S1. Aşağıda Form dizaynı Şekil 1’de verilen Visual Basic projesinde;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5. FONKSİYONLAR VE ALT PROGRAMLAR
Advertisements

Windows Nasıl Çalışır? Pencereler (window) , Hareketler (event) ve Mesajlar (message) Pencere, hareket ve mesaj, VB ile Windows uygulaması geliştirmek.
10. DOĞRUSAL DENKLEM TAKIMLARININ ÇÖZÜMÜ (Matris Uygulamaları)
Yard.Doç.Dr. Selim YILDIRIM
Visual Basic 6.0 Ders Notları
Visual Basic 6.0 Ders Notları
4. KONTROL VE DÖNGÜ KOMUTLARI
PROSEDÜRLER (YORDAMLAR) (FONKSİYONLAR VE ALT PROGRAMLAR)
Ödevlerin en iyi ÇÖZÜMLERİ
3. DEĞİŞKENLER Değişkenlerin kullanım ve tanımlanma şekli, o dilde program yapmayı ve programların anlaşılırlığını etkileyen önemli faktörlerden biridir.
8. VİSUAL BASİC İLE TEMEL DOSYALAMA İŞLEMLERİ
6. MENÜ TASARIMI Visual Basic’ de Menü Editör ile yeni menüler ve menü çubukları oluşturulabilir, var olan menülere yenileri eklenebilir; mevcut menüler.
MATLAB’ de Programlama
MESAJ KUTUSU.
PROGRAM KONTROL VE DÖNGÜ DEYİMLERİ
PHP'de Program Denetimi
a) b) c) d) e) Pi= 4* atan(1) y=Log10 | x | +4 Y= LOG10 (ABS(x))+4
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA
INPUTBOX() ile Veri Girişi
Visual Basic Windows Programlama.
Değişken Türleri.
4. KONTROL VE DÖNGÜ KOMUTLARI
11. MÜHENDİSLİK PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ
Uygulama 3.1: Hesap makinası programını geliştiriniz. UYGULAMA 3.
Diziler Diziler, sayısal veya alfanümerik (string) bir veri setinden oluşur. Tanımlama: Dim Diziadı (DiziBoyutu) As DataType Dim isimler(15) As String.
Uygulama 2.1: İki tane arka arkaya sayı girilerek girilen iki sayının toplamı MsgBox ile bildiriniz. MsgBox penceresinde information da olsun. Private.
Gereksinimler 1 Adet Textbox (metin kutusu) 1 Adet Label 4 Adet CommandButton (düğme) Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu Len() Space() Int() DateTime fonksiyonları.
IF/Else/Else IF. If...Then...Else Belli bir ş artı kontrol ederek, ş artın do ğ ru durumu için ve yanlı ş durumu için yapılacak i ş lemleri belirtmek.
HATA YAKALAMA PROGRAMCI, OLABİLECEK HATALARI ÖNCEDEN TAHMİN EDEREK BUNLARA UYGUN KARŞILIKLARI VEREBİLECEK KODLARI YAZMAK ZORUNDADIR.
Uygulama 2.1: İki tane arka arkaya sayı girilerek girilen iki sayının toplamı MsgBox ile bildiriniz. MsgBox penceresinde information da olsun. Private.
DEĞİŞKEN NEDİR? DEĞİŞKENLER BİR BİLGİYİ HAFIZADA TUTMAYA VE GEREKTİĞİNDE KULLANMAYA YARAR. ÖRNEĞİN BİR İSİM SORUYORSANIZ, BUNU GEREKTİĞİNDE KULLANABİLMEK.
VERİ TİPLERİ BYTE:0-255 ARASI TAMSAYI (1 BYTE)
Özdeğerler ve özvektörler
Determinant Bir kare matrisin tersinir olup olmadığına dair bilgi veriyor n- boyutlu uzayda matrisin satırlarından oluşmuş bir paralel kenarın hacmine.
Hazırlayan -> ORHAN ŞEN
Graf Teorisi Pregel Nehri
Ders Hakkında 1 Yarıyıl içi sınavı 16 Nisan 2013 % 22 3 Kısa sınav 12 Mart 9 Nisan 14 Mayıs % 21 1 Ödev % 7 Yarıyıl Sonu Sınavı % 50.
Program temel eğitimi almamış hekim sayısı: Sağlık ocağında çalışan ÇPGD Programı 2 günlük temel eğitimi almamış hekim sayısı Program temel eğitimi almamış.
Örnek 1 Kullanıcının girdiği bir sayının karesini hesaplayan bir program yazınız.
9. HAFTA 25 Nisan2016. Fonksiyon M-Dosyaları Fonksiyon dosyaları ilk satırda “function” kelimesi bulunan “.m” uzantısı bulunan dosyalardır. MATLAB içinde.
BESLENME VİTAMİNLER. D Vitamini Yağda çözünen vitaminlerdendir. En temel görevi kemik gelişimidir.
6. HAFTA Mart Mantıksal Operatörler & Ve | Veya ~ Değil / Bölme.
GÖRSEL PROGRAMLAMA II (Visual Basic .NET)
3. DEĞİŞKENLER Değişkenlerin kullanım ve tanımlanma şekli, o dilde program yapmayı ve programların anlaşılırlığını etkileyen önemli faktörlerden biridir.
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
STRING FONKSİYONLARI Dim ders As String
OYUN ve OYUNCAK.
Delphi Ders3 Asli Ergün.
Hatırlatma: Durum Denklemleri
Vize Sorusu Klavyeden girilen N adet sayıyı List1 nesnesinde gösteren ve bu sayıların toplamını ve ortalamasını Text1 ve Text2 nesnesinde yazdıran.
UYGULAMA 4 Uygulama 4.1: Aşağıdaki kodlardaki hataları/eksiklikleri belirleyerek düzeltiniz, ekran çıktılarını yazınız. Programı yazıp çalıştırırarak.
NBP103 Programlama Temelleri Öğr. Gör. Mahmut Kılıçaslan
Veritabanından Raporlama Yapmak
Excel’de VBA Programlama (Visual Basic Application)
PINAR KARTALO Ğ LU.  Belirli sayıda i ş lemlerin tekrarlanması için kullanılan döngülerdir. for döngüleri ba ş langıç ve biti ş de ğ erleri arasında.
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
DÖNGÜLER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
A,B,C gibi üç değeri okuyup bu değerlerden herhangi biri sıfır’a eşit ise bu değerleri yazdıran aksi halde çarpımlarını hesaplayıp yazdıran programı program.
6. MENÜ TASARIMI Visual Basic’ de Menü Editör ile yeni menüler ve menü çubukları oluşturulabilir, var olan menülere yenileri eklenebilir; mevcut menüler.
Algoritmalar II Ders 15 En Küçük Örten Ağaçlar.
Örnek: Dışarıdan rast gele girilen 10 tane sayıdan kaç tanesi tek ve kaç tanesi çift ayrıca tekleri ve çiftleri ayrı ayrı toplayan programı yazınız. var.
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
1.) Bellekteki A= , B=0.01, C= değerleri WRITE (6 ,10) A,B,C 10 FORMAT (1X,E11.5,5X,E8.2/1X,e13.6) ile yazdırılırsa çıkış görüntüsü nasıl.
Bilgisayar Bilimi Fonksiyon Yazma.
SAYI DOĞRUSUNU TANIYALIM ÇİZELİM
3 sayısı,2 sayısından…….fazladır.
Algoritmalar II Ders 15 En Küçük Örten Ağaçlar.
Ortam-Bağımsız Gramerler (OBG)
Sunum transkripti:

S1. Aşağıda Form dizaynı Şekil 1’de verilen Visual Basic projesinde; program çalıştığında Formu Şekil 2’ deki gibi yapan programı yazınız. Private Sub Form_.............() Label2…………….. = 14 Label3. …………....= 14 End Sub

S5. Aşağıdaki programı If-ElseIf-Else yapısına dönüştürünüz. Private Sub Command1_Click() Dim yas As Integer yas = InputBox("Yaşı giriniz", " Yaş yorumu") End Sub Private Sub Command1_Click() Dim yas As Integer yas = InputBox("Yaşı giriniz", " Yaş yorumu") If yas < 0 Then Print "Sıfırdan büyük bir sayı giriniz" If yas >= 0 And yas < 3 Then Print "Bebek" If yas >= 3 And yas < 13 Then Print "Çocuk" If yas >= 13 And yas < 26 Then Print "Genç" If yas >= 26 And yas < 50 Then Print "Yetişkin" If yas >= 50 Then Print "Yaşlı" End Sub