I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Advertisements

Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
AŞK YARASI SESLİDİR.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
BÜYÜK ÜNLÜ UYUMU.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:
Powerpoint Jos1 2 Arastırmacı fotoğrafçı Cemal GÜLAS‘ın Artvin Maçahel'de bir aksam üzeri rastladığı yaşlı bir kadının mısır tarlasını kazdırmak için.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
LÂL BİR MASAL.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Günü Sevgiyle Başlat.
ÇAĞRI.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
YAŞAMA FELSEFESİ. Sabırlı ol Açık fikirli ol Sık sık gülümse Özel anların zevkini tat.
MISIR TARLASINDAN Mektup Var… Sesli izleyin lutfen….
SORULAR.
Hayatın Anlamı üzerine
BİRLİKTE BİR KAHVE İÇELİM Mİ?
Dostluğa Dair.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
BEN YOKUM Sesli dinleyiniz.
TAKILMALI OLTANA MUTLULUK Yok etmeli kurutmalısın tüm acıları kalbindeki noktada, Ümitle dağıtmalısın heyecanını bedenine, her dokuna Uzaklaşmalısın her.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Bir bedende atan kalp gibiydik!
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
Anlar Gibiydin… …. Oysa sen, onlar gibi degildin... Anlar gibiydin.
GiTTiĞiN YeR.
Lider dediğin… Sesli İzleyin….
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
DOST DOSTUN   Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini…. Dost, dostun.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Yüküm ağır,çok yorgunum, Gel birde sen yorma! Olan oldu giden gitti,
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Hazırlayan Slaytı kendi akışına bırakınız Abdurrahim Karakoç.
ÖĞRETMEN.
BEN Mİ?... EVET... Ben mi?evet... Bir gün çıkıp gideceğim kapıları,evleri,dergileri,hüzünleri bırakarak... Bir çiçek merhaba diyecek... Hoş geldin.
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
OSMAN ÇINAR İLKÖĞRETİM OKULU ŞİİR, TİYATRO ve MÜZİK GECESİ
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
Müzik Ağrı Dağı Efsanesi Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini….
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara , bozulmamış örtüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim.
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Ebedî Şehir’de bir gece ve bir sabah… (Sesi açınız)
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Sunum transkripti:

I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n Ses Düğmesini Açınız

Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara bozulmamış ütüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Ay şafağa yakın bir mum gibi erimeden Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden Bebekler hayta hayta yürümeden Geleceğim diyorum geleceğim sana Ne olur kesin bir takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Beklesen de olur beklemesen de Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende Gecesi uzun süren karlar buzlar ülkesinde Hangi ses yürekten çağırırsa beni sana Geleceğim diyorum takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi Sen bir zümrüt-ü ankaydın elim tüylerine deydi Sevda duvarını aştım sendeki bu tılsım neydi Başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana Kesin bir gün belirtemem n’olur takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden Gemileri yaksalar da geleceğim sana On iki ayın birisinde kesin takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Bak işte notalar karıştı ezgiler mahalif Hava kurşun gibi ağır yağmursa arsız Ey benim alfabemdeki kadim Elif Ne güzellik ne de tat var baharsız Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana Geleceğim diyorum biraz mühlet tanı bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan Kimseye uğramam ben sana uğramadan Kavlime sadıkım sadıkım sana Takvim sorup hudut çizdirme bana Ben sana çiçeklerle geleceğim Ihlamurlar çiçek açtığı zaman METİN metin.sen@yok.gov.tr Diger byEFSaNE PPS Sunumlar icin TIKLAYIN