Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
HTML
WEB TASARIM Temel Kavramlar.
PHP VE MYSQL.
Özel Site.NET İnternet Nedir? Soner Sevindik.
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
WEB TASARIM TEKNİKLERİ
Nedir? Türkiye PHP Grubu – Dokuz Eylül Üniversitesi
WEB TASARIMI HTML.
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
İNTERNET.
İNTERNETİN TEMEL KAVRAMLARI
WEB TASARIM TEKNİKLERİ
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
JavaScript Javascript , Netscape firması tarafından C dilinden esinlenilerek yazılmıştır Yazılma amacı Html'in sahip olmadığı bazı özelliklerin web sayfalarında.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
NOTEPAD++.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
Web Tasarımı ve Adobe Muse
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
Nedir? UltraEdit HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - BÖTE
Dosya şifreleme Ftp/Telnet Özelliği Çoklu Pano Desteği Sadece Okuma Modu Otomatik Kod Tamamlama.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Notapad++ Kurlumu. Editör Nedir? Bu editörlerden en basiti bilgisayarlarınızda hazır olarak gelen ‘’Not Defteri’’ yazılımıdır. Web sayfaları oluşturmak.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Web Tasarımı Giriş.
Web Teknolojileri Giriş.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Sunum transkripti:

Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda neler yapılabileceğiz? Örnek siteler

Örnek Projeler E-ticaret siteleri Eğitim içerikli siteler CD-DVD Satış ve Paylaşım Sitesi Grafik ve Web Tasarım Çalışmaları Satış Sistemi Eğitim içerikli siteler Öğrenci Bilgi Sistemi KPDS Sınav ve Çalışma Sistemi Turizm içerikli siteler Turist Rehber Portallar Araba Portalı Kitap Portalı

CD-DVD Satış ve Paylaşım Sitesi

Grafik ve Web Tasarım Çalışmaları Satış Sistemi

Öğrenci Bilgi Sistemi

TURİZM REHBERİ

Emlak Portalı

Montaj & Servis Takip Sistemi

Bölüm I: HTML, DHTML, JavaScript, CSS Bölüm II: PHP ve MySql Web Teknolojileri Bölüm I: HTML, DHTML, JavaScript, CSS Bölüm II: PHP ve MySql

iki temel editör kullanılması planmakta: Editörler iki temel editör kullanılması planmakta: Notepad++ http://notepad-plus-plus.org/ Adobe Dreamweaver CS4 veya CS5 http://www.adobe.com/products/dreamweaver.html

Editörler Notepad++ Notepad++, notepad yazılımına alternatif olan, çok gelişmiş bir metin editörüdür. Onlarca programlama dilini tanır ve renklendirme desteği verir. Özellikler: Dil tanıma ve renklendirme WYSIWYG editörü Kullanıcı tanımlamalı dil renklendirme Otomatik tag tamamlama Çoklu döküman açma ve görüntüleme Arama&Değiştirme desteği Sürükle&Bırak desteği Desteklediği Diller: C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, CSS, makefile, ASCII art (.nfo), doxygen, ini file, batch file, Javascript, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, RC resource file, Pascal, Perl, Python, Lua, TeX, TCL, Assembler Türkçe 3.18 MB Freeware/Ücretsiz

Notepad++

Editörler Adobe Dreamweaver CS4-5 Adobe® Dreamweaver® CS4-5 yazılımı, tasarımcı ve geliştiricilere standartları temel alan web sitelerini güvenle oluşturma gücü verir. Özellikler: Sitenizi görsel olarak tasarlayın- Programlama tabanlı sayfalar Tarayıcılar arasında uyumluluğu sağlayın FLV video entegre edin ADOBE http://www.adobe.com/products/dreamweaver/ İngilizce (dil desteği) Shareware/Deneme

Editörler Adobe Dreamweaver CS4

Kurs ne zaman olacak? Salı 18.15-21.15 Perşembe 18.15-21.15

Web Sayfalarını Yayınlamak? Sadece kendi bilgisayarımızda kalabilir yada, Web sayfanızı yayınlamak için sayfanızı bir web sunucuya kopyalamalısınız. Alan adı almak (Domain name) Örnek: www.namecheap.com Hosting alınan DNS’e ayarları yaparak yönlendirmek yeterli Alan kiralamak (Hosting) Web Hosting (Ücretli) 500 MB Web Alanı 5 GB Trafik 1 Alan Adı Barındırma 15 E-Posta http://www.turkiyewebalani.com http://www.turkwebhosting.com http://www.sadecehosting.com FTP Adresi Kullanıcı Adı Paralo

HTML HTML'in açılımı Hyper Text Markup Language Bir HTML dosyasının uzantısı htm veya html olmak zorundadır. Bir HTML kodu tag(işaretlenmiş etiketler)’lardan oluşmaktadır HTML dosyalarınızı kolay bir şekilde FrontPage veya Dreamweaver ile de hazırlayabilirsiniz. HTML çalışmak istiyorsanız not defteri (notepad) başlamayı tavsiye ediyorum İlk örnek

HTML ilk örnek HTML programlama dili değil, işaretleme dilidir <head> <title>Sayfa Başlığı</title> </head> <body> Bu benim ilk sayfam <br> <b>Bu metin koyu</b> </body> </html> HTML programlama dili değil, işaretleme dilidir HTML etiketleri 2 karakter ile sınırlanır. < ve > HTML etiketleri çift olarak kullanılır. Örn: <b> Bu metin koyu fonttadır. </b> HTML etiketleri büyük/küçük harfe duyarlı değildir

HTML ilk örnek Başlıklar <h1> ve <h6> dahil olmak üzere aradaki tüm rakamlar kullanılarak tanımlanabilir Örnek: <h1>Bu bir başlık</h1> Paragraflar <p> etiketi ile belirtilir. Örnek: <p>Bu bir paragraf</p> Satır atlamak için <br> etiketi kullanılır. HTML içinde açıklama (yorum) satırları yaratmak Örnek: <!-- Bu bir açıklama -->

HTML ilk örnek - Parametreler Parametreler, HTML öğelerine, ek özellikler eklenmesini sağlar. Parametreler daima başlangıç etiketi içerisinde belirtilir. Örnek 1: <h1 align="center"> metinin ortalanacağını da belirtir. Örnek 2: <body bgcolor=“yellow”> arkaplan renginin sarı olacağını belirtir.

HTML ilk örnek – özel karakterler HTML içinde bazı karakterler ("<" gibi) kaynak kodlarda yazılarak ekranda görüntülenmesi sağlanamaz.Bu tip karakterleri görüntüleyebilmek için bazı özel karakterler kullanılır. Örnek 1: Fazladan boşluk, Özel karakteri:   Örnek 2: Küçüktür, <, Özel karakteri: < Örnek 3: Büyüktür, >, Özel karakteri: > Örnek 4: Ve, &, Özel karakteri: & Örnek 5: Alıntı, “, Özel karakteri: "

HTML ilk örnek – link ve çerçeve Link vermek Örnek 1: <a href="http://www.sem.metu.edu.tr“ target="_blank">...SEM web sayfası tıklayın...</a> Çerçeve oluşturmak Örnek: <frameset cols="25%,75%"> <frame src="frame_a.htm"> <frame src="frame_b.htm"> </frameset> <frameset> : Frame ayarlarını belirtir. <frame> : Alt pencere (çerçeve) belirtir. <noframes> : Frame desteğinin kullanılmamasını sağlar. <iframe> : İç frame belirtir.

HTML ilk örnek – tablo Tablo oluşturmak Örnek 1: <table border="1"> <tr> <th>Başlık</th> <th>Başka Başlık</th> </tr> <td>Satır 1, Hücre 1</td> <td>Satır 1, Hücre 2</td> <td>Satır 2, Hücre 1</td> <td>Satır 2, Hücre 2</td> </table>

HTML ilk örnek – liste Liste oluşturmak Arka Plan Örnek 1- Sırasız: <ul> <li>Hakkımda</li> <li>Spor</li> </ul> Örnek 2- Sırasız: <ol> </ol> Arka Plan <body bgcolor="#000000"> <body background=“arkaplan.jpg"> Font <font size="2" face="Verdana"> Bu bir paragraf. </font> Resim eklemek <img src="home.gif" alt="Ana Sayfa“>

HTML ilk örnek – Form Örnek -1 Örnek-2 Örnek-3 <form> Adınız: <input type="text" name="isim"> <br> Soyadınız: <input type="text" name="soyad"> </form> Örnek-2 <input type="radio" name="Cinsiyet" value="Erkek"> Erkek <br> <input type="radio" name="Cinsiyet" value="Kadın"> Kadın Örnek-3 <form name="input" action="gonder.php“ method="get" target="_blank"> Kullanıcı Adı: <input type="text" name="kullanici"> <input type="submit" value="Gönder">

HTML ilk örnek – Başlık - Head öğesi genel bilgiler ve ayrıca meta-bilgilerini içerir. - HTML standartlarına göre sadece bir kaç etiket head etiketi içerisinde kullanılabilir, Bunlar: <base>, <link>, <meta>, <title>, <style> ve <script>. Örnek -1 <head> Başlık <title> Sayfa başlığı <base> Temel URL hedef çerçevelerini belirlemek için kullanılır. <link> Kaynak dosyası belirtilir <meta> META bilgileri girilir.

HTML ilk örnek – Meta - Meta öğesi daha çok arama motorlarının site içerisinde neler bulunduğuna dair bilgi edinmesi için koyulur. Arama motorlarının sitenizi ziyaret ettiğinde Meta keywords içine bakar ve ona göre sitenizi kendi veritabanında indeksler. Örnek <meta name="keywords" content="HTML, ders, online, SEM">