MACO ÇİFT AÇILIM ÇİFT AÇILIMI OLUŞTURAN ELEMANLAR MAKAS KÖŞE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAL KOMODİN YAPIMI.
Advertisements

DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
ROTOR Öğr.Gör. Ferhat HALAT.
SANAL ELBİSE DOLABI YAPIMI
Vidaların çizimi Vida çeşitli profillere sahip helisel bir kanaldır.
HAFIZALI KOLTUKLAR VE AYNALAR
Bölüm I Temel Kavramlar
BÜYÜK BİNALARIN APLİKASYONU
Kapak olacak.
ABKANT İLE BÜKME Cnc Abkantın Çalışma Prensibi
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
.:: A SERİSİ MAKİNALARIMIZ ::. TEKNİK BİLGİLER HS 101 TEK KÖŞE KAYNAK MAKİNASI.:: Ö Z E L L İ K L E R ::. Pnömatik ve tam otomatik. PVC Profillerinin.
SANAL KARYOLA YAPIMI.
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
LAZER İLE KESME Lazer ışınının elde edilmesi kolaylaştıktan sonra uygulama alanları da artış göstermiştir. Endüstriyel alanda kullanımı kaynak, kesme ve.
Binary Ağaçlar (Ekleme/Silme Örnekleri)
SANAL TUVALET MASASI YAPIMI
MMD222O Mekanizma Tekniği
Cadde kanallarının güzergahı
ERHAN ALTUN TEL EREZYON TEZGAHLARININ ÖZELLİKLERİ
KUMPASLAR.
ÜÇGENLER Düzlemde birbirine doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren, üç doğru parçasının oluşturduğu çokgendir. A,B,C şeklide 3 açı(3 köşe) ve a,b,c şeklinde.
ve TORNALAMA İŞLEMLERİ
ÖRNEK Şekilde tam değişken moment ile eğilmeye zorlanan St60’dan yapılmış milin emniyet halkası açılarak zayıflatılmış bölgesi görülmektedir. Maksimum.
İLETİM Farklı özellikteki yayların birinden gelen atma bu iki yayı ayıran sınırda kısmen yansır, kısmen de diğer yaya geçer. Gelen atmanın diğer yaya geçmesine.
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
SEDAT KAYA ÖN KAPUT YAN BAĞLANTI PARÇASI PROF.DR.KERİM ÇETİNKAYA.
SANAL MOBİLYA İMALATI VE KİTAPLIK YAPIMI
TEL EREZYON TEZGAHININ. İŞLEME YÖNTEMLERİ. ve
MAKİNE ELEMANLAR DERSİ YILİÇİ PROJESİ
PNÖMATİK KAS (FLUIDIC MUSCLE).
Isının Yalıtımı.
Üçgen çeşitleri ve üçgenin yardımcı elemanları
Endüstriyel Yapı Tasarımında Prefabrikasyonun Önemi
Proje I.
HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA
MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER
ÜÇGENLER.
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
TEKNİK RESİM Perspektifler.
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
MİKROMETRELER Kumpaslara nazaran daha hassas olan ve okuma kolaylığı sağlayan ölçü aletleridir. Genellikle silindirik parçaların çaplarının ve ya düz parçaların.
BÖLÜM 6 DİFERANSİYEL VE AKSLAR. BÖLÜM 6 DİFERANSİYEL VE AKSLAR.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
ÜÇGEN VE YARDIMCI ELEMANLARI
Bölüm 6 Birleşimlere giriş Perçinler Bulonlar.
Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aktaş 2009-Bahar
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
KALINLIK MAKİNESİ Kalınlık makinesi, bir yüzü planya makinesinde rendelenerek düzeltilmiş iş parçalarının kalınlıklarını eşit ve düzgün olarak rendelemede.
Duşlarda en güzel Seçenek HL50 in | line Düz zeminli Duşlara kolay Çözüm.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir.
CH-102B Doğrayıcı 320W güçlü motor
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYON ANABİLİM DALI SÖKÜLEBİLİR BAĞLANTI ELEMANLARI Prof. Dr. H. Rıza BÖRKLÜ.
- BASİT MAKİNELER -   Hamza Solak.
MESNETLER 5.1. Mesnetler ve Düğüm Noktaları
MERDİVENLER 8. HAFTA.
  Pano montajı yapılırken; elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır. Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar.
PROJEKTÖR SIRUS-L 230W IP66 IK09 EN60598
Hentbol’ da Temel Teknikler
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
REGÜLATÖR SU ALMA YAPISI KAPAĞI TASARIMI
KEŞİF İŞLEMİ.
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 11.hafta
TEMEL İŞLEM TEKNOLOJİLERİ MALZEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMALARI I
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 12.hafta
ÖRNEK-1 F=180 kN ‘luk kuvvet etkisi altında kalacak olan b=140mm ve s=12mm boyutlarındaki St50 levhalar, St 44 malzemeden 22 mm çapındaki perçinler ile.
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
Motorlu Redüktör Çeşitlerimiz.
MESNETLER 5.1. Mesnetler ve Düğüm Noktaları
Günlük hayatta işimizi kolaylaştıran aletlere basit makineler denir. Bu basit makineler kuvvetin doğrultusunu, yönünü ve değerini değiştirerek günlük.
Sunum transkripti:

MACO ÇİFT AÇILIM ÇİFT AÇILIMI OLUŞTURAN ELEMANLAR MAKAS KÖŞE İSPANYOLET İSPANYOLET ALT PARÇA ARKA KİLİTLEME ÜST MENTEŞE GRUBU ALT MENTEŞE GRUBU KAPAK TAKIMI

MACO ÇİFT AÇILIM MAKAS Min 280 – Max 1650 Doğramalarınızda Kullanacağınız MACO Çift Açılımlardaki MAKAS İle Min 280 mm den Max 1650 mm Arasındaki Genişliklerde Pencere Yapabilirsiniz. Standart Makas ve Köşe ile Min 431 Max 650 mm Arasındaki Ölçülerde Pencere Üretimi Sağlamaktadır. Bu Ölçüler Net İspanyolet Kanal Ölçüleridir Üzerinde Bulunan Kanallar Sayesinde Köşe Yardımıyla İspanyolet ile Tam Bir Bütünlük sağlar. Makas Bandı Sayesinde Açılım Yönüne Göre Montajı Yapılarak Sağ – Sol Olarak Kullanılabilmektedir.

MACO ÇİFT AÇILIM KÖŞE Bir Çift Açılım da En Önemli Elemandır. Üzerinde Bulunan Tırnaklı ve Dişili Kapaklar Sayesinde Makas ve İspanyolet Arasındaki Bağlantıyı Tam Bir Bütünlük Sağlayarak Bağlar. Çift Pimli ve Mantar Başlı Pimli Seçenekleri Emniyetli Pencere İmalatı İmkanı Hareket İletiminin Sağlanmasında En Önemli Eleman Olması Durumuyla; Hareket iletimini Sağlayan Çelik Yaylar Çok Sayıda Bulunur. Köşede Bulunan Alt Lama Üzerindeki Bağlantı Dişlileri Yekpare Olarak İmal Edilmiştir.

MACO ÇİFT AÇILIM İSPANYOLET MACO Çift Açılım İspanyoleti Kullanılan Doğramalarda Min 320 mm den Max 2350 mm Arasındaki Yüksekliklerde Pencere İmalatı Yapmaya Olanağı Sağlar Standart Takım İçerisindeki İspanyolet İse Min 880 mm den Max 1460 mm Arasındaki Pencerelerin İmalatına İmkan Verirken, Üretici İçin Büyük Problem Teşkil eden Stoklama Maliyetinden Kurtulmasında Önemli Rol Oynar. Min 320mm Max 2350mm MACO Çift Açılım İspanyoletinin En Önemli Özelliklerinden Biride Üzerinde Bulunan Kanat Kaldırma Hatalı Kullanım Elemanıdır. Bu Eleman Sayesin; Bu Eleman Tüm İspanyoletler Üzerinde Standart Olarak Bulunmakta ve Fiyat Farkı Uygulanmamaktadır. Pencerelerin Uzun Yıllar Kanat Sarkmaları Engellenmiş Olur Kanat Açık Pozisyondayken İspanyoletin Olası Bir Hataya Sebebiyet Vermemesi İçin Kilitlenmesine Neden Olmaktadır.

MACO ÇİFT AÇILIM İSPANYOLET Makasta Olduğu Gibi İspanyolet Üzerinde de Bulunan Kanallar Sayesinde Yine Köşe Yardımıyla Makas İle Tam Bir İletim Sağlamaktadır İspanyolet Üzerindeki Kanalların Bir Diğer Faydası ise; Pencere Kanadının Açılıp Kapanması Esnasında Kanat Kaldırma Elemanının Yukarıya Doğru Uyguladığı Kuvvetten Dolayı İspanyoletin Aşağı Yukarı Hareket Etmesini Engelleyerek Bu Elemanın Tam Anlamıyla Doğru Çalışmasını Sağlar Bu Eleman; 3mm lik Alyan Anahtar veya Benzeri Bir Malzeme ile İstenildiğinde Sağ veya Sol Olarak Kullanılabilir Üzerinde Bulunan Vida Gevşetilerek ± 3 mm Olarak Ayarlama Yapılabilir.