İçsu Balıkları Yetiştiriciliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Diferansiyel Denklemler
Advertisements

CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
KALITIM - GENETİK.
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ
SAZAN YETİŞTİRİCİLİĞİ. Sazan (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) ılıman iklim bölgelerinin ekonomik bir türüdür. Ekstansif, entansif ve yarı entansif yetiştiriciliğe.
Diferansiyel Denklemler
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
Motor Gelişim.
TUZLU KOŞULLARA TOLERANSI YÜKSEK BAZI YERLİ KAVUN AKSESYONLARI
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
KALITIM.
Şubat SUNUM PLANI 1. Konya Su Ürünleri Varlığı 2. Desteklemeler 3. Faaliyetler 4. Hedefler.
İlçe/KöyÜrün Kullanım şekli Üretim alanı (da) Ürün statüsü Eşme/ YeleğenCevizMuhtelif1876Geçiş 1 Eşme/ YeleğenHıyarTurşuluk23604Geçiş 1 Eşme/İstasyonBademMuhtelif12.56Geçiş.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Ölçme ve Değerlendirme
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
BİY 104 MİKROTEKNİK Doç. Dr. H. Nurhan BÜYÜKKARTAL
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Ürün ve Ürün Geliştirme Stratejileri
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Fertİlİzasyon Su alıp şişme (1-2 Dk) Erkek ve dişi yanyana
HAYVAN ISLAHI.
 Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarım Küre’de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve , karlı geçer, yazlar.
SAMSUN İLİNDE BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
Kalıtım ve Çevre Yrd. Doç. Dr. Ş. Gonca Zeren
POPULASYON PARAMETRELERİ
Din ve Maneviyat (boyutlar ve ilişkiler)
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Su Ürünleri Dersin Amacı
'ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) MİLFÖY BÖREĞİ' NDE FARKLI PİŞİRME METOTLARININ ÜRÜNÜN DUYUSAL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Nilgün Kaba, Bengünur Çorapcı*,
Dondurarak Kurutulmuş Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Kıymasının Besin Kompozisyonu ile Bazı Vitamin ve Mineral İçeriklerinin Araştırılması  Bengünur ÇORAPCI1,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
Larva yetiştirme 6. Hafta.
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Su Canlılarında Üreme Balık Biyolojisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Su ürünleri AVCILığı 14. Hafta.
KONTROLLÜ KOŞULLARDA BALIK ÜRETİMİ BALIK BİYOLOJİSİ
Heterozis (Melez Azmanlığı)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
Kalıtım derecesinin YÜKSEK veya DÜŞÜK olmasının ıslahtaki önemi
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ ve GÜNÜMÜZE YANSIMALARI
YETİŞTİRME SİSTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
FEAP Üyeliği.
Sunum transkripti:

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 1.1. Islahta Genetik ile ilgili Temel Konular 1.1. 1 Gen ve Kromozomlar 1.1.2 Meosis 1.1.3 Seks Karakterleri 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 2. FENOTİP VE GENOTİP 2.1 çevre Koşullarının iyileştirilmesi 2.2 Genoıipin Iyileştirilmesi 2.3 Kantitaıif Varyasyon 2.3.1 Ortalama. Standart sapma ve Varyasyon 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 3. SELEKSİYON 3.1 Seleksiyon Yonıemleri 3.1.1 Yönlendirici seleksiyon 3.1.2 Doğal Seleksiyon 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 3.2 İkiden fazla karakter için seleksiyon 3.2.1 Teksel seleksiyon 3.2.2 Bağımsız seleksiyon 3.2.3 Seleksiyon indeksi 3.2.3.1 İndeksin Kurulması 3.3 Seleksiyonda akraba kayıtlarından yararlanma .. 3. 31i Sacarı balıklarının ıslahında seleksiyon çalışmaları 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 4. MELEZLEME 4.1 Islah melezlemesı 4.2 Çevirme melezlernesi 4.3 Kullanma melezlemesi 4.4.1 Metezleme ve hibridizasyon 4.5 Balık yeıışıirıc'liğinde hibridizasyon çalışmalarına bir ôrnek.. 4.6 Melezleme ile sazan balıklarının ıslahı 4.7 İsrail'den bir metezleme çalısması 4.8 Heterozis 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 5. KALITIM DERECESİ 5.1 Seleksiyon ve Kalıtım Derecesi 6. KORELASYON VE REGRESYON 6.1 Korelasyon katsayısının hesaplanması 6.2 Regresyon katsayısı 6.3 Regresyon denklemi 6.4 Regresyon Değerlerinin Standart Hatası ve Önem Kontrolü 6.5 Korefasyon ve regresyon katsayıları arasındari ilişkiler 6. 6 İkiden Çok Karakterler Arasındaki Bağıntılar 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 7. AKRABALI YETİşTİRME 7.1 Akrabalı Yetiştirmeden Yararlanılması 7.2 Akrabalı Yetiştirmenin Hesaplanması 10. Hafta

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği Balık yetiştiriciliğinde ıslah uygulamaları İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 8. SU ÜRÜNLERI YETİşTİRİciLicİNDE GENETİK ISLAH KONULARı... 8.1 Yem Değerlendirme 8.2 Gelişme oranı 8.3 Çeşitli Hastalıklara Dayanıklılık ve Ölüm Oranı 8.4 Döl Verimi 8.5 Et kalitesi 8.6 Cinsel olgunlıığa ulaşma yaşı http://www.atillaalpbaz.com/?o=3&y=15 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan türler: Sazan (Cyprinus carpio) Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Tilapia (Tilapia, Saratherodon, Oreochromis türleri) Yayın (Silurus glanis) 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye Alabalıkları Dağ Alabalığı (Salmo trutta macrostigma) Abant Alabalığı (Salmo trutta abanticus) Deniz Alabalığı (Salmo trutta labrax) Aras Alabalığı (Salmo trutta caspius) Alabalıklar, coğrafi kökenlerine göre 2 grup altında incelenirler; Avrupa kökenli alabalıklar; Kahverenkli Alabalık ( Salmo trutta fario) Alp Alası ( Salvelinus alphinus) Atlantik Alabalığı ( Salmo salar) Amerikan Kökenli alabalıklar; Gökkuşağı Alabalığı ( Oncorynchus mykiss) Kaynak Alabalığı ( Salvelinus fontinalis) Kayalık dağlar alabalığı ( Salmo clarki) Amerikan göl alabalığı (Salvenilus namayckus) Pasifik som balıkları ( Oncorynchus nerca, O.keta, O.garbuschca) 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Gökkuşağı alabalığının yetiştiricilikte tercih edilme nedenleri: Çevre koşullarına çok iyi uyum göstermesi, Yem değerlendirmesinin iyi olması ve hızlı büyüme göstermesi, Kısa süreli kuluçka dönemine sahip olması, Üretim sezonunun su sıcaklığına bağlı olarak kısa tutulabilmesi 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan (Cyprinus carpio); Pullu sazan (Doğa sazanı) Aynalı sazan (Hibrit tür) Çizgili sazan Çıplak sazan 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan (Cyprinus carpio); Sazan, Türkiye’nin bütün bölgelerinde bulunan ve içsu balıkları üretimimizin önemli bir kısmını oluşturan türdür. Üretimin büyük kısmı Ege, İç Anadolu ve Güney Anadolu bölgesinden sağlanır. Ege bölgesindeki bazı su kaynaklarında l. yılda 350 g, 2. yılda 1500 g’ın üzerine ve 3. yılda da 2.5 kg’ın üzerine çıkabilmektedir. Sazan pazar büyüklüğüne Ege bölgesinde ikinci yılın sonunda, Avrupa koşullarında ise, bunun iki misli sürede ulaşabilmektedir . 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Tilapia; Tilapia Saratherodon Oreochromis* üç cins altında toplanır. Sıcak su balığı Omnivor 6-12 ay cinsi olgunluk 20-23 °C yumurt.sıc. Opt. *Yetiştiricilik için en uygun tür, Oreochromis niloticus türüdür. 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Yayın balığı: Avrupa yayın balığı (Silurus glanis) Kara yayın balığı, Karabalık (Clarias gariepinus) Ilık su balığı Omnivor Mayıs-Haziran 20-22 °C yumurt. sıc. 30.000 adet/kg yumurta 10. Hafta

Kaynak: Atay, D. 1987. İçsu Balıkları ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı 300. Atay, D. 1997. Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı:441 Atay, D. ve Bekcan, S. 2000. Deniz Balıkları ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı:468 Atay, D., Aydın, F. ve Yıldız HY. 2002. Su Ürünleri Yetiştirme İlkeleri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı:481 Bardach, J.E. 1997. Fish as Food and the Case for Aquaculture. Pages 1-14 in J.D. Bardach, ed. Sustainable Aquaculture. John Wiley and Sons, New York. Costa-Pierce, BA. 2002. Ecology as the Paradigm for the Future of Aquaculture. Pages 339-372 in B.A. Costa-Pierce, ed. Ecological Aquaculture: The Evolution of the Blue Revolution. Blackwell Science, Malden, Massachusetts. Genç, E. 2017. Balık Yetiştiriciliğinde Hastalıklar ve Koruyucu Önlemler. Balık Yetiştiriciliği (Ed: Emiroğlu, Ö., Kuş, G) T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını: 3618, Açıköğretim Fakültesi Yayını: 2442, ISBN: 978-975-06-2226-7, 214s, Eskişehir. Lackey, R.T. 2005. Fisheries: history, science, and management. pp. 121-129. In: Water Encyclopedia: Surface and Agricultural Water, Jay H. Lehr and Jack Keeley, editors, John Wiley and Sons, Inc., Publishers, New York, 781 pp. Stickney, RR. 2000. Encyclopedia of Aquaculture. John Wiley & Sons, Inc. New York. Yavuzcan, H. 2011. Su Ürünleri T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını: 2243, Açıköğretim Fakültesi Yayını: 1242, ISBN: 978-975-06-0917-6, 184s, Eskişehir. 10. Hafta