TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu sözleri hiç duydunuz mu?
Advertisements

5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ Yazarı bilinmiyor.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Mecburi istikamet… Bünyamin Duran.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
BOŞANMA SEBEBİ.
Tanrı, melek ve bebek:.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B.
BUĞDAYDAN EKMEĞE MADDENİN DEĞİŞİMİ
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
BİLMECELER.
KABUL EDEMEM.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
AŞK GÜNLÜĞÜ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Ş EYMA ÖZÇEL İ K & EZG İ USTA 8\A 541 & 538 Ö Ğ RETMEN:SELMA ERASLAN
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
HEDEF: ÇOCUKLARA OYUNCAKLARIN DİLİNDEN ;OYUNCAKLARIN DEĞİŞİK YÖNLERİNİ ANLATMAK.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Sen hangisini seçerdin?
BABALAR VE KIZLARI.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
Tıkır Top
Bir bilgeye sormuşlar:
SINAV KAYGISI.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
BOŞANMA SEBEBİ.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
Bir zamanlar bir ağaç varmış
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ
Turgay – Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen sürünüyorsunuz.. Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen.
DÜZENLİ OLMAK.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
ŞAH VE PİYON sesli
VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
Sunum transkripti:

TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top

Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.

Yuvarlaklar ülkesindeki herşey, ama herşey yuvarlaktı Yuvarlaklar ülkesindeki herşey, ama herşey yuvarlaktı. Evler, arabalar, ağaçlar hatta insanlar bile

Yuvarlaklar ülkesindeki çocukların en çok sevdiği oyuncaklar toplardı Yuvarlaklar ülkesindeki çocukların en çok sevdiği oyuncaklar toplardı. Çocuklar toplarını havaya atıp tutarlar, yerde sıçratırlar ve bu oyundan çok hoşlanırlardı.

Bazen topları sırtlarına koyup, düşürmemek için kaplumbağa gibi yavaş yavaş yürürlerdi. Bazen de koltuklarının altına sıkıştırarak yürümeye çalışırlardı.

Hele topları bacaklarının arasında tutarak yürümeye çalıştıklarında çok eğlenirlerdi. Ancak aralarında bir top vardı ki; bu top hiç mi hiç gülmeyen mutsuz bir toptu

Bu üzgün topun adı TIKIR TOP idi Bu üzgün topun adı TIKIR TOP idi. TIKIR TOP bütün topların içinde en küçük olanıydı. Küçük bir top olmak, ona çok yakışıyordu. Fakat, TIKIR TOP bu halinden hiç memnun değildi. Küçük olduğu için, hiçbir işe yaramadığını düşünüyordu.

Bir gün yuvarlaklar ülkesinde heyecanlı bir olay yaşandı Bir gün yuvarlaklar ülkesinde heyecanlı bir olay yaşandı. Çocuklar ormanda dolaşırken tık tık, tık tık, tık tık, diye bir ses duydular. Çocuklar bu sesin nereden geldiğini anlamak için çevrelerine bakındılar.

Evet tık tık, tık tık, tık tık diye duydukları ses , bu borunun içinden geliyordu

Çocuklar borunun içine baktıklarında, içerde parlak bir şey olduğunu gördüler. Bu parlak şeyin ne olduğunu anlamak için bakın neler neler yaptılar!!!

Önce kollarını borunun içine uzatarak, bu parlak şeyi çıkarmaya çalıştılar. Fakat başaramadılar.

Sonra "bacaklarımız, kollarımızdan daha uzundur" dediler ve bacaklarını borunun içine sokarak, bu parlak şeyi almaya çalıştılar. Ama, bu kez de başaramadılar

Şimdi de borunun bir ucundan üfleyerek onu çıkarmayı deniyorlar Şimdi de borunun bir ucundan üfleyerek onu çıkarmayı deniyorlar. Bakalım, bu parlak şeyi çıkarmaya nefeslerinin gücü yetecek mi? Hayır, bu da olmadı

Fakat, ne olursa olsun, borunun içindeki bu parlak şeyi dışarı çıkarmaları gerekiyordu. Çünkü artık meraktan yerlerinde duramıyorlardı. Bu arada basketbol topunun aklına bir şey geldi. "Ben bu borunun içine girip yuvarlanırsam, benimle birlikte bu parlak şey de dışarı çıkabilir." dedi. Herkes bu fikri çok beğendi.

Ve basket topu yuvarlandı, yuvarlandı. O da ne Ve basket topu yuvarlandı, yuvarlandı. O da ne? Basket topu borunun ucuna geldiğinde korkunç bir ses duyuldu. Gümm! Basket topu, o koca gövdesiyle borunun içine giremedi. "Keşke daha küçük bir top olsaydım" dedi ve "küçük top, küçük top, küçük top" diyerek oradan uzaklaştı. Acaba böyle acele acele nereye gitti?

Basket topu az sonra TIKIR TOP ile birlikte geldi Basket topu az sonra TIKIR TOP ile birlikte geldi. "İşte size yardımcı olabilecek kurtarıcınızı getirdim. Ancak TIKIR TOP gibi küçük bir top bu borunun içine sığabilir" dedi.

TIKIR TOP önce biraz nazlandı "Ben küçük bir topum, bu işi beceremem" dedi. Fakat herkes: "Haydi hazırlan, Sonra yuvarlan, Bizi kurtar meraktan" diye tezahürat yapınca, TIKIR TOP cesaretlendi ve...

bir kez şansını denemeye karar verdi ... bir kez şansını denemeye karar verdi. TIKIR TOP heyecanlı, çocuklar ise hem heyecanlı hem de çok mutluydular

Şimdi herkes TIKIR TOP'un yuvarlanışını izliyordu Şimdi herkes TIKIR TOP'un yuvarlanışını izliyordu. Bakalım neler olacaktı

İşte, beklenen an geldi. TIKIR TOP borunun içine girmeyi başardı İşte, beklenen an geldi. TIKIR TOP borunun içine girmeyi başardı. Yuvarlandı, yuvarlandı ve borunun öbür ucundan çıktı. Yanında ise ufacık bir şey parlıyordu

O da ne. Hiç kimse gözlerine inanamıyordu O da ne! Hiç kimse gözlerine inanamıyordu. Hele TIKIR TOP mutluluktan neredeyse uçuyordu. Neden mi? Çünkü TIKIR TOP giderek büyüyordu

Acaba TIKIR TOP nasıl böyle büyüyordu Acaba TIKIR TOP nasıl böyle büyüyordu? Evet çocuklar TIKIR TOP'u büyüten şey, borunun içindeki parlak, sihirli taştı. Kim bu sihirli taşa dokunursa, onun istediği oluyordu. İşte bu nedenle TIKIR TOP büyümüştü.

Yuvarlaklar ülkesinde herkes çok mutluydu Yuvarlaklar ülkesinde herkes çok mutluydu. Çünkü hem TIKIR TOP artık gülüyordu hem de ülkelerine ait sihirli bir taşları vardı. Bundan sonra bu sihirli taşla herkesin tüm dilekleri gerçekleşebilecekti.

TÜRKAN YÜKSEL HACILAR İÖO TIKIR TOP küçük olsa bile, bir işe yarayabileceğini sonunda anlamıştı. Küçük olmak, hiç de düşündüğü gibi kötü bir şey değildi. TIKIR TOP olmasaydı, çocuklar belki de bu yüzden sihirli taşa hiç sahip olamayacaklardı. TIKIR TOP bu yüzden eski küçük haline dönmeye karar verdi. Şimdi o küçük ve mutlu bir toptu.