ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
Advertisements

Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
SİZLERE MEKTUP VAR:).
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
ŞEHİTLERİM.
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
VATAN SEVGİSİ.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
Çelebi Grubu.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Yavrum ve ben.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.
ŞEHİTLERİM
KAHRAMANLAR DA ÖLÜR ZAMANSIZ YAŞLARDA SİPERSİZ KIŞLALARDA YÜREĞİMİZE GÖMÜLÜR BİN KURŞUN YARASI YETİM ANAM ZIPLADI GEÇTİ KURŞUNLAR KINALAR SÜRERDİN GELİNLERİNE.
KABUL EDEMEM.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
BENİ UNUTMA.
VATANSEVERLİK.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
ÇANAKKALE ZAFERİ.
Anneme mektup Şiir : Nurgül Yenigün 05/2006.
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
İSLAM’A GÖNÜL VERMİŞ BİR KADININ HİKAYESİDİR.
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
İBRETLİK BİR HİKAYE.
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
GiTTiĞiN YeR.
YATAN ASKER.. Yanıp, tutuşurken vatan aşkıyla, Namusum olan ay yıldızlı bayrağa.. Sahip çıktıkça, ülkemin her karış toprağına Şehit olup yatacağım sonsuza.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
tanışma koklaşmayla başlar…..
Savaşa katılan ülkeler
Çanakkale Zaferi İçindekiler: Savaşın nedenleri ve sonuçları
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
TEMEL telefon açar: "Cemal sen misin. " "Yanlış çevirdiniz
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
G g kelimeleri.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Simetri Hikmet Sırma.
ŞEHİTLERİM.
ŞEHİTLERİM.
Sunum transkripti:

ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki gizli ve kirli emelleri anlamayacak bir millet değildir.'' M.K. ATATÜRK

"Gitme. " dediydim sana hatırlıyon mu. "Gitme,görpe yavrum "Gitme!" dediydim sana hatırlıyon mu? "Gitme,görpe yavrum." dediydim de bana o zeytin gözlerinle bakıp;"Anam vatan borcu bu. Vatanın bana ihtiyacı var. Nasıl gitmem.. Hem sen beni bugünler için doğurup,büyütmedin mi?" diye sorduydun da dilim boğazıma gitti gibi olduydu... Doğruydu gül gokulum. Seni bugünlere doğurduydum amma ana yüreği dayanmıyo ya... Yavrundan ayrılmak golay mı sanıyon sen.....

Vardın gittin boz gayalı dağlara Vardın gittin boz gayalı dağlara.... Duyduydum senin orlardan gelenlerden sana ödül vermişler. Ahhh gınalı guzum göreydim bende.Ya nereye varıp gelcedim ya. Gelemedim ak yavrum. Her yer gâvurun ayak izleri... Nereye varacamı bilemedim... Dayandı gari gâvur kapının eşiğine.... Gâvur olmayaydı gelirdim, görürdüm sana verilen ödülü..... Sonraları duydum zeytin gözlüm bir gâvur oğlu vurmuş seni.... Bir "ANAM" demişsin.... SONRA...... "YAVRUM" dediydim bende o vakit! Yetişemedim ya....Ahhh! Bir yakalasaydım o gâvur oğlunu bir senin için sıkardım gafasına, bi de diğer şehid yavrularım için....

Bana giderkene;"AĞLAMA ANAM" diyerekten tembihlediydin hatırlıyon mu gül gokulum.... Ağlamıyom gari gorkma. Sen gâvurun elinden aldın ya şu vatanı, ağlar mıyım heç! Hemi yalınız değilim ben gül gokulum, sen yoksun amma senden yadigar gelinim var, torunum var..... Geçende oturuyoduk evde.Ahmet ne dedi biliyon mu bana? "Babaanne " dedi. "Ah" dedi."Bi şeyi öyle özledim ki...." Söyle benim babası gözlü yavrum" dedim. Ne dedi biliyon mu? "BABA, BABA demeyi çok özledim be babaanne!" dedi........ Ne dicemi, ne etcemi sapıttım inan ki...."Gidelim hadi babanın mezarına." dedim.

Giyindik guşandık geldik yanına Giyindik guşandık geldik yanına.... Ahmedim bayramlıklarını giymiş sana göstermeye.... Mezarının başına geldik. Uzun uzun baktı sana Ahmedim..... "ŞEHİD BABAM" dedi bir sarıldı ki toprağa.... Ağladı uzun zaman... "BABA" dedi.. Baktı mezar tasına;"Ne mutlu baba,bana koca vatan bıraktın..."dedi. Ağlamiyem dedim amma tutamadım kendimi affet gari... Bi özlemiş ki seni... Gözlerinden belli yanıyo güçücük yüreği....

Sonra elime yapıştı,"Gidelim. "dedi Sonra elime yapıştı,"Gidelim."dedi... Dönüyoduk ak yavrum, usulca elini cebine soktu bir bayrak çıkardı... Kokladı uzun uzun,"Bu bayrak BABAM kokuyor..."dedi.... "Bu bayrakta babamın al kanı var babaanne. Şehid çocuğu olunca babaanne, yetim kalmak güzelmiş."dedi.. Zeytin gözlüm, işte senin oğlun! Senin gibi cesur.... Yetim kalmak heç güzel mi olur? Şehid oldu mu ya içinde..... O da güzel olur...

ŞEHİDİM. Gittin boz kayalı dağlara. Gelmedin ya geri ŞEHİDİM!... Gittin boz kayalı dağlara.... Gelmedin ya geri.... Avutuyorum gari kendimi. Dağa bakıyom yavrumun ganı diyom.... Toprağı gınalı guzum diye koklayıp, sen diye bağrıma basıyom al bayrağı.... Resmini goydum yatağımın baş ucuna. Hani o boz kayalı dağlara çıkıp varacağın gün sarıldıydın boynumada resim çektirdiydik. İşte onu goydum… Yanına da ay yıldızlı al bayrağımı….

Ahhhh zeytin gözlüm, ahhhhh Ahhhh zeytin gözlüm, ahhhhh! Her şey iyi hoşta şu ayrılık olmayaydı gınalı guzum.... Gitmeyeydin!Özlüyom be gül gokulum... Ahmed baba demeyi özlüyo ya zeytin gözlüm, ben de senin; "ANA,ANAM!" deyişini özlüyom..... ŞEHİDİM! GINALI GUZUM! ZEYTİN GÖZLÜM! Ana olmak güzel, şehidim! Hemi de şehit anası olmak o daha da güzel…. Haz: A. GÜLSÜN