A,B,C gibi üç değeri okuyup bu değerlerden herhangi biri sıfır’a eşit ise bu değerleri yazdıran aksi halde çarpımlarını hesaplayıp yazdıran programı program.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Advertisements

Soru1: kuvvet(taban,us) Şeklinde bir yinelenen fonksiyon yazın
Fortran PROGRAMLAMA DİLİ
Soru1: Kullanıcıdan iki tam sayı girmesini isteyen ve daha sonra büyük olan sayı ile beraber ‘en büyüktür’ ifadesi yazan, ancak sayılar birbirine eşitse.
Veri Yapıları Veri, her türlü değer demektir. Veri yapılarının tasarlanma ve oluşturulma amacı; “verinin işlenmesini kolaylaştırmak ve bu işlemi daha verimli.
PROGRAM KONTROL VE DÖNGÜ DEYİMLERİ
Sadece 1’e ve kendisine bölünen sayılardır.
a) b) c) d) e) Pi= 4* atan(1) y=Log10 | x | +4 Y= LOG10 (ABS(x))+4
PROGRAM DENETİM DEYİMLERİ
4. KONTROL VE DÖNGÜ KOMUTLARI
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ Prof.Dr.Mustafa ERGÜN PASCAL ile Programlamaya Giriş DÖNGÜLER (Loops)
Javascript Examples.
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERS 1. PROGRAM GELİŞTİRME AŞAMALARI 1- Probleme ilişkin veriler nelerdir? 2- Çözüm yöntemi nasıl olacaktır? 3- Çözüm sonucunda.
Nesne Yönelimli Programlama
While EndDo Repeat Until For Next.  Program mantığı içinde belirli bir düzene bağlı kalarak sürekli tekrar eden işlemlerin belirli bir kritere/değişkene.
Döngü Komutları. for deyimi bir alt limitten, bir üst limite kadar programın belirli bir parçasını tekrar eder. for deyiminde sayaç artış oranı da verilmelidir.
SAYISAL ANALİZ Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ.
VERİ TİPLERİ BYTE:0-255 ARASI TAMSAYI (1 BYTE)
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 2: Algoritma ve Akış Şemaları
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
Örnek 1 Kullanıcının girdiği bir sayının karesini hesaplayan bir program yazınız.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri Mann-Whitney U testi Wilcoxon İşaretli Sıra testi BBY252 Araştırma.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Bölüm 5 Döngü Komutları while Komutu while Komutu Diğer Operatörler (Bileşik atama, artırma ve azaltma operatörleri ) Diğer Operatörler (Bileşik atama,
1 Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Alıştırmalar Bu bölümdeki problemler “C Dersi Çözümlü Problem Kitabı”, N. E. Ça ğ ıltay, C. E. Selbes, G. Tokdemir, ve Ç.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Excel 2007.
Bilgisayar Programlama BIL 107
Ölçme Değerlendirmede İstatistiksel İşlemler
Üniversitenin ana sayfasından kütüphane web sayfasını tıklayınız.
ISTATİSTİK I FIRAT EMİR DERS II.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Vize Sorusu Klavyeden girilen N adet sayıyı List1 nesnesinde gösteren ve bu sayıların toplamını ve ortalamasını Text1 ve Text2 nesnesinde yazdıran.
METHODLAR VE KOŞULLAR.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
DOĞAL SAYILAR TAM SAYILAR
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
DÖNGÜLER.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ FORTRAN 77.
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
BİLGİSAYAR programlama II
BLP 4210 PLATFORM BAĞIMSIZ PROGRAMLAMA
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Ölçme Değerlendirmede İstatistiksel İşlemler
Örnek: Dışarıdan rast gele girilen 10 tane sayıdan kaç tanesi tek ve kaç tanesi çift ayrıca tekleri ve çiftleri ayrı ayrı toplayan programı yazınız. var.
Akis diyagramı Örnekleri
LOJİK KAPILAR (GATES) ‘Değil’ veya ‘Tümleme’ Kapısı (NOT Gate)
Serbest (Basit) Giriş/Çıkış İşlemleri Formatlı Giriş/Çıkış İşlemleri Temel Kütüphane Fonksiyonları (Intrinsic Functions) Karşılaştırma Operatörleri ve.
Format Deyimleri Örnekleri;
1.) Bellekteki A= , B=0.01, C= değerleri WRITE (6 ,10) A,B,C 10 FORMAT (1X,E11.5,5X,E8.2/1X,e13.6) ile yazdırılırsa çıkış görüntüsü nasıl.
6. DÖNGÜ (TEKRARLAMA) DEYİMLERİ
S1. Aşağıda Form dizaynı Şekil 1’de verilen Visual Basic projesinde;
C SHARP UYGULAMA HAFTA -6 IF YAPISI
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - III
10. HAFTA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ
Sadece 1’e ve kendisine bölünen sayılardır.
DO- CONTINUE Deyimi: Bir programda yer alan belirli işlemlerin, önceden bilinen bir düzende ve sayıda yenilenmesi amacı ile kullanılır. Deyimin genel yapısı:
a) b) c) d) e) Pi= 4* atan(1) y=Log10 | x | +4 Y= LOG10 (ABS(x))+4
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Doç. Dr. Emine TANIR KAYIKÇI
Uygulama-1   Yukarıdaki matrisi bir dosyaya kaydedin ve bu dosyadan matris değerlerini okuyarak ekrana yazdıran bir.
Dimension x(100) Character*16 dosya_adi
Yeraltında bulunan küre biçimindeki bir cismin yeryüzünde vereceği gravite anomalisi analitik olarak aşağıda verilen ifadeyle hesaplanabilir. g (x) = K*m*h.
UYGULAMA 7 Uygulama 7.1: Bir sınıftaki öğrencilerin not ortalamasını bulan programı geliştiriniz. Verilen notlar için programınızı test ediniz. Öğrenci.
Sunum transkripti:

A,B,C gibi üç değeri okuyup bu değerlerden herhangi biri sıfır’a eşit ise bu değerleri yazdıran aksi halde çarpımlarını hesaplayıp yazdıran programı program yazınız c......uc degeri okuyup carpimlarini yazan program READ (*,20) i,j,l 20 format (1x,I3,2X,I3,2x,I3) IF (i.EQ.0.OR.j.EQ.0.OR.l.EQ.0) GOTO 9 M=i*j*l WRITE (*,25) M GOTO 10 25 format (5x,3I8) 9 write (*,*)i,j,l 10 stop End

1 den N’ e kadar olan tamsayıların çarpımını hesaplayıp yazan program yazınız c.... 1 den N'e kadar olan tamsayilarin carpimini hesaplar INTEGER I,N, DOUBLE PRECISION F F=1 PRINT *,“Tamsayiyi (N) girin:" READ *,N DO I=1,N F=F*I END DO PRINT *,N, “ FAKTORIYEL .....N!=",F END

INTEGER i,n DOUBLEPRECISION NF Write(*,*) 'Tamsayiyi (N) Giriniz!!!' read(5,100) N 100 format (I3) if(N.GT.100) Goto 200 i=1 Nf=1 300 nf=nf*i i=i+1 if(i.gt.N) Go to 400 GOTO 300 400 write(*,*) ' FAKTORIYEL ;',NF 200 stop end

FORMAT (2X, '1 den 100e kadar olanCift Sayilar Toplami ;T= ‘,F10.4) 1 den 100’ e kadar olan çift sayıların toplamını hesaplayıp yazdıran bir program yazınız S=0. T=0. 10 T=T+S S=S+2. IF (S.GT.100) GOTO 30 goto 10 30 WRITE(*,25) T FORMAT (2X, '1 den 100e kadar olanCift Sayilar Toplami ;T= ‘,F10.4) STOP end

c. 1 den N’e kadar olan cift sayilarin toplamini hesaplar Write (. , c.... 1 den N’e kadar olan cift sayilarin toplamini hesaplar Write (*,*) 'Toplama yapilacak en buyuk sayiyi giriniz..' READ(*,*) N S=0. T=0. 10 T=T+S S=S+2. IF (S.GT.N) GOTO 30 goto 10 30 WRITE(*,*)'1den',N,' a kadar olan Cift Sayilar Toplami;T=', T STOP end

10 öğrencilik bir sınıfta, bilgisayar dersinin üç vize sınavından her öğrencinin aldığı notlar numaraları ile birlikte önce okutulacak, sonra her bir öğrenci için not ortalaması hesaplanarak vize notu 40’tan büyük ise “VİZE ALIR” aksi halde “vize alamaz” mesajnı yazdıran program yazınız INTEGER IOG IOG=1 9 WRITE(*,*) "Ogrenci No Giriniz...“ READ( *,10) NO WRITE(*,*) "1.vize notunu giriniz..." READ (*,*) vize1 WRITE(*,*) "2.vize notunu giriniz..." READ (*,*) vize2 WRITE(*,*) "3.vize notunu giriniz..." READ (*,*)vize3 10 Format (I10) ORT=(vize1+vize2+vize3)/3. IF (ORT.GT.40.) GOTO 30 write (*,20) NO, ORT 20 FORMAT (2x, I10, 5X, F8.3, 3x,'Vize Alamaz') GOTO 40 30 Write (*,25) NO,ORT 25 FORMAT (2x, I10, 5X, F8.3, 3x,'Vize Alir') 40 IOG=IOG+1 IF (IOG.GT.10) GOTO 55 goto 9 55 Stop END

N sayida personelin çalıştığı bir şirkette hizmet yılı 10’dan çok,10’a eşit ve 10’dan az olan personelin sayısını bulan bir program yazınız... INTEGER HYK,HYE,HYB,N,H,I Write(*,*)'Personel Sayisini Giriniz!!!' Read (*,*) N HYK=0 HYE=0 HYB=0 Do I=1,N Write(*,*) i, ' .inci personelin Hizmet YILINI Giriniz....' read (*,*) H IF (h.LT.10)HYK=HYK+1 IF (h.eq.10)HYE=HYE+1 IF (h.GT.10)HYB=HYB+1 END Do write(*,*) write(*,*) 'Hizmet YILI 10 YILdan az olan eleman sayisi; ',HYK write(*,*) 'Hizmet YILI 10 YILA esit olan eleman sayisi; ',HYE write(*,*) 'Hizmet YILI 10 YILdan fazla olan eleman sayisi;',HYB Stop end