MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
Advertisements

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÇOKGENLER.
YÖNETİCİ. YÖNETİCİ KİMDİR ?  Bir kuruluşun başında bulunan, konusuna hakim, hedefleri olan, emrindeki personeli istenilen hedefe ulaştırmak için çalıştırabilen.
ÇOKGENLER Doğrusal olmayan en az üç noktanın ikişer ikişer birleşmesiyle oluşan kapalı şekillere denir.
ÜÇGENLERİN TARİHÇESİ.
GEOMETRİK CİSİMLERDE DÖNME HAREKETİ
Bu slaytımızda PİRAMİT hakkında bilgiler izleyeceğiz.
Geometrik Cisimler.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
... bir yapraktaki fraktallar.
Karenin Çevre Uzunluğu
MADDE Çevremizde dokunduğumuz,gördüğümüz,kokladığı- mız birbirinden farklı birçok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır.
Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?
CİSİMLERİN YÜZEYLERİ.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
Yukarıdaki resimleri yorumladıktan sonra parçayı okuyunuz.
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Hicret sırasında Hz. Peygamber’in üzerinde bulunduğu devenin çöktüğü alan, sahiplerinden alınarak öncelikle zemin düzenlemesi yapılmıştır. Daha sonra.
ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan "Rehber Taşı" henüz 29 yıllık bir geçmişe sahip ama esrarını koruyor. Görenleri şaşırtan taşı kimin yaptırdığı tam olarak.
DİK PİRAMİDİN YÜZEY ALAN BAĞINTISI
=>SES BİLGİSİ
Hayatın Anlamı üzerine
SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN.
KEDİ EVİ Dizayn: Yuli Weston.
COKGENLER OSMAN TAYLAN KESER 7/D 2030.
Her bir kenarda kaç tane birim kare
4 bütün ekmek 6 yarım ekmek 5 muz eder. 6 soru 12= basamak
Uzayda Kapalı Yüzeyler
ÇEVRE hesabı.
1/20 ÖLÇÜLER (Kütle) Çeyrek kilogram kaç gramdır ? A B C D.
SORULAR PCCOLOG SAKBAS.
HAZIRLAYAN: ERGÜN GÜMÜŞ
Geometrik Cisimler PİRAMİT.
Fatih TAŞ Matematik Öğretmeni 8. Sınıf Matematik Dersi Piramitler.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ ÖZKAN ÖZCAN
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
AÇILARINA GORE ÜÇGenler
Kaybetsem de Vazgeçmem
Anne Aslan ve Yavruları
İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
ÖRÜNTÜ ? ?.
1. 2 Üstüne yazılmayan satır hangisidir? Kasap satırı.
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
Keops pİramİdİ.
Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…
Yuvam yuvam eşsiz yuvam. Var mı senin gibi bir tane daha?
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
5.Sınıf GEOMETRİK CİSİMLER Düzenleyen : Ömer TÖK.
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Müzik Nedir?.
SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?.
KARE.
Günay DOĞU Şefika AKMAN Emel GÖLGE B.Görkem ŞAHİN
 Daha küçükken deha olduğunu ortaya koyan Pascal 19 Haziran 1623’te dünyaya gelmiştir ve 19 Ağustos 1662’de hayatını kaybetmiştir. Herhangi bir geometri.
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
Arkadaşlarımla çiçekleri gezmeye gittik ama birbirimizi kaybettik.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın mimarına kese altın vereceğini halkına duyurmuş.

§Bu konuda bilgisi olan da olmayan da ödülün miktarını duyunca çalışmalara başlamış. §Hükümdarın beğendiği ilk projenin mimarına ödül vereceğini sanan halk kısa sürede hazırladığı uyduruk projeleri bile hükümdara sunmuş.

§Günler geçmiş, aylar geçmiş...hükümdar hala istediği gibi bir projeyle karşılaşmamış. §Halk arasında çok zeki bir adam varmış. Adı Paskal’mış. Günlerce aylarca proje hakkında düşünmüş ve bir gün nasıl bir yapıt inşa edeceğini bulmuş.

BULDUM... Madem ki hükümdarımız eşsiz bir yapıt istiyor ;dört duvarı üçgenden oluşan bir eser inşa ederim.

Taşları üst üste üçgen şeklinde sıralayacağıma göre; eserin sağlam olması için orta kısmına en ağır taşları koymalıyım. Peki bu eser nasıl sağlam olabilir?

Yan duvarlar üçgen şeklinde olacağına göre her bir yan duvarın zirvesine bir tonluk taş koyayım. Üçgen şeklini sağlamam için üstteki taşın altına iki tane birer tonluk taş koymalıyım. 1 ton O halde her sırada taş sayısını birer artırmam gerekecek. 1 ton

İkinci sırada üç tane taş olacak. Kenarlara yine birer tonluk taş koyayım. 1 ton 2 ton Sağlam olması için otaya ağır taşları koyayım. Bu durumda ortadaki taş üstte dokunduğu taşların ağırlıkları toplamı kadar olmalı;yani 2 ton

Bu durumda her yeni sırada aynı yöntemi uygulamalıyım. Kenarlara 1’er tonluk, aradaki her taş için de üst sırada temas ettiği taşların ağırlıkları toplamı kadar taş koymalıyım. Bu şekilde istediğim sayıda sıra oluşturabilirim. Projeyi tekrar gözden geçireyim.

Bu durumda her yeni sırada aynı yöntemi uygulamalıyım. Kenarlara 1’er tonluk, aradaki her taş için de üst sırada temas ettiği taşların ağırlıkları toplamı kadar taş koymalıyım. Bu şekilde istediğim sayıda sıra oluşturabilirim. Projeyi tekrar gözden geçireyim. 1 ton 2 ton 1 ton 3 ton 1 ton 4 ton 6 ton 4 ton

Bu durumda her yeni sırada aynı yöntemi uygulamalıyım. Kenarlara 1’er tonluk, aradaki her taş için de üst sırada temas ettiği taşların ağırlıkları toplamı kadar taş koymalıyım. Bu şekilde istediğim sayıda sıra oluşturabilirim. Projeyi tekrar gözden geçireyim.

§Aylarca saçma sapan projeleri gören hükümdar umudunu kaybetmiş, sunulan yeni projelerden de iş çıkmayacağını düşünmeye başlamış. §Pascal projesinin her ayrıntısını düşünmüş, projesine PASCAL ÜÇGENİ adı vermiş. Duvarları kaç sıralı üçgenden oluşan bir yapıt inşa edeceğine karar verememiş. “hükümdar projeyi beğenirse her duvarın sıra sayısını kendisi belirlesin.”diye düşünmüş ve hükümdarın huzuruna çıkmış.