WEB TASARIMI-HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Advertisements

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
(Free Tokens) Kullanımı Wiley Online Library VTS
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Avcılık Belgesi Hazırlama
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
HTML WEB TASARIMI-1 DERSİ
Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Öğrt.Gör.Dr. Ahmet Cengizhan Dirican GYTE – Bilgisayar Mühendisliği
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
AŞINET KULLANICI web adresinden giriş sayfasına ulaşınız.
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 7
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Php Form İşlemleri.
ARAYÜZ Yenilikleri – ProQuest Search Widget. The ProQuest Search Widget ProQuest Arayüzü özelliklerine; masaüstüne ve kurumunuzun WEB sitesinde istenilen.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
Frame (Çerçeve) Kullanımı
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
İnternet Programcılığı I
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
ADRES DEFTERİM.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi PORTAL.
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Bu derste şunları öğreneceğiz: –CheckBox es kullanımı.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 2 Ders 2 Oracle 11g Kurulumu
Değişken Türleri.
Name formun adı Action formun gönderilecegi adres. Bu adres uzun URL yada lokaldeki CGI adresi Kullanılan method POST yada GET GET ile adres satırında.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Javascriptte Olay Fonksiyonları (Events)
- 1 - Microsoft PowerPoint (1) DERSİN AMACI PowerPoint ile etkili sunular hazırlamak Powerpoint ile hazırlanan sayfaları HTML olarak saklamak DERSİN.
Form İşlemleri. Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde işlem yapılır. Php'de kullanıcı tarafından bilgileri alabilmek.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
İnternet Programlama-I
İRİS GTB KULLANIM KLAVUZU
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
Web Teknolojileri Hafta 6 1. İçerik  Html Formlar  Javascript 2.
Akademik Yılı.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
İnternet Programlama-I
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 9: Genel Kontroller (1)
PHP'de Program Denetimi
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
İnternet Programcılığı I
Javascriptte Olay Fonksiyonları (Events)
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML-3 Form Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Sunum transkripti:

HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER

HTML – Form Formlar bize HTML kullanarak sayfanızı ziyaret edenlerle temas kurmanızı sağlarlar. Formlar yoluyla ziyaretçilerin herhangi bir konuda görüşlerini alabiliriz; veya hazırlayacağımız bir formla ziyaretçilerden kişisel bilgilerini isteyebiliriz. Formlar... etiketleri arasına yazılırlar. Bu etiketin parametrelerini öğrenmeden önce form türlerine bir göz atalım.

Ziyaretçinin ismi, telefonu gibi kısa bilgilerini almak için kullanılır. Form Türleri text Kullanımı Parametreleri maxlength: Yazılabilecek maksimum text uzunluğu value: varsayılan değer size: Karakter cinsinden alanın uzunluğu name: isim vermek için kul. Örnek

Ziyaretçiden şifre bilgilerini almak için kullanılır. Girilen karakter “*” ile gösterilir. Form Türleri password Kullanımı Parametreleri maxlength: Yazılabilecek maksimum text uzunluğu value: varsayılan değer size: Karakter cinsinden alanın uzunluğu Örnek

Text kutusuna sığmayacak uzun bilgileri, mesela ziyaretçinin sayfa ile ilgili düşüncelerini almak için kullanılır. Form Türleri textarea... Kullanımı Parametreleri rows : Alanın karakter cinsinden yüksekliği cols : Alanın genişliği name : Nesneye isim vermek için kullanılır. Burası bir textarea! Örnek

Ziyaretçiye, verilen seçeneklerden birini, birkaçını veya hepsini seçme imkanı verir. Form Türleri checkbox Kullanımı Parametreleri checked: sayfa açıldığında 'checked' ibaresi bulunan kutu işaretli olur. seçenek 1 seçenek 2 Örnek

Ziyaretçiye, verilen seçeneklerden sadece birini seçme imkanı verir. Form Türleri radio Kullanımı Parametreleri checked: sayfa açıldığında 'checked' ibaresi bulunan kutu işaretli olur. seçenek1 seçenek2 seçenek3 Örnek

Ziyaretçiye seçeneklerden birini veya (multiple ifadesi ile) birkaçını seçme imkanı verir. Form Türleri select Kullanımı Parametreleri size: Select etiketinin karakter cinsinden boyutu selected: Görevi checked ifadesinin aynıdır. multiple: Ziyaretçinin birden çok seçim yapmasına olanak verir seçenek1 seçenek2 seçenek3 Örnek

Ziyaretçi doldurduğu formu bu düğmeye basarak gönderir. Form Türleri submit Kullanımı Parametreleri value: Butonun üzerine yazılacak metin buraya yazılır Örnek

Ziyaretçinin doldurduğu formda, ziyaretçinin yazdığı her şeyi siler. Form Türleri reset Kullanımı Parametreleri value: Butonun üzerine yazılacak metin buraya yazılır Örnek

Düğmelere JavaScript ile bazı işlevler kazandırılabilir. Form Türleri button Kullanımı Parametreleri value: Butonun üzerine yazılacak metin buraya yazılır Örnek

'Get' veya 'post' değerlerini alabilir. Method parametresinin değeri formu göndereceğiniz CGI programı açısından önemlidir. Etiketi method İşte etiketinin parametreleri ve bunların işlevleri:

Formu göndereceğiniz CGI programının adresini action parametresiyle bildirirsiniz. Etiketi action İşte etiketinin parametreleri ve bunların işlevleri:

Örnek – Ekran Görüntüsü Bilgisayar mühendisliği Elektronik mühendisliği Bilgisayar Programcılığı

Form HTML dersini nasıl buldunuz Adınız Şifre Cinsiyetiniz Erkek Kadın Seçiminiz Mükemmel İyi Fena Değil Fikrim Yok Görüşleriniz Lütfen fikrinizi girin Lütfen bölümünüzü seçin Bilgisayar Müh Elektronik Müh Bilgisayar Programcılığı

asd HTML dersini nasıl buldunuz Adınız Şifre Cinsiyetiniz Erkek Kadın Seçiminiz Mükemmel İyi Fena Değil Fikrim Yok Örnek

Görüşleriniz Lütfen fikrinizi girin Lütfen bölümünüzü seçin Bilgisayar Müh Elektronik Müh Deri Müh Diğer Örnek - Devamı

Örnek

HTML – Örnek