Alicanyasar@gmail.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.


Kokun hasretimin özlemin ızdırabı gibi sardı
Gökkuşağı Oyhan Hasan Bıldırki Şiirler Sesli Dinleyiniz.
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım

Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
Z-z.
SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.

Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
ANıLaRıM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
YÜREĞİNLE ANNE..! Çıkmazlıklar içinde gidiyorum, Anne..! Çelişkiyi yaşadığım, renksiz acılarla.. Kaderi, tan yelinden gökkuşağına kadar, Perişanlığın.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
BENİ UNUTMA.
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
Sen de Yan Canım.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
HASRETİM SANA ....
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
Karanlıklar uzaklaştı
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
GiTTiĞiN YeR.
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı...¿ Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı...¿ Sevmek için güzele mi bakmalı...¿ Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi.
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
DOST DOSTUN   Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini…. Dost, dostun.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ÖĞRETMEN.
Ses Basınız.
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emre yılları arasında yaşadığı düşünülen,Türkçe şiirinin öncüsü olan bir şair ve mutasavvıftır. www. derssunu. com.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

alicanyasar@gmail.com

Köylü kızı Çarıklı ayaklarında çamur izi... Elleri nasır Alnında emeğin parlayan güneşi Eteklerinde serpilmiş gül deste umut Manalı bakışları sevda denizi ...

Köylü kızı Güdülen ülkülerin gün değmemiş yüzü... Anayurdu masum gülüşlerin Meyveye duran dalların bereketi Eli yatkın ebesi doğurgan toprağın Yeşil huzmeli baharın büyüleyen gözü ...

Köylü kızı Ahir zaman yolcuların zühre yıldızı... Soy kütüğüne acıyla çakılan nişan Dağda yanan çoban ateşi Sabrın son deminde patlayan mavzer Direnen halkın hakkı tutan nabzı ...

Köylü kızı Kara saçlarında asılı Karacaoğlan sazı... Hasretin aynasında iki yüzlü yakılmış türküler Geçmiş zaman kipi tutkulu aşkların Yüreğe düşen ilk cemre Dudakları uçuklatan ince sızı ...

Köylü kızı Kınalı körpe kuzu... Kekik kokusu avuç içi ovaların Ekmeğin buğusu Yeşil soğanı sofraların Közde biberi Çorbada tuzu ...

Grafik Tasarım : Ayfer Dursun Köylü Kızı Şiir : Ali Yaşar www.aliyasar.com Grafik Tasarım : Ayfer Dursun 2008 ©