DİRENİŞ TÜRKÜSÜ Şiir: Alican Yaşar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

“selamı veren eman verir; selamı alan selamette olur” der ve
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.

Deli Irmak Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın Deli Irmak isimli kitabından alınmıştır… Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com.

A.
HANTEPE VİLLALARI Hantepe Plajı
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
BİLİRMİSİN????? MÜZİK:URFA’NINETRAFI-MAHALLİ SANATÇI
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN.. Murathan Mungan

Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN Hani erken inerdi karanlik,

Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
Kartallardan Hayat Dersi
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.

Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
SCHUBERT- Serenade.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
KARTAL PENÇESİ S.S. Kartallar, kanatları ve kuyrukları geniş, bacakları tüylü, iri yırtıcılardır. 2-3 yılda ergenliğe ulaşırlar. Uçuşta sıkça dönerek.
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
SİNOP ilimizden bir detay : ŞEHİTLER ÇEŞMESİ
Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım ve İlimizin güzide Basın Mensupları 2013 yılından beri bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabük Defterdarlığı.
BAŞKENT İKTİSATÇILAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
DOĞAL AFETLER
Sezai Karakoç 1950’lerden itibaren dahil olduğu Türk şiir dünyasında kendine mahsus bir şiir dili ve problematiği kurabilmiş, Türk şiirinde sadece kendisi.
GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer. GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
DUVAR YAZI VE RESİMLERİ NO : 33
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
ARKADAŞLIK GÜZEL ARKADAŞLARIMA M.BARAN İŞCAN. BİR ARKADAŞ İÇİMİZİ ISITAN SİHİRLİ BİR DOKUNUŞTUR..
PCcolog İYİLİK ŞİİRİ PCcolog Derse girerken bir kitabı hediye paketi yaptırıp derse öyle girin.
KURALLI-KURALSIZ CÜMLE
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Vatan aşkı ile yaşamış, bu Vatan için çalışmış gerçek vatanseverler... Gazi Süleyman Paşa ve Namık Kemal Bolayır’da yatıyorlar... Feridun ÖZHAN
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
BODRUM AYYAŞLAR AYAKLANDI......! İÇİP İÇİP, ÇEMKİREN HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ, TENCERE TAVA ÇALAN AYYAŞLAR, TAKSİM CİVARINA KONUÇLANDILAR.... TÜRK POLİSİ,
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
KIZILAY KIZILAY; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin.
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Ne kartpostallar yolladım Arasına resimler koydum Arasına resimler koydum Kaç eylül daha geçti Bir cevap alamadım Bir cevap alamadım Ama ben Ama ben Ama.
Yunus Emre:  Yunus Emre (d Sarayköy, Mihalıçcık, Eskişehir - ö. 1321), Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü mutasavvıf ve filozof, Anadolu'da yaşamış.
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Dersimiz.com BAŞARILAR DİLER.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
17. yüzyılın önemli yeniçeri şairlerindendir. Şiirlerinde çağının önemli tarihsel olaylarını yansıtmıştır. Kahramanca şiirleriyle tanınmıştır. “Genç Osman”
Bırakta Gözlerinde Ölüp Gideyim
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
ATATÜRK.
Adını duyarım Adını duyarım, ürperirim Bilmezsin sen bunu çünkü ben.
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emre yılları arasında yaşadığı düşünülen,Türkçe şiirinin öncüsü olan bir şair ve mutasavvıftır. www. derssunu. com.
"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk İNSAN GİBİ YAŞAMAK MARTIN LUTHER.
Sunum transkripti:

DİRENİŞ TÜRKÜSÜ Şiir: Alican Yaşar

Direnen Gezi’miz var Şehit ve gazimiz var “Ata”ya sözümüz var Adımız Türk’tür bizim!.. Direnen Gezi’miz var Şehit ve gazimiz var “Ata”ya sözümüz var Adımız Türk’tür bizim!..

Zalimler nasıl bilmez? Halkın gücü yenilmez Zulme karşı eğilmez Başımız dik’tir bizim!.. Zalimler nasıl bilmez? Halkın gücü yenilmez Zulme karşı eğilmez Başımız dik’tir bizim!..

Siyasete katmayın Gölgesinde yatmayın Kalpleri karartmayın Dinimiz pak’tır bizim!.. Siyasete katmayın Gölgesinde yatmayın Kalpleri karartmayın Dinimiz pak’tır bizim!..

Kayayı yontar mı yel? Ağacı söker mi sel? Gazın, tüfeğinle gel! Özümüz pek’tir bizim!.. Kayayı yontar mı yel? Ağacı söker mi sel? Gazın, tüfeğinle gel! Özümüz pek’tir bizim!..

Etnik etnik ayırdın Mezhebini kayırdın Kafayı mı sıyırdın? Farkımız yok’tur bizim!.. Etnik etnik ayırdın Mezhebini kayırdın Kafayı mı sıyırdın? Farkımız yok’tur bizim!..

Ne çapulcu, ne ayyaş! Vatandaşız, vatandaş! Gerçeği gör arkadaş! Gayemiz hak’tır bizim!.. Ne çapulcu, ne ayyaş! Vatandaşız, vatandaş! Gerçeği gör arkadaş! Gayemiz hak’tır bizim!..

Yetti gayrı uşaklar Haddi aştı yasaklar Zafer çaktı şafaklar Yolumuz tek’tir bizim!.. Yetti gayrı uşaklar Haddi aştı yasaklar Zafer çaktı şafaklar Yolumuz tek’tir bizim!..

"...Direnen yüreklere selam olsun!.." DİRENİŞ TÜRKÜSÜ