KALP DAMAR HASTALIKLARINDA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şubesi
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENME TEDAVİSİ.
ve Pediatrik Onkoloji Uzmanı
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
FİZİKSEL AKTİVİTE, BESLENME, SAĞLIK.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Başkanı
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ KALP-DAMAR SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI RİSKLERİNDEN KORUNMA.
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
HATAY HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ VE FİZİKSEL AKTİVİTENİN ÖNEMİ
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
MENOPOZ VE BESLENME.
Dr.Ekrem Hayri Üstündağ İzmir Kadın Hast. Doğum Hastanesi
HİPERTANSİYON NEDİR Kenan KARAKAŞLI Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mediko Sosyal Merkezi Sağlık Slayt Arşivi:
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
KALP DAMAR HASTALIKLARINDA
DOYMUŞ VE DOYMAMIŞ YAĞLAR
KALP-DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME
UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ
SPOR.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
BESLENMENİN ÖNEMİ
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.

SAĞLIKLI BESLENME.
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
OBEZİTE (Şişmanlık).
Sigara içmeyenlerde kalp krizine rastlanması olasılığı sigara içenlere oranla önemli ölçüde azdır. Sigara içmiş olup ta bırakanlarda da kalp krizi ihtimali.
KALP-DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZDA BESLENME.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
BESLENME Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi 2008.
Çağımızın Sağlık Problemi Obezite
SAĞLIKLI BESLENME.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
SAĞLIKLI BESLENME.
Sağlıklı Beslenme.
Menü Planlama.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENİZLİ ANAFARTALAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
LİPİTLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
Sağlık Slaytları
ANT 311 Beslenme İlkeleri ve Beslenme Antropolojisi
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Sunum transkripti:

KALP DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME

KALP DAMAR HASTALIKLARI Gelişmiş ülkelerde ölüm nedenleri arasında birinci sırada kalp-damar hastalıkları yer almaktadır. Dünya nüfusunun %25’i bu hastalıklardan etkilenmektedir. Ülkemizde ise >50 yaş yetişkinlerde %12-15 oranında değişmektedir..

KORONER ARTER HASTALIKLARININ OLUŞUMUNDA RİSK FAKTÖRLERİ 1. Değişmeyen Risk Faktörleri: Yaş Cinsiyet Kalıtım

2. Değişebilen Risk Faktörleri: Hipertansiyon Hiperkolesterolemi:

Diyabetes Mellitus Şişmanlık Sigara: Stres alkol Fiziksel aktivite Menopoz

KALP DAMAR HASTALIKLARINDAN KORUNMADA BESLENMENİN ETKİSİ

Diyet yağı: Doymuş yağ asitleri Yağsız, az yağlı süt ve ürünleri Koyun kuzu eti yerine daha az yağlı dana eti, tavuk, hindi, balık eti Salam, sucuk, sosis, pastırma gibi ürünlerden kaçınılması

Doymamış yağ asitleri: Çoklu doymamış yağ asitleri ( ayçiçekyağı, mısırözü, soya yağı, balık yağı vb) Günde yağlı bir porsiyon balık (somon, ton vb) 900 mg n-3 sağlar. Haftada 2 kez balık tüketilmeli

Tekli doymamış yağ asitleri LDL ve trigliserit üzerindeki etki nötr HDL

Trans yağ asitleri Kızartmalardan kaçınma, Börek, çörek gibi yiyeceklerin az tüketilmesi, Katı yağların tüketiminin azaltılması

KALP DAMAR HASTALIKLARINDA DİYET İLKESİ

Yağ tüketimini azaltmak için; Sebze ve meyve tüketimini artırma, Az yağlı süt ve ürünü tercihi Balık tüketiminin artırılması Az yağlı et, derisiz tavuk tüketimini artırma Kompleks CHO tüketimi

Katı yağ tüketiminin azaltılması Etiket kontrolü Uygun pişirme yöntemi Doymuş yağ tüketimi azaltılmalı Doymamış yağlar tercih edilmeli Kolesterol sınırlanmalı Posa artırılmalı

İdeal vücut ağırlığı Fiziksel aktivitenin artırılması Kan basıncı kontrolü

Çay, kahve: Alkol: