H ERZOG & DE M EURON Zolboo Gankhuyag 20903041 GSF 212.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SILMO Paris –Tanıtım Toplantısı İstanbul – Grand Hyatt Oteli
Advertisements

NİDAKULE KOZYATAĞI m2 KENT GIDA FABRİKASI m2.
Kısa Yoldan Çarpma İşlemi
TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 10 KASIM 2013 DENİZLİ AQUATLONU
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
MESLEK SEÇMELİ I DERSİ BİTİRME ÖDEVİ
Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR,
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
Meme Kanseri Hastalarında Doğurganlık
Sigarayı Bırakma Doç. Dr
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
ULUSLARARASI DEMOKRASİ FORMU
İç mimar - Tasarımcı Metin Kâşo i l e S o h b e t
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
Amerikan Çevre Koruma Dairesi’nin verilerine göre her yıl dünyada yaklaşık 500 milyar ile 1 trilyon arası plastik poşet kullanılmaktadır. National Geographic.
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
MUN NEW YORK.
SANA(R)T HAYATIM.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Swiss Federal Supreme Court - CoE / CEPEJ İsviçre Federal Yüksek Mahkemesinde Son 30 yıl içinde davaların ikiye katlanışı.
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
JAMES STIRLING.
SERBEST VETERİNER HEKİMLİĞİN SORUNLARI (PET SEKTÖRÜ)
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
Erkin Işık | 2 Mart 2006 | 1 Getting you there. ENFLASYON* GİZLİ ŞİFRENİN PEŞİNDE * Ekonomi Çalışma Grubu’nda gerçekleştirilecek sunumların hazırlayan.
Özel Üçgenler Dik Üçgen.
Arçelik A.Ş. Enerji Yolu İstanbul, 11 Nisan 2008 Gökhan Özgürel
ULUSLARARASI DEMOKRASİ FORMU. Parlamento Binası Big Ben, Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki ünlü saat kulesidir. Dünyanın en büyük ikinci dört.
European Manufacturing Innovation Survey 2004 Avrupa İmalat Sanayiinde Yenilik Araştırması 2004 Proje Konsorsiyum Ülkeleri: Almanya, Avusturya, İngiltere,
DÜNYADAN TÜRKİYE’DEN BASIN REKLAMI ÖRNEKLERİ N o 158.
Matematik Cahit arf.
Türkiye’nin Altın Üretimi 2000 : : 29,5 Ton / Yıl
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
Avrupa Birliği Bayrağı Geleneksel olarak 12. mükemmeliyetin, bütünlüğün ve birliğin sembolü olduğundan dolayı bayrakta 12 yıldız vardır.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
SPORT AND US THE PROJECT “SPORTMEN”. Eşref Apak Turkish hammer thrower.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hayvan Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Süleyman UĞURLU 1.
MURAT ŞEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Üçgenler.
01 – Cihat ARAL Zehra ARAL.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Depatment of Architecture 2007 Fall Term. Academic Staff Profile Number of Academic Staff on leave: 4.
ZAHA HADID Zaha Hadid 1950’de Bağdat’ta doğmuştur. Londra Architectural Associaton okulunda mimarlık okumadan önce Beyrut Amerikan Üniversitesinde Matematik.
BILGIDAGI.COM. Sokak Çocuklarının Çoğu 5–17 Yaşları Arasında Değişir. Popülasyonu değişik şehirlerde bu durum değişebiliyor. Sokak çocukları ; şehrin.
DÜNYADAN TÜRKİYE’DEN BASIN REKLAMI ÖRNEKLERİ N o 154.
Kağıt Sanatları Müzesi
DANİEL LİBESKİND Duygu Göçmen
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
DÖRTGENSEL BÖLGELERİN
Muhammed kahraman İçt-3
RICHARD ROGERS FATME TAHIR
Hazırlayan: Naz Yılmaz
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
HANS HOLLEIN KÜBRA ÖZDEN İÇT-2.
REM KOOLHAAS Barış Kılıç.
Viyana Metrosu, Avusturya
Almanlar’ın Jugendstil, Fransızlar’ın Art Nouveau, İngilizler’in Modern Style dedikleri gençlik üslubu 20.yüzyılın başlangıcında NewYork’tan Türkiye’ye.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

H ERZOG & DE M EURON Zolboo Gankhuyag GSF 212

H ERZOG & DE M EURON o Herzog & de Meuron Archıtekten, (HdeM), 1978 yılında İsviçre’nin Basel şehrinde mimar Jacques Herzog ve Pierre de Meuron tarafından kurulmuş bir mimarlık firmasıdır. o Genel ofis İsviçre’nin Basel kentindedir. Aynı zamanda London, San Francisco, Münih ve Barcelona’da bulunuyor ve toplam yaklaşık 200 kişi çalışmaktadır. o Jacques Herzog ve Pierre de Meuron 1994’ten beri Harvard Üniversite’sinde ziyaretçi profesör olarak ve 1999’dan beri ETH Zürich’de (Swiss Federal Institute of Technology (ETH) in Zürich) profesör olarak çalışmaktadır.

H ERZOG & DE M EURON GENEL MIMARLAR o Jacques Herzog 1978 o Pierre De Meuron 1978 o Harry Gugger 1991 o Christine Binswanger 1991 o Robert Hösl 2004 o Ascan Mergenthaler 2004 o Stefan Marbach 2006

H ERZOG & DE M EURON ÖDÜLLER o 1999 Schock Prize o 2001 Pritzker Architecture Prize o 2001 Prix de l’Equerre d’Argent, Rue Des Suisses, Paris o 2003 Stirling Prize, Laban Dance Centre o 2007 RIBA Royal Gold Medal o 2009 Lubetkin Prize, Beijing National Stadium

H ERZOG & DE M EURON TASARıM KURAMı HdM’un ilk çalişmalar Minimalizm’in parçalarıdır. Fakat Prada Tokyo, the Barcelona Forum Building ve Beijing National Stadium gibi son çalişmalarda değişen bir tavır göstermiştir.

H ERZOG & DE M EURON TASARıM KURAMı Herzog bir konuşmada der ki: ‘‘Biz çok bilinen form ve malzemeleri farklı yönde kullanarak yeniden çıkarıyoruz. İnsanların ‘ bu yapı eski geleneksel yapıya benziyor ama aynı zamanda yapının bazı şeyleri tamamen yeni şeyleri gösteriyor.’ dediğinde seviniyoruz... Mimarı yaşamla daha çok yakınlaştırıp, yapay ve doğal, mekanik ve biyolojik olarak birleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.’’

H ERZOG & DE M EURON ÖRNEKLER Forum Building(Museu Blau) Yer: Barcelona Her taraftan 180m uzunluğunda, 25m yüksekliğinde üçgen şeklindedir. Yapıda 3200 kişinin kapasite,yaklaşık 5000 metre karelik bir sergi salonu bulunmaktadır.

A LLIANZ A RENA FIFA World Cup Stadium Munich Yer: Münih, Almanya Kapasite : 69,901 kişi Oturma: kişi Otopark : m² Stadium : 258m×227m×50m Çim alanı : 111m × 72m Maliyet : 340 million euro

G OETZ C OLLECTION Münih, Almanya 1992

T ATE M ODERN Bankside, London 2000

S ANKT G ALLEN İsviçre 2004

L ABAN D ANCE C ENTRE Creekside, İngiltere 2004

Walker Sanat Merkezi 2005 Prada Store in Tokyo 2003

Caixa Forum Madrid Post modern sanat galerisi 2008 M.H. De Young Memorial Muzeum Sanat muzesi 2005

V ITRAHAUS

B EIJING N ATIONAL S TADIUM Bird’s Nest Yer: Pekin, Çin − Maliyet: 423millionUSD Kapasite: kişi Oturma: kişi Summer Olimpics 2008 Supercoppa Italiana 2009

Bu projede Herzog & Meuron, ArupSport, China Architectural Design & Research Group, Çin sanatçı Ai Weiwei ile çalıştılar. Jacques Herzog ve Pierre de Meuron Çin sanatçı Ai Weiwei ile. Herzog: "Biz Çin’de önemli ve kalıcı yapı yapmak istiyoruz. Çin’deki toplumsal yerler Japonya gibi değil daha gerçekçidir. Dolaysıyla stadiumda yeni şey bulunmasını istiyoruz. Yapının toplumu kendine çekebilecek haline getirmek istiyoruz....’’ demişti.

Yapının çatısı dairesel şeklinde ve hiyerarşı strüktürü ve her elemanlar kaplanarak gizlenmektedir. Yapının dışında dik çizgi yok. İçindeki elemanlar gizli oluyor, dışarıdan neredeyse gözükmiyor.

K AYNAKÇA ( magazin )