Değerli Dostlar, Sizlere, karlı ve güzel kış manzaraları çekmek için yola çıkmıştım. Mola vermek için uğradığım Kızılcahamam’dan ileriye gidemedim. Nedenini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerli Dostlar, PANAYIR deyince aklınıza ne gelir
Advertisements

………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Değişkenler.
BETİMLEYİCİ ANLATIM Bu tekniği uygulayan yazarın amacı, okuyucunun görmediği bir görüntüyü, olayı, yeri, okuyucunun kafasında canlandırmaktır. Yazar.
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
Sosyal Bilgiler Öğreniyorum
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
Değerli Dostlar, İznik hep çinileri ile anılır. Ben ise Size İznik’in kapılarını göstermek istiyorum.
ATATÜRK VE SANAT.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
İSTİKLAL SAVAŞI GERÇEKLERİ DUMLUPINAR... Afyon – İzmir karayolundan en fazla 2 km uzaklaşmaya hazırsanız bu şehitliğimizi ziyaret edebilir, şehitlerimizi.
MUDURNU’nun “RAMAZAN TOPU” Mudurnu denince aklınıza “Tavuk” mu geliyor? Anayol üstünde olmayan bu kasabanın başka güzellikleri de var. Feridun ÖZHAN
Yurt Dışındaki ATATÜRK anıtları
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
013456… NUMARALAR Bizim, kullandığımız sayılar, (1, 2, 3, 4,...) Romen rakamlarıyla (algoritmalarıyla) (I; II; III; IV;...) farkını anlatmak.
Değerli Dostlar, dünyanın bilinen ilk borsası nerededir diye sorsam ? Tabii bu borsanın, IMKB gibi hisse senetlerinin değil de bazı temel gıda ve emtea.
Cin ali derslerini pekiştirmek ve eğlenmek için ttçocuk’u kullanıyordu.
KABUL EDEMEM.
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
Bir zamanlar bir ağaç varmış
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
SİNOP ilimizden bir detay : ŞEHİTLER ÇEŞMESİ
Değerli Dostlar, son yıllarda ziyaret ettiğim en anlamlı müzelerden birini Sizlere de tanıtmak istiyorum.
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
SİNOP... Ne zaman ziyaret edilmeli ? Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
Değerli Dostlar, öncelikle “Leyleği havada gördüm” havasına girebilmeniz için yıllık göç sonunda yurdumuza ulaşan bir leylek sürüsünden başlıyorum...
ANADOLU’NUN KÖYLÜSÜ DEYİP GEÇMEYİN SAKIN... Feridun ÖZHAN
Size bir soru: Sevdiğiniz bir yerde kahvaltı yapabilmek için en fazla kaç kilometre yol katetmeye hazırsınız?
Edirne ilimizin en önemli ve en tanınan simgesi tabii ki SELİMİYE Camisi ve Mimarı Koca Sinan’dır.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Değerli Dostlar, bu sunumda Sizleri biraz doğuya götüreceğim
Yöre : Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayı...
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Temmuz sıcakları bastırınca, yine yollara düştüm, bu kez, Ankara’dan Gerede’ye giderken otoyolun sol tarafındaki yaylalara…
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Değerli Dostlar, bu sene bahar gelmeyecek mi, diye sorarken… …bu yağışlı havaların arasında, Size müjdeyi vereyim dedim…
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
Yöremiz Edirne, Meriç nehrinin batısı ve sınıra yalnızca 1 km mesafe...
Dünyada bir eşi olmayan bu şenlikler esnasında gitmek hala kısmet olmayınca, Sizlere, 646 yıldır kesintisiz devam eden.
Değerli Dostlar, bu kez yolum ACARLAR LONGOZU’na uğradı…
Değerli Dostlar, yine bir sonbahar mevsimi yaşıyoruz. Tabiatın doğal renklerinden Sizlere bir demet sunmak istedim...
Değerli Dostar, Ankara’da 2009 baharı kadar yağışı bol bir baharı son 20 yıldır yaşamamıştık. Bol yağışların sayesinde de floranın inanılmaz bir canlılığına.
ŞİMŞİRLİ KÖYÜ... Daha önce adını duymadığımız bu köyün adı birkaç gündür gazetelerde sıkça geçiyor. Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Kapadokyayı ve oradaki Peribacalarını görmeyen, bilmeyen yoktur. Bu sunumdaki Peribacaları ise Kapadokyada değil, Ankara’nın hemen yanıbaşında.
Değerli Dostlar, Ankaradan Kırşehire kestirmeden giderken Kaman’dan geçiyordum. Anadolunun ortasında “Prens Mikasa Caddesi” ve “Japon Arkeoloji Müzesi”
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
Değerli Dostlar, 12 haziran pazar günü oy verdikten sonra, yine yaylaların çağıran sesini dinledim… Hava kısmen kapalı, kısmen de sağanak yağışlı idi,
Orda bir köy var uzakta (mı ?) Gitmesek te (olur mu ?) Görmesek te (Bence olmaz !)... Neden mi olmaz? Gitmez ve görmezseniz neler kaçırabileceğinizi izninizle.
Tarihi KULA evleri... İzmiri Ankaraya bağlayan yolun kenarında böyle küçük bir tabela görebilirsiniz. Yarım saat zaman ayırıp, tarihte bir gezinti yapmak.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
Vatan aşkı ile yaşamış, bu Vatan için çalışmış gerçek vatanseverler... Gazi Süleyman Paşa ve Namık Kemal Bolayır’da yatıyorlar... Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Değerli Dostlar, Ankara ve civarı genelde çorak arazi ve çabuk kuruyan otlarla kaplıdır. Mayıs ayı sonunda evimizin balkonundan çevreye bakarken ne gördüğümü.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
=>YAZIM KURALLARI<=
AĞVA 2014 FOTOLAR VE PPS CEM YURTSEV
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
Değerli Dostlar, Size farklı zaman ve farklı yerlerde rastladığım yaşayan anıtlarımızdan bazılarını sunmak istiyorum... Eminim ki, Sizler de asırlar hatta.
EYLEMDE (yapılan işte) ZAMAN
O, şiirinin yanı sıra, eleştirici denemeleriyle de Türk şiirine biçim açısından değerli tohumlar eken yenilikçi bir yazın adamı. Şiirinin dünya şiiriyle.
İSTİKLAL SAVAŞI GERÇEKLERİ DUMLUPINAR
Sunum transkripti:

Değerli Dostlar, Sizlere, karlı ve güzel kış manzaraları çekmek için yola çıkmıştım. Mola vermek için uğradığım Kızılcahamam’dan ileriye gidemedim. Nedenini bu resimlerde göreceksiniz… Bir kasabanın, basit bir oyun parkı gibi görünüyor değil mi? DEĞİL… Parkın adı : Şehit Fatih Duru Parkı, yer Kızılcahamam… Bu parkın içinde bir de ŞEHİTLER AĞACI var, eşi benzeri dünyada yok… fozhan53@gmail.com

Bilmem daha önce adını duymuş muydunuz : Dr Bilmem daha önce adını duymuş muydunuz : Dr. Derviş Özer, hem tıp doktoru, hem de heykeltıraş… Hikayesi de şöyle (Google’dan alıntıdır): Dr. Derviş Özer’in, şehitler anıtı yapmasının öyküsü son derece ilginç, Dr.Özer bu öyküyü şöyle anlatıyor. “10 yıl önce kızım henüz 3 yaşındayken, tatil dönüşü bir mola yerinde yalınayak iki adamla karşılaştım. Kızımı bu adamlardan uzaklaştırmaya çalışırken, onların traktörle köylerine şehit cenazesi taşıyan iki köylü olduğunu öğrendim çok üzüldüm ve kendimden çok utandım onlar çocuklarını bizim için şehit verdiler ben ise kendi kızımı onlardan koruyordum, "bundan çok utandım. ve şehit ağacını yapmaya o zaman karar verdim”.

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

29 Ekim 2009 da tamamlanıp açılışı yapılan Şehitler Ağacının geri kalan öyküsünü Yılmaz Özdil’in kaleminden okumak isterseniz : “Bi şey yapmalıyım” der. “Bu çocukları ölümsüzleştirmeliyim.” “Şehit Ağacı” projesi hazırlar. Terör şehitlerini künyelere yazacak, künyeleri ağaca takacak, çocukların birer yaprak gibi ebediyen salınmasını sağlayacaktır o ağacın dallarında... Hayata geçirmek için aradığı fırsatı, ancak 2003'te bulur. Resim Heykel Müzesi'nin açtığı yarışmaya katılmaya karar verir.İstanbul'a gelir, künyeleri almak için Tahtakale'ye gider. Sorar soruşturur. Herkes aynı adresi verir. Ermeni bi usta... Dükkana girer, anlatır. O güne kadar hiç düşünmediği detaya dikkat çeker Ermeni usta, “Paslanmaması lazım” der, “Evlatlarımız ebediyete kadar ışıl ışıl olmalı.” Olmalı ama, en pahalısıdır o bahsettiği künyeler, tanesi 1 lira 25 kuruş... “Ticari iş değil bu, takma kafana” der Ermeni usta, “Vatan işi” der... 5'te 1 fiyatına, kâr falan almadan, hatta zarar ederek, 25 kuruştan verir. 3 bin künye... “Haftaya gönderirim” der. Tam gününde gönderir. Sonra, kısmet olmaz, araya başka işler karışır, hazırlandığı yarışmaya katılamaz heykeltıraş... Künyeleri paket halinde evinin deposuna kaldırır. Taa ki, amacına ulaşacağı 2009'a kadar.

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

Ankara Kızılcahamam Belediyesi, Şehit Fatih Duru Parkı yapmaktadır Ankara Kızılcahamam Belediyesi, Şehit Fatih Duru Parkı yapmaktadır. Başvurur... Belediye “Başımızın üstünde yerin var” der... Kurumuş bir sedir ağacı, gövde olur. Ancak, bi sorun vardır. Şehit sayısı 6 bini geçmiş, eldeki künye sayısı ise sadece 3 bindir. Parkın açılışına yetişme kaygısıyla, İstanbul'a gelemez, Ermeni ustanın ismini ve telefonunu da kaydetmemiştir, internete girer, eksik künyeleri tamamlamak için askeri malzeme satan tüccarlarla temasa geçer. “Paslanmaz istiyorum” der. “Abi merak etme, künyenin kralı bu” garantisi verirler. Zaman dar... Ermeni ustanın 25 kuruştan sattığı künyeleri, 1'er liradan alır. Tek tek isimleri yazar, takar sedir ağacının dallarına, Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılır. Medya ilk gün hücum eder, Türkiye ağlayarak seyreder, sonra unutulur gider. Ve, kış... Sadece tebrik yağmaz tabii. Yağmur da yağar. Şehit Ağacı'nın 3 bin yaprağı ışıl ışıl parlıyor hâlâ; gerisi paslandı... “Vatan işi bu, evlatlarımız ebediyete kadar ışıl ışıl olmalı” sözü kulağında çın çın çınlayan heykeltıraş, ağlayarak, tek tek değiştirmek zorunda kaldı, Türk tüccardan aldığı künyeleri. Bize de, bu satırları yazmak kaldı. Yüreğimizdeki isyanla... YILMAZ ÖZDİL

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

Dalın bu ucundaki künyeler sonunda beni de ağlattılar : Bu soğuk kış günüde ısınmak için birbirlerine sarılmış gibiydiler… fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

Arka plandaki konaktan yayılan SARI ZEYBEK, rüzgarda SARI ZEYBEK makamıyla salınan künyelerin şırıltısı… fozhan53@gmail.com

Parkın ortasında bir de ŞEHİTLER ÇEŞMESİ var… fozhan53@gmail.com

Çeşmenin her bir cephesinde Kızılcahamam’ın şehitlerinden isimler… fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com Bilmem anlatabildim mi, ayaklarım buradan ötesine, gezip tozmaya gitmedi…

Her bir künyeyi tek tek resimlemek isterdim Her bir künyeyi tek tek resimlemek isterdim. Ama önemli olan şehitlerimizin unutulmamaları. Yalnızca 29 Ekimlerde değil, yolumuz oradan geçerken bir ziyareti ve bir fatihayı esirgemeyelim… Onlar, bu vatan için en değerli şeylerini verdiler… Ruhları şad olsun… Feridun ÖZHAN fozhan53@gmail.com