Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
1 yaşınızdayken 2 yaşınızdayken 3 yaşınızdayken
SOY AĞACI AKRABALARIM HAZIRLAYAN: BÜŞRA SÜME
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
Televizyon ve okul başarısı
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Soğanın sırrı Tıklayınız lütfen.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
BOŞANMA SEBEBİ.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Benim biricik Canım Babacığım
AKRABALARIMIZ.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
Hayat Kat Kattır. TIKLAMADAN SESLİ İZLEYİNİZ.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
KABUL EDEMEM.
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
HEPİNİZİ YENİ EVİMİZDEKİ BARBEKÜ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. (VAKİT KISITINDAN DOLAYI ÇOK BASİT BİRKAÇ YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM LÜTFEN HERKES YANINDA.
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
HOŞGELDİNİZ.
DÜN BUGÜN YARIN.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Sen hangisini seçerdin?
ÇÖZÜM MERDİVENİ Kazanım: *Etkili sorun çözme basamaklarını kullanır.
ÇIKMA TEKLİFİ !!! ERKEK : Bana isminizi bağışlar mısınız? KADIN :
BABALAR VE KIZLARI.
CÜMLEDE ANLAM.
OLUMLU OLUMSUZ TUTUMLAR
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SURRAM.
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
Ne güzel bir gün ! Okuluma gideceğim.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Ailemizdeki Lider.
KÜÇÜK PRENS.
EĞLENCELİ HAYAT BİLGİSİ
T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
40 Yaşımda ben….
Ş.S * Okulun ilk gününde 5. sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
LUT (AS) VE ŞUAYB (AS)’IN KIZLARI İLE ÖRNEK İLİŞKİLERİ
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
Girne Orta Okulu Rehberlik Servisi
BOŞANMA SEBEBİ.
Günün konusu Bağımlılık Bağımlılığın gelişimi 1.
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.
DÜZENLİ OLMAK.
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz.
EYVAH KAYBOLDUK.
Zülal şenlik DUYGULARıMı KONTROL EDIYORUM.  BUGÜN ANNEM BANA YENİ BİR ÇANTA ALDI ÇOK MUTLU OLDUM AĞZIM KULAKLARIMA VARDI.
HAYIR DİYEBİLİRİM.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Metinleri Okuyalım.
AİLELER ÇOCUKLARINI NASIL DESTEKLEYEBİLİR?
DAVRANIŞ PENCERESİ.
Sunum transkripti:

Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya hayran kalmış ve hemen bizimle yaşamaya davet etmiş. Yabancı, teklifi hemen kabul etmiş ve birkaç ay sonra da ben doğmuşum.

Büyüdüğümde, onun ailemizdeki yerinden hiç şüphe etmedim ve varlığını soruşturmadım. Benim küçük aklımda herkezin özel bir yeri vardı. Benden beş yaş büyük olan ağabeyim Bill´i örnek alırdım. Ben de küçük kız kardeşim Fran´e ağabeylik yapardım.

Annem ve babam birbirini tamamlayan öğretmenlerdi. Bana ahlaki değerleri neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrettiler. Masalcımız ise yabancı idi!

Her gece bütün aileyi büyülenmiş bir şekilde etkisi altına alırdı. Maceralar esrarengiz olaylar Onun günlük konuşmalarıydı. komediler komediler En güzel masalları o yaratırdı.

Politika, tarih, yada bilim hakkında ne zaman bir şeyleri merak etsem … o hepsini bilirdi!

Geçmişi bilir, günümüzü anlar, geleceği tahmin eder gibiydi. Çizdiği resimler o kadar gerçekçi idi ki, onları seyrettikçe sık sık güler … …… … yada … ağlardım.

Bizi her zaman film seyretmeye teşvik ederdi, ve hatta bizi bir sürü film yıldızı ile tanıştırdı. O, bütün aileye karşı arkadaşçaydı. Babamı, Bill´i ve beni büyük bir beyzbol maçına ilk kez o götürdü.

Yabancı devamlı konuşurdu. Babam pek umursamazdı, fakat annem bazen sessizce kalkıp, bizi onun uzak diyarlar hakkındaki hikayeleriyle büyülenmiş halde bırakıp odasına çekilirdi. Merak ediyorum da acaba hiç yabancının evimizden gitmesini istemiş miydi? Tahmin edeceğiniz gibi, babam evi belli ahlaki değerlere göre yönetirdi.

FAKAT, HER NASILSA YABANCI KENDİSİNİ BU DEĞERLERE UYMAK ZORUNDA HİSSETMEZDİ! Gördüğüm kadarıyla, yabancının yaptıklarına hiç bir zaman karşı çıkılmadı. Örneğin evde, sadece bizim değil, arkadaşlarımızın ve yetişkinlerin de küfür etmesi yasaktı. Fakat yabancı, sık sık benim kulaklarımı çınlatan ve babamı yerinde kıvrandıran küfürler ederdi. Babam alkollü içki içmezdi ve yemek pişirmek için bile eve alkol sokulmasına izin vermezdi. Fakat yabancı bize hayatın diğer yanlarını da gösterdi ve bizi aydınlattı. Bize sık sık bira ve diğer alkollü içkilerden sundu.

Sigarayı lezzetli, puroyu erkekçe ve pipoyu da entellektüellikmiş gibi gösterdi. Şimdi düşünüyorum da, kadın erkek ilişkisi hakkındaki ilk izlenimlerimi ondan edindim. Özgürce konuşurdu, yorumları bazen açık seçik, bazen imalı ve genellikle de mahçup ediciydiler!

. Yabancının evimize gelmesinin üzerinden otuz yıldan fazla oldu. Artık, yabancı babama ilk yıllardaki kadar ilginç gelmiyor, fakat bugün babamların evine girecek olursanız, onu köşede durmuş kendisini dinleyecek, resimlerine bakacak birilerini beklerken görürsünüz. Adı mı?... Geriye dönüp baktığımda, sanırım yabancıdan daha fazla etkilenmemiş olmam bir mucize. Zaman geçtikçe yabancı anne ve babamın değerlerine daha fazla karşı çıkıyordu. Fakat yaptıkları çok nadiren karşı çıkıldı ve evden ayrılması hiç istenmedi.

Biz ona kısaca... LÜTFEN ARKADAŞLARINIZA GÖNDERİN ! Yazan: Keith Currie (İngilizceden tercüme edilmiş) TV … derdik.