I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim
Advertisements

I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
CAN DOSTUM SERÜVENDİR YAŞAMAK; NE GETİRİR, NE GÖTÜRÜR BELLİ OLMAZ,
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
Yılın Bölümleri.
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
16 Mayıs :16:52 VURSAYDIN KELEPÇEYİ Bu ikindiyi beklemeye ne gerek vardı Gelmişken tutup elimi kenetleseydin Gelmişken tutup beni esir etseydin.
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Şerife duran bilmeceler
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
GÜL'E DAİR ....
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Bahar, yalvarırım çek git isine!..
Ben bir Eylül sen bir Haziran
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
başka şehir yerin altında bir t ü nelde, bir ikindi vakti vagondayım; sorumlulukların y ü k ü ne eklenmiş g ü n ü n yorgunluğuyla oturuyorum ö ylece …

BAHAR GETİRDİM SANA Bu yazının bana ulaşmasını sağlayan
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
AŞKLaRıM.
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
Gözlerin, En çok körkütük gözlerin devrilir ve Uzun uzun susardı
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
KANDIRILABİLİRİM.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
GiTTiĞiN YeR.
Klavyedeki tuşları işlevine uygun olarak seçer.

YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Seni görmek sesini duymak
SeNDeN SoNRa.
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara , bozulmamış örtüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim.
Bahar Gelme Üstüme Bahar, yalvarırım çek git işine! ..
Ebedî Şehir’de bir gece ve bir sabah… (Sesi açınız)
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Sunum transkripti:

I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2 Ses Düğmesini Açınız

Bilirsin ki burda değilim artık Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Gelir benim yüreğimde toplanır Dağların üstünden sıyrılan duman Bir yanım mosmordur, Bir yanım beyaz Bir yanım karakış, Bir yanım ilk yaz Can evime bakışların saplanır Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Ne sen gurbetçisin ne ben sılacı Senden gayrısına bakmam mümkün mü Gözlerimi esir alan dağlardan Kapımı üç defa çalan postacı “Adresinde yok !” Diye notlar düşer Eski adresimde bir hüzün eser Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Eski adresimse kurumuş bir gül Gizemli bir ıtır domur domur kan Yaba yaba elde savrulur gönül Firkatli turnalar geçer uzaktan Dalgınlığım debimetre tanımaz Başım çarpar bir gemi bordasına Düşerim bir girdabın ortasına Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Birden bezeklenir sevda haritam Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Laleler toplarım ben tutam tutam Bizim için çalar kıvrak bir keman Gök papatya yer ise lale bahçesi Aşka ışık dokur kuşların sesi Seninle hep aynı yerde otururuz Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Kumaşı eprimiş üç mevsim geçer İlk yazla uyanır derin uyuyan Tan sesine cıvıldaşır serçeler Sevdadır alnıma namlu dayayan Havuzuma ay ışığı dökülür Bilirsin ki burda değilim artık Ruhum yağmur yağmur göğe çekilir Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Gülde çiy damlası... Buzum sırçayım Güneşe çarpınca param parçayım Bir gün Emirgan’dayım, bir Kanlıca da Üsküdar’da, Beykoz’da, Çamlıca’da Şehir bir hançerken kan burgacında Mekana sığar mı bu deli yürek? Bir sevda çeşmesi bu deli yürek Baylanır beklerken baygın düşerim Ihlamurlar çiçek açtığı zaman METİN metin.sen@yok.gov.tr