Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

MENÜ VE MENÜ PLANLAMASI
Limitsiz Yerli İçecekleri
Düğün Organizasyonu Fotoğraf ve Kamera Çekimi & Barcovizyon Gösterisi
YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ
Gıdalarımızı saklama kuralları
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
Taze Otlar & Baharatlar.
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
SAĞLIKLI BESLENME.
Dengeli beslenmek için günlük alınacak besin grubu miktarları
SAKARYA CEVAT AYHAN FEN LİSESİ MART AYI AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜDÜR
BADE ŞARAP BUTİĞİ’NE HOŞGELDİNİZ....

DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
Yemek Listesi NİSAN 2015 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
SAĞLIKLI BESLENME Adölesan Beslenmesi.
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
ÖĞÜNLER VE ÖĞÜNLERİN ÖNEMİ
YUMAKLICERİT ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
Yemek planlamada ana ilke; beslenme bilgilerini uygulayarak, birey, aile ya da grupların iyi beslenmesini sağlamaktır. Sağlıklı beslenmenin temel ilkelerinden.
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
Yemek Listesi MAYIS 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
(YEMEK LİSTELERİ OLUŞTURMA)
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
Defnem Anaokulu 2017 MAYIS Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
EYLÜL 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Salı
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
Menü Planlama. Menü Planlama Menüyü tanımlayınız, önemi ve işlevlerini açıklayınız Menü, en basit tanımı ile bir yiyecek-içecek işletmesinin sunmuş.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Yemek Listesi ARALIK 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Yemek Listesi OCAK 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Armada Usulü Nikah Daveti Teklifi.
Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi.
Armada Usulü Kına Geceleri Teklifi.
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EYLÜL 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ŞUBAT 2019 Aylık Yemek Menüsü
Sunum transkripti:

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Emir Hilmi Üner

Yemekli Banket Menüleri

Yemekli Banket Menüleri

Açık Büfe Menüleri

Açık Büfe Menüleri

Klasik Menülerde Bulunan Yemek Grupları 1. Soğuk ordövrler: Zeytinyağlı sebze yemekleri, sebze salataları, soğuk istiridye, ıstakoz, havyar, yumurta dolması, soğuk etler-balıklar, soğuk kavun ve avokado gibi meyvelerdir. 2. Çorbalar 3. Sıcak ordövrler: İştah açıcı küçük sıcak yiyeceklerdir. Bunlar; börekler, kroketler, sıcak kanepeler, tartaletler, volavanlar, küçük köfteler, sosis tava, ciğer tava gibi yemeklerdir. Bunlarla birlikte makarnalar, pilavlar ve yumurta yemekleri de bu grupta servis edilebilir 4. Balıklar 5. Et yemekleri:

6. Sıcak antreler: Rotilerden önce servis edilen sıcak başlangıç yemekleridir bunlar; sufleler, börekler, volavanlar(milföy hamurundan yapılan börek çeşidi), pilavlar, hamur işi yemekler, sote yemekler, yahniler, tava yemekleridir 7. Soğuk antreler: Rotilerden önce servis edilen soğuk başlangıç yemekleridir. Bunlar; pateler, galantinler, muslardır. 8. Sorbeler: Soğutulmuş olarak servis edilen tatlı şuruplardır. Amacı daha önce servis edilmiş olan yemeklerin tatlarını bastırmak ve rotiye hazırlık yapmak için servis edilir. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği vardır.

9.Rotiler: Bütün veya büyük parçalar halinde genellikle fırında pişirilen et yemekleridir. Klasik menünün gerçek ana yemeğidir. 10. Salatalar 11. Sebze yemekleri: 12. Tatlılar 13.Savoriler: Tatlılardan sonra servis edilen, mideyi rahatlatan ve damaktaki şekerli tadı bastıran baharatlı küçük yiyeceklerdir. Bunlar; olgun peynirler, peynirli tartaletler, mini tostlar ve peynirli börekler, mini patelerdir. 14.Dessertler: Taze meyveler veya meyve kompostolarından oluşan hazmı kolaylaştırıcı özelliğine sahip yemek grubudur.

Modern Menülerde Bulunan Yemek Grupları Sade Ziyafet Menüleri: 1. Başlangıçlar 2. Ana yemek ve salata 3. Tatlı, dessert veya savoriler

Modern Menülerde Bulunan Yemek Grupları Zenginleştirilmiş Ziyafet Menüleri: 1. Soğuk ordövrler 2. Çorbalar 3. Sıcak ordövrler 4. Sebze yemekleri 5. Ana yemek ve salata 6. Tatlılar, dessertler, savoriler

Salon ve Masaların Hazırlığı