Bu ziyaretin sonunda, odaların eksikliklerini ve denetleme ziyareti öncesinde tamamlaması gereken çalışmaları içeren rapor, odalara gönderilecektir Ocak ayı içerisinde odalarda belirlenen eksiklikler doğrultusunda bir eğitim düzenlenecek.

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği IV.Dönem Zaman Çizelgesi Bu eğitimden sonra odalara eksikliklerini tamamlamaları için ay süre verilecek daha sonra Mart ayının ilk haftasından itibaren odalar denetlenmeye başlanacak. Denetleme bitiğinde değerlendirme raporları Kurul sekretaryamız tarafından sizlere gönderilecektir. Mart ayının son haftası Akreditasyon Kurulumuz toplanarak ve denetleme raporlarını inceleyecek ve odalarımızın Akreditasyon Statüsünü belirleyecektir. Nisan ayı içerisinde Akredite olmuş odalarımıza Akreditasyon Sertifikaları ve Plaketleri törenle verilecektir.

Sanayi Dairesi Başkanlığı Kalite ve Çevre Müdürlüğü Akreditasyon Kurul Sekreterliği TEŞEKKÜRLER