Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Limitsiz Yerli İçecekleri
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
Yılbaşına pencereden dışarıyı seyrederek mi gireceksiniz ?
Mektubunuz Var......
Düğün Organizasyonu Fotoğraf ve Kamera Çekimi & Barcovizyon Gösterisi
Dilim dilim dilinir Tuzlanıp yenilir?.
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Dengeli beslenmek için günlük alınacak besin grubu miktarları
BESİNLER.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
Yemek Listesi NİSAN 2015 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Sağlıklı Beslenme.
Yemek planlamada ana ilke; beslenme bilgilerini uygulayarak, birey, aile ya da grupların iyi beslenmesini sağlamaktır. Sağlıklı beslenmenin temel ilkelerinden.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Yemek Listesi MAYIS 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
Defnem Anaokulu 2017 Haziran Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
EYLÜL 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Salı
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
Sağlıklı Beslenme.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Menü Planlama.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Geleneksel Servis Türleri
KASIM 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Çarşamba
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
,Siyah Yeşil Zeytin, Çikolatalı Fındık Ezmesi, Havuç Dilimi, Süt
Yemek Listesi ARALIK 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
02/10/2017 S-Mini Sandviç,Beyaz Peyniri Siyah Zeytin, Salatalık,Süt
31/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz Peyniri Siyah Zeytin, Salatalık,Süt
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
Armada Usulü Nikah Daveti Teklifi.
01/05/2017 TATİL 02/05/2017 S-Karışık Mini Pizza,
Armada Sünnet Dügünü Teklifi.
Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi.
Armada Usulü Kına Geceleri Teklifi.
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
05/12/2016 S-Karışık Mini Pizza, Salatalık DomatesSöğüş, B.Çayı
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
Yemek Listesi HAZİRAN 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EYLÜL 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI
Yemek Listesi MUTLU YILLAR ÇOCUKLARIMIZLA BERABERCE…………………………
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Emir Hilmi Üner

Ziyafet Menüsü Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar: Ziyafet menüsü ziyafetin türüne uygun olmalıdır. Ziyafet menüsündeki yemekler ziyafet servisine uygun olmalıdır. Tavsiye edilecek menü ziyafetin verildiği zamana uygun olmalıdır. Ziyafetin verileceği mevsim dikkate alınmalıdır Ziyafete katılacak konukların yaş, dini inanış, vejetaryen olup olmadıkları gibi özelliklerine uygun olmalıdır.

Ziyafet Menüsü Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar: Mutfak personelinin neleri yapabileceği belirlenmelidir. Mevcut mutfak donanımı ile yapılabilecek yemekler belirlenmelidir. Konuk menüyü kendisi hazırlıyor ise yapımı zor olan veya mümkün olmayan yemekler konusunda bilgilendirilmelidir. Ziyafet menülerindeki yemekler mümkün olduğunca önceden hazırlanıp bekletilebilen türden olmalıdır.

Ziyafet Menüsünün Fiyatlandırması Ziyafet menüleri müşterilere seçenek sunmayan tabldot menünün özel bir çeşidi olduğu için fiyatlandırma da önceden yapılır. Çoğu konaklama isletmesi değişmez ziyafet menüleri kullanırlar. Ziyafet menülerinin fiyatlandırılmasındaki özel fark çoğunlukla yiyeceğin ve içeceğin ayrı ayrı fiyatlandırılmasıdır. Bütün ekstra maddeler de ayrı ayrı fiyatlandırılır ve hesaplanır.

İçeceklerin Fiyatlandırılması Ziyafetlerde sunulacak içeceklerin ücretlendirilmesi üç farklı şekilde yapılabilir: 1. İçeceklerin ücretleri ziyafeti veren kişi ya da kurum tarafından ödenebilir, hangi içkilerin ne kadar servis edileceği ziyafeti veren kişi/kurum tarafından önceden belirlenir ve fiyatlandırılır. 2. Her konuk siparişini kendi verir ve toplam içecek gideri ziyafet sahibi tarafından ziyafetin sonunda ödenir. 3. İçecek ücreti bizzat konuk tarafından ödenir. Bu durumda konuk içki servisi yapıldıktan sonra içki çekini imzalamak durumundadır. Ödeme ziyafetin bitiminde yapılır.

Ziyafet Menüleri Ziyafet menülerini üç başlık altında sınıflandırmak mümkündür: Kokteyl Menüleri Yemekli ziyafet menüleri Açık büfe menüleri

Örnek Kokteyl Menüsü *KOKTEYL MASALARI Karışık Lüks Çerez * Karışık Mısır&Patates Cipsi * Dip Soslu Havuç & Salatalık & Cherry Domates & Paprika & Lollorosso * Renkli Peynir Topları * Edamame (Japon Mutfağından) * Mozeralla, Cherry Domates ve Fesleğen Şişleri KANAPELER * Dana Jambonlu - Kornişon Turşu, Baby Corn, Halka Zeytin, Biberli Zeytin * Piliç Jambonlu – Havuç, Tane Mısır, Paprika Biber, Salatalık, Yumurta ile * Kaşar Peynirli – Kuru Kayısı, Üzüm, Brokoli, Ceviz ile * Zeytin Ezmeli – Mozaik, Kornişon, Doğranmış Yeşil Zeytin, Baby Corn, Yumurta ile * Tulum Peynirli – Ceviz, Cherry Domates, Yeşil Biber ile * Meyveli – Muzlu, Narlı, Kivili, Portakal, Kiraz Şeker, Ceviz ile * Mezeli – Pembe Sultan, Paşa Meze, Rus Salata, Antep Ezme ile * Somon Fümeli ve Kaparili Kanepeler * Çin Kaşığında Füme Hindi ve Frambuazla Tatlandırılmış Mascarpone Peyniri Dolgulu Pancarlı Krep Dilimleri

Örnek Kokteyl Menüsü ARA SICAKLAR * Mini İçli Köfte * Mini Sigara Böreği (Peynirli, Ispanaklı, Pastırmalı) * Barbekü Sosuyla Mittite Köfte * Mini Muska Böreği * Tatlı Ekşi Sosuyla Patates Kroket * Pita Ekmeğinde Finger Piliç Flambe * Özel Sosuyla Piliç Satay MASALARDA SERPME ÜRÜN ÇEŞİTLERİ * Tropikal ve Kuru Meyvelerle Süslenmiş Karışık Peynir Tabağı * Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tabağı * Bademli-Meyveli Tatlı Topları * Panna Cotta – (Kabaklı – Böğürtlenli) İÇECEKLER * Alkolsüz Kokteyl, Coca ColaDiyet Coca Cola, Coca Cola Zero, Sprite, Fanta * Karışık Meyve Suyu * Taze Naneli Soğuk Limonata * Su, Soda

Yemekli Banket Menüleri