Rejim tehlikesi ortadan kalktı     KAYNAK: Fatih Altaylı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
Advertisements

IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
5. BİRİKİMLERİM.
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
HORTUMLAR VE KORUNMA.
KAİNATIN NERESİNDEYİZ?
Akbank B Tipi %100 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Yatırım Fonu
İlk 100 Hayır!
BOŞANMA SEBEBİ.
2.Element ve BileŞikler Okul bahçemizi çevreleyen demir parmaklıklar, mutfakta kullandığımız bakır cezve ve alüminyum tencereler sırasıyla çok sayıda demir,
IŞÇILERIN ARAŞILAŞTIRILMASI
PLASTİKLER VE ÇÖZÜM YOLU
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BARTER DOLARINIZI NAKİDE ÇEVİRİN - İSTEDİĞİNE ÖDE DEVRİMİ
FAİZ ORANI DAVRANIŞI.
ATAM.. HER ŞEY MÜKEMMEL GİDİYOR.
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
İÇ ANADOLU AKDENİZ DOĞU ANADOLU BAYRAĞIMIZ.
ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ
(BELİRTEÇ) ZARF.
Hey arkadaşlar size bir sorum var. Bakalım kaçınız bilecek. İşte sorum geliyor: Mehmet Bey’in maaşı 1214 YTL’dir. Evinin kirası 400 YTL ise evin kirasını.
*Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk’un yazısından derlenmiştir.
Su Yaşamın Temel Kaynağı SU YOKSA, HAYAT DA YOK!
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
KABUL EDEMEM.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
TÜKETİCİ HAKLARI BİZİM AFACAN ile UZMAN ÖĞRT.Erdoğan GÜL
WİNDOWS 7 KURULUM.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
SORULAR Parsel cephesi 20m., parsel derinliği 30m.; uygulama imar planındaki yapılaşma koşulları ayrık nizam, TAKS= 0,20, KAKS= 0,40, kat adedi= 2, ön.
Arkadaşlar az önce haberlerde izledim ve hemen internetten araştırdım. Hugo adlı oyunu hepiniz bilirsinizi sanırım.
E-Devlet SANAL DEVLET E-devletin bilgi sağlama, sorgulama ve çevrim içi işlemleri içerdiği vurgulanır.
Bir dergiden sayfa Devriminden hemen önce İran’da ünlü bir kadın.
KENTSEL TOPRAK.
Sen hangisini seçerdin?
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
DİLEK VE DUALARIMIZDA DİNİ İFADELER
Engelli Vatandaşlarımızın içler acısı durumu....ve hepimizin destek olabileceği bir çözüm önerisi… Lütfen okumaya devam edin.
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
GELİN BİRAZ EMPATİ YAPALIM farz edelim ki AB Parlamentosuna girmiş bir Politikacısınız.
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
ÇERKEZKÖY KÖŞE BAŞI ARAZİMİZ ÇERKEZKÖYDE ÇEVREYOLUNA ÇOK YAKIN KONUMDA ARKASINDA 2 ADET OKUL OLAN DEĞERLİ BİR ARAZİ.
Çalışma Sermayesi Finansmanı
Mart ayının ilk haftası
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
TÜRKİYE’NİN EMLAK SİTESİ
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
TELİF HAKKI.
Norveç maçında 2-0 geriye düşmesine rağmen geriden gelerekmaçı 2-2 yapan ve altın bir 1 puan kazanan milii takım TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından pirimle.
BOŞANMA SEBEBİ.
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
N Fun Club Sistemine HOŞGELDİNİZ.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
GİRİŞİMCİ.
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı DİKKATLE OKUMALI. VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ SADAKA VE FİTRE DİYEREK ÜLKEMİZ NASIL SOYULUYOR?
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
AB VE NEDEN ‘YE TAM DESTEK VERİYOR ?.
Emlak Vergisi ARAZİ Büyükşehirlerde % 02 Diğer Belediyelerde % 01 ARSA Büyükşehirlerde % 06 Diğer Belediyelerde % 03 BİNA Büyükşehir mesken %02, diğer.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Sunum transkripti:

Rejim tehlikesi ortadan kalktı     KAYNAK: Fatih Altaylı

Seçim öncesi AKP'yi destekleyen, seçim sonrası önce Abdullah Gül'e çakıp, Erdoğancı olan. Sonra Türkiye'de rejim tehlikesi olduğunu gündeme getiren, ardından Erdoğan‘ın ve Gül'ün iyi niyetli olduğunu söyleyip Türkiye'ye şeriatın mahalle baskısıyla geleceğini iddia eden Hürriyet'in yayınlarının arkasında ‘İktidardan bir talep' olduğunu yazmıştım.

Doğan‘ın bir istediği vardı ve iktidar bunu yapmıyordu. Vergi uzlaşmaları, vergi kaçaklarının affı zaten rutine bağlandığı için talep bu olamazdı. Acaba neydi? Hilton Arazisine imar değişikliği istediklerini Sabah'tayken yazmıştık. Bunun olması kolay değil gibi görünüyordu. Bu değilse neydi? O kadar açgözlü, o kadar talepkarlardı ki, her şey olabilirdi. Ve ne olduğunu bugün anladık. Hilton Arazisi için istedikleri imar planı tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmiş.

Tabii bu haber gazetelerde yok. Çünkü basının neredeyse tamamı kontrollerinde. Ya kendilerinin, ya da adamları kontrol ediyor. Allahtan internet var da, konuyu öğrenebildik. Doğan AKP'den bir istediğini daha koparmış oldu.

Doğan medyasının Türkiye'de yeni bir gerilim ortamı yaratmaya başladığını, rejim tehlikesine sürekli dikkat çekerek sivil toplumu harekete geçirmeye başladığını, TÜSİAD‘ın da Doğan‘ın kontrolünde aynı telden çalarak gerilimi tırmandırdığını gören iktidar 'Başımızı bunlarla belaya sokmayalım' diyerek plan tadilatını yaptı.

Şimdi hep beraber Doğan Medyasını izlemeye başlayalım Şimdi hep beraber Doğan Medyasını izlemeye başlayalım. Bakın Türkiye'yi nasıl normalleştirecekler. Nasıl yayınlar ağır ağır geri çekilecek. Bir kaç hafta içinde şeriat tehlikesi nasıl yok olacak. Malezya örneği nasıl ortadan kalkacak. Nasıl her şey bir kaç hafta içinde güllük gülistanlık olacak. İzleyin ve görün. Doğan yeni bir taleple AKP'nin kapısına dikilene kadar tabii ki...

Hilton 'da rant ne kadar? Büyükşehir'in imar planı değişikliğiyle Doğan Grubu bir iki yılda Türkiye'nin en zengini haline gelecek. Nasıl mı? Hesap basit. Doğan, Hilton arazisini 254 milyon dolara aldı. Burada 0,7 emsalle yaklaşık 43 bin metrekare inşaat izni vardı. Plan tadilatıyla bu izin yaklaşık 5 katına çıktı. Doğan Grubu Hilton arazisine yaklaşık  238 bin metrekarelik bir inşaat yapabilecek. Anladığım kadarıyla buna yer altında yapılacak otopark, alışveriş merkezi gibi birimler dahil değil.

Şimdi bu rantın Doğan Grubuna nasıl bir haksız kazanç sağladığına bakalım. Doğan burada 238 bin metrekarelik inşaat yapacak. Bu inşaat büyük ihtimalle rezidans olacak. İstanbul'un en güzel yerinde, Boğaz manzaralı rezidanslar. Bu kadar iyi bir yerde olmayan rezidansların fiyatları üzerinden bir hesap yapalım. Mesela hemen yakınındaki Taksim Rezidans‘ı veya Levent'teki Bellevue Rezidans‘ı baz alalım. Tamamı Boğaz manzaralı olmayan bu iki projede metrekare satış fiyatları yaklaşık 9 bin dolarlar seviyesindeydi.

Emlak fiyatlarındaki artış ve Hilton arazisinin konumu nedeniyle Hilton'da yapılacak rezidansların metrekare fiyatlarının 10.000 dolar civarında olması muhtemel. Yani buradan 2 milyar 238 milyon dolar hasılat gelecek. Yer altında yapılacak otopark ve alışveriş merkezinden de, tam durumunu bilmediğimiz için küçük bir rakam verelim, minimum 500 milyon dolarlık bir gelir elde edilmesi mümkün.. Etti mi, 2 milyar 838 milyon dolar. Burada yapılacak inşaatın metrekare maliyeti yaklaşık 1000 dolar. 238 milyon dolar inşaat maliyeti artı 254 milyon dolar satın alma maliyeti etti mi 492 milyon dolar. 2 milyar 838 milyon dolardan 492 milyon doları çıkarınca ortaya çıkan rakam Doğan‘ın bu işten edeceği kar. Tam tamına 2 milyar 346 milyon dolar.

Üstelik herhangi bir finansman maliyeti de olmayacak Üstelik herhangi bir finansman maliyeti de olmayacak. Buradaki evler o kadar değerli ki, yapmadan satacak, belki de bir de oradan kar edecek. Allah bin bereket versin. Bari hiç değilse buradan elde edeceği karın vergisini versin. Ama hiç sanmıyorum. Onu bile uzlaşmayla 5 sene sonra kuşa çevirip öderler.

Emekli Sandığı dava açmalı. Aydın Doğan, Hilton arazisini Emekli Sandığı'ndan aldı. Yani devlete yıllarca hizmet edip emekli olanların maaş aldığı yerden. Dulun, yetimin sandığından.

Eğer bu arazinin imar plan tadilatı satıştan önce yapılmış olsaydı arazinin fiyatı en az 1,5 belki de 2 milyar dolar olurdu. Bu para da inim inim inleyen sosyal güvenlik sistemine girerdi. Plan tadilatı satıştan sonra yapıldığı için bu para Doğan‘ın cebine girecek. Şimdi Emekli Sandığı'nın sözleşmeden doğan haklarını kullanmak için dava açması gerek. Dulun yetimin hakkını, açgözlü gözü açıklara yedirmemek için.

ANLADINIZ MI İŞLER NASIL YÜRÜYORMUŞ ÜLKEMİZDE. BEĞENDİNİZ Mİ ? ANLADINIZ MI İŞLER NASIL YÜRÜYORMUŞ ÜLKEMİZDE. ILIMLI İSLAMI YAŞAMAK BUNA DENİR İŞTE...... fky@hotmail.com