BOZCAADA BAĞ BOZUMU GÜNLERİ Eylül 2013

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Advertisements

A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
- Buraların yabancısıyım demiş.
ZAYENDE GEZGİNLERİ İLE MEZOPOTAMYA TOPRAKLARI EKİM 2012
Bugün öğlen tatilin var mı? Seni ödünç alabilir miyim?
Toroslardan gelerek Alanyanın doğusundan Akdenize dökülen Dim Çayının kıyıdan 15 kilometre kadar uzaktaki kıyılarında piknik yerleri vardır. Ulu çınarların.
E şsiz B ir M edeniyetin İ zleri… Bir kuş cıvıltısı bize neyi anlatır ?
BÜYÜK KÜÇÜK KAVRAMI.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
SIFATLAR ÖN AD.

9. Sınıf Dil ve Anlatım ŞUBAT
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
Hayatı yavaşlatma kararımız doğrultusunda ilk adımı atıp,Heybeliada’ya yerleştik. İlk defa misafirliğe gelen siz dostlarımızla bu mutluluğu paylaştık.Bu.
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
YİYECEKLER HAYVANLAR.
Didem,Aslı,Seçil ve Ece Ada için harika bir gün seçmişlerdi. Güneşli güzel bir gün yaşadık hep birlikte… Sabah denizden gelen Dostlarımızı iskelede karşılamak.
OĞUZHAN ÖZDEMİR.
iyimserlik,üzüntü,bilgi …
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
SAYILARINA GÖRE İSİMLER
ANNECİĞİM.
Emek,Funda,Petek ve Elif Ada için harika bir gün seçmişlerdi. Güneşli güzel bir gün yaşadık hep birlikte… Sabah denizden gelen Dostlarımızı iskelede karşılamak.
Bodrum’dan feribot ile sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası Oniki Adalar grubundan Kos Adasına varmış olduk. Bizi St.John Şövalyelerinin Kalesi.
Hayatın Anlamı üzerine
GEZEGENİMİZ DÜNYA
Cümlede Anlam.
Türkçe Yaz Tatili Ödevleri 8-A.
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
KÜÇÜK PRENS.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Gezi Yazısı-Anı)
HOŞGÖRÜ.
ÇOCUKLARIMIZ Çarşılarda bir şey Biz pazar aramazdık, çocuklar olmasaydı. Kasaplarda, manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
ORTAK NOKTALARIMIZ.
Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden.
FEDAKARLIK.
ELİF’İN VÜCUDU.
Dünya, Güneş ve Ay.
Renk Bildiren Sıfatlar
LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.
İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca.
Dünya Çocuk Günü.
LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
Aralık 2015 T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
HEPİNİZİ YENİ YAZLIĞIMDAKİ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. ÇOK AZ VAKTİM KALDI… BİRKAÇ ÇEŞİT YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM.. LÜTFEN HERKES YANINDA BİRŞEYLER.
Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.
. 25 SİHİRLİ FASULYE Bir zamanlar yoksul ve dul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün.
DENİZLER. DENİZLER HAKKINDA: Denizlerin yery ü z ü nde dağlardan, karalardan ç ok daha geniş yer kaplamaktadır. Ger ç ekten, denizler D ü nya ’ nın %
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
YİYECEKLER HAYVANLAR.
BULUT SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
BÜYÜK KÜÇÜK KAVRAMI.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
KONU:TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ SUNUSU HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
AKDENİZ TURU-4.
- Buraların yabancısıyım demiş.
CEMAL SÜREYA INCELEME Yağız Fırat BORAN 12-D.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Dünyayı dolaşan ilk denizcidir Macellan 1480 yılında Sabrosa da doğdu. Küçük yaşta saray hizmetlerinde bulunan Macellan, sonraları Portekiz donanmasında.
AÇILAR Açı Nedir? Aynı doğru üzerinde olmayan, başlangıç noktaları ortak olan iki ışının birleşim kümesine AÇI denir. Açı.
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Sunum transkripti:

BOZCAADA BAĞ BOZUMU GÜNLERİ 7-8-9 Eylül 2013 Bizim için; her yıl gitmeye alıştığımız, gidemediğimiz zamanlarda eksik hissettiğimiz bir yerdir Bozcaada. Öyle kişilikli bir Ada ki insanın orada kendini tanıyıp, bulması zor olmadığından tam bir yalnızlığa kaçış noktasıdır.

Denizlerin efendisi Poseidon’un kimbilir kaç çocuğundan biri, Kyknos adında bir kralmış.Lapseki bölgesindeki Miletos Kolonisi, Kolonai kentine hükmedermiş. Tenes adında bir oğlu varmış.Tenes’in annesi ölünce babası tekrar evlenmiş. Fakat üvey anne Philomene, Tenes’e iftira etmiş. Üstelik kendine yalancı tanık olarak bir kavalcı bulmuş. Mitolojide Tenedos (Bozcaada) Kral Kyknos bu iftiraya kanmış ve oğlunu bir sandığa koyarak denize attırmış. Sandık, Tenes’in büyükbabası Poseidon’un yardımı ile boğazdan geçerek Leukophrys kıyılarına ulaşmış. Ada halkı Tenes’i alıp kral yapmışlar ve adanın isimi Tenes’in adası anlamına gelen Tenedos olmuş. Kyknos kısa süre sonra oğluna atılan iftirayı anlamış ve oğlundan özür dilemek için Leukophrys’e hareket etmiş.Tenes babasının gemilerinin limana yanaştığını görünce elindeki balta ile gemilerin halatlarını kesmiş.Yunanistan’da kullanılan “Tenes’in baltası ile kesmek” deyimi buradan gelmektedir. Bir kişi biriyle görüşmek istemediği zaman Tenes’in baltası ile kesti denilmektedir.

Bozcaada’nın sembol isimlerinden Özcan Hanım’ın 1876 yılı yapımı Rengigül Konuk Evi’nde yer bulmamız Ada’ya gelme heyecanımızı katlamıştı. Kendisinin konukseverliği ve hoş sohbeti, maharetli ekibinin güler yüzlü servisi, Bozcaada ile özdeşleşmiş Rengigül Kahvaltıları ve reçelleri (ki ayrı bir sayfa açmam gerekiyor) ve her köşesinde farklı bir fotoğraf atölyesi düzenlenebilecek yüzlerce obje barındıran mekanı ile ışık saçıyordu. Onlarca melek figürü içinde kendimizi Cennet’te hissettik.

Rengigül’de bir odamız olacak derken Özcan Hanım bize sokağında kedileri bekleyen şirin mi şirin bir Bozcaada Rum evi sundu

Rengigül Kahvaltısının sunum zerafeti ve lezzeti anlatılmaz, yaşamak lazım… Domates,karpuz,kavun, İncir ve diğer enfes reçeller

Kahvaltısı kadar ilgi çekici olan Rengigül’ün her köşesi Özcan Hanım tarafından özenle oluşturulmuş.

Rengigül ‘den iç mekan detayları. Yüzlerce objenin zarif gösterisi…

Bozcaada denizini hiç bu kadar girilebilir serinlikte görmemiştik Bozcaada denizini hiç bu kadar girilebilir serinlikte görmemiştik. Ayazma’da denizden çıkmak istemedik.

Bozcaada’nın kurtuluşu bağcılık ve şarapçılıkta… (Haluk Şahin) Bozcaada Çavuş Üzümü dünyanın en iyi üzümüdür. Sarışındır,iridir, ince kabukludur ve çıtır çekirdeklidir.Adadan Osmanlı Sarayına çavuş üzümü gidermiş. Şarap Adasında şarap içmek lazım.

Bozcaada’nın her sokağı buram buram sanat ve estetik kokuyor…

Haluk Şahin’den: Bozcaada Troya’nın adası olduğu kadar,İda da adanın dağıdır. Bir başka deyişle İda’nın küçük çocuğudur.Büyük çocuğu ise Midilli’dir. Zeus’un İda Dağından Bozcaada’ya su,meyve,sebze ve insan gelir. Bozcaada’dan ise İda’ya yükünü boşaltmak üzere bulutlar ve hava gider. Bozcaada kışın lodos ile terbiye olur, yazın poyraz ile teselli bulur.

Bozcaada’da yemek de kültürün önemli bir parçası olup, son derece özellikli dükkan ve lokantalar mevcuttur. Örneğin Çiçek fırın, Lodos Balıkçısı, Koreli, Vahit’in yeri,Corvus şarapları,Şükrü Usta Ev Lokantası, Vasilaki şarapçısı, Masal Şarap Evi gibi.

Şükrü Usta Lodos Restaurant ve Amadeus Şarabı Vahit’in Yeri Ayazma

Kediseverlerin Bozcaada’ya akın ettiklerini düşünürsek dünyanın en şanslı kedileri burada…

Bozcaada’nın sembolü Mavi gözlü Karga ‘nın mitolojik öyküsü: Homeros; Adanın koruyucu tanrısı Apollo ‘nun başlangıçta kargayı çok sevdiği halde bir konuda kendisini aldatmaya çalıştığını görünce o zaman beyaz olan kuşu karaya boyadığını anlatır. Yine de bazı kediler strese girebiliyor!

Bozcaada ritüellerinden biri de şarabını alıp Polente fenerine gidip şahane günbatımını izlemek…

www.necdetbukulmez.com Hep buruk olurdu Bozcaada’nın dönüşü ancak bu sefer Rengigül ve Özcan Hanım içten konukseverliği ve de denizin muhteşemliği nedeniyle daha da buruk oldu… Ancak biz şanslıydık zira döndüğümüz nokta bir başka ada Heybeliada idi. 2014 Eylül’’ü için şimdiden takvimimize ekledik Bozcaada ve Rengigül’ü… www.necdetbukulmez.com