Büyük taşlar Önemli işler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Uzm. Psk. Dan. Ömer AKGÜL
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Iletişimde üç filtre
Bunu okursanız iyi olur
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
KAYSERİDE YASANMIS POLIS KAYITLARINA GEÇEN GERCEK BIR HIKAYE
Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi.
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
Yavrum ve ben.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Cin ali derslerini pekiştirmek ve eğlenmek için ttçocuk’u kullanıyordu.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
(Rehberlik Danışmanı)
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI-2014
FEN VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TEKRAR.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
EŞ SESLİ KELİMELER.
Sen hangisini seçerdin?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
ZAMİR (ADIL).
Boya sandığına saklı düşler
Zamanın iyi ve üretken olarak kullanımı konusunda zaman zaman kurslar düzenleniyor. İşte bu kurslardan birinde zaman kullanma uzmanı öğretmen, çoğu hızlı.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Uzm. Psk. Dan. Ömer AKGÜL
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
40 Yaşımda ben….
Tıkır Top
Bugün...
İYİ BİR ARKADAŞ -Kendini mahvetmene izin vermez.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için 1 saat 60 dakika 1 günde 24 saat 1440 dakika, haftada 7 gün 168 saat vardır.
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
LABORATUARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR GENEL KİMYA LABORATUARI.
Hazırlayan Arif ÖZBEYLİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
BOŞANMA SEBEBİ.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
DÜZENLİ OLMAK.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Tane ile satışı pek anlamlı olmayan nesneler vardır. Bunların birkaçı bir araya getirilip bağlanır. Bu oluşumlar bağ, topak, deste, demet, tutam, düzine.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
DEMO SLAYT Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiye götüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun. -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
Oğlum ve ben.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Büyük taşlar Önemli işler Prof. Dr. Sıtkı GÖKSU Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD Gaziantep

Profesör, sınıfa girip: “- Bugün zaman yönetimi konusunda deneyle karışık bir imtihan yapacağız.” dedi. Kürsüye yürüdü, kürsünün altından kocaman bir kavanoz çıkardı. Sonra kürsünün altından yumruk büyüklüğünde bir düzine taş aldı ve taşları büyük bir dikkatle kavanozun içine yerleştirmeye başladı.

Kavanozun daha başka taş almayacağına emin olduktan sonra öğrencilerine döndü ve “- Bu kavanoz doldu mu?” diye sordu. Öğrenciler hep bir ağızdan “- Doldu.” diye cevap verdiler.

Profesör, “- Öyle mi?” dedi ve kürsünün altına eğilerek bir kova mucur çıkardı. Mucuru kavanozun ağzından yavaş yavaş döktü. Sonra kavanozu sallayarak mucurun taşların arasına yerleşmesini sağladı. Sonra öğrencilerine dönerek bir defa daha “- Bu kavanoz doldu mu?” diye sordu.

Bir öğrenci “- Dolmadı herhalde. ” diye cevap verdi Bir öğrenci “- Dolmadı herhalde.” diye cevap verdi. “- Doğru” dedi profesör ve yine kürsünün altına eğilerek bir kova kum aldı ve yavaş yavaş bütün kum taneleri taşlarla mucurların arasına nüfuz edene kadar döktü. Tekrar öğrencilerine döndü ve “- Bu kavanoz doldu mu?” diye sordu. Bütün sınıftakiler hep bir ağızdan “- Hayır!” diye bağırdılar. “

“- Güzel!” dedi profesör ve kürsünün altına eğilerek bir sürahi su aldı ve kavanoz ağzına kadar doluncaya dek suyu boşalttı. Sonra öğrencilerine dönerek, “- Bu deneyin gayesi neydi?” diye sordu. Uyanık bir öğrenci hemen “- Zamanımız ne kadar dolu görünürse görünsün, daha başka işlere ayırabileceğimiz zamanımız mutlaka vardır.” diye cevapladı.

“- Hayır, dedi profesör, bu deneyle anlatmak istediğim, büyük taşları baştan yerleştirmezsek küçükler girdikten sonra büyükleri hiçbir zaman kavanozun içine koyamayacağımız gerçeğidir.” Büyük taşları ilk koy Ömür sermayesi pek azdır. Lüzumlu işler pek çoktur. En ehem ve en elzem işler takdim edilecektir.

Profesör devam etti: “- Nedir hayatımızdaki büyük taşlar Profesör devam etti: “- Nedir hayatımızdaki büyük taşlar? Çocuklarınız, eşiniz, sevdikleriniz, arkadaşlarınız, eğitiminiz, hayâlleriniz, sağlığınız, bir eser ortaya koymak, başkalarına faydalı olmak, onlara bir şey öğretmek... Büyük taşlarınız belki bunlardan birisi, belki birkaçı, belki hepsi. “ (Bkz. Başarı kılavuzu Hüseyin Tobi Güvender Yayınları Ağustos 2001 s. 132-134)

B A Ş R I BAŞARI SANA GELMEZ SEN BAŞARIYA GİT