Güvenli Sürüş Teknikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Advertisements

KARDA VE BUZDA GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Direksiyon Eğitim Programı- 1
Teknik açıdan güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
KAMYON İŞARET LEVHALARI
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
DAVRANIŞ PSİKOLOJİSİ SORU 1:  Aşağıdaki özelliklerden hangisi davranışa aittir? A. Düşünmek B. Gözlemlenebilir olması C.
Yağmurda Kayganlık (Yağmurda araba kullanmak)
(28 EYLÜL 2013) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
YAGMURLU HAVALARDA GÜVENLİ SÜRÜŞ
ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANMA
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
SRC-4 DENEME SINAVI (1) 1.Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan.
TRAFİK HAFTASI.
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
TRAFİK KAZALARININ ÖNLENMESİ
Yağmurlu havalarda trafiğe çıkarken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, yağmur yağdığı zaman trafik daha tehlikeli olabilir.
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
FORKLİFT KULLANMA TALİMATI VE KRİTERLERİ
YURT iÇi ESYA-KARGO TASIMACILIGI
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI
YURİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI
YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
TRAFİK İŞARET LEVHALARI VE GÖREVLERİ
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
KARLI HAVADA YOLCULUK.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
Fren Sistemi Fren Sisteminin Görevi Aracın hızını düşürmek,
Konu : Karayolu Yapısı ve Trafik İşaretleri

Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
Konu : Araçların Işıkları – Bozuk Araçların Çekilmesi
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
TRAFİK İŞARET LEVHALARI VE GÖREVLERİ
Konu : Araçların Manevraları (Dönüşler)
İBRAHİM YALÇIN (24 Mart 2012) YURİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI.
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
Hasan Esen ZKÜ FEN BİL. ENST. MAKİNE EĞT.BL. ÖĞRENCİSİ
NAKLİYEDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ İNŞ MÜH. ÖZKAN KARADAĞ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI.
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Güvenli Sürüş Teknikleri
Dış lambalar 3 farklı far tipini tanıtın: - Halojen - BiXenon
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
KARA YOLLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR KARA YOLUNDA ŞERİT TAKİP KURALLARI Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek Geçme,dönme,durakla.
KAMYON İŞARET LEVHALARI Genişlik (Genişliği 2.30 m’den Fazla Olan (Taşıt Giremez) Yükseklik (Yüksekliği 3.50 m’den Fazla Olan Taşıt Giremez) Uzunluk (Uzunluğu.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
DİFERANSİYEL.
YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
KAMYON İŞARET LEVHALARI Genişlik (Genişliği 2.30 m’den Fazla Olan (Taşıt Giremez) Yükseklik (Yüksekliği 3.50 m’den Fazla Olan Taşıt Giremez) Uzunluk (Uzunluğu.
Sunum transkripti:

Güvenli Sürüş Teknikleri Sınavlarda Çıkan Test Soru ve Cevapları

Güvenli Sürüş Teknikleri Kaygan zeminli bir viraja girildiğinde araç önden kaymaya başladığında aşağıdakilerden hangisini yapmak doğrudur? A) Frene basmamak ve direksiyonu kayan yönün tersine çevirmek. B) Frene basmamak ve direksiyonu kayan yönde çevirmek. C) Frene basmak ve direksiyonu kayan yönde çevirmek. D) Gaza basmak ve direksiyonu kayan yönün tersine çevirmek.

Güvenli Sürüş Teknikleri Aşağıdakilerden hangisi İkinci Derece Güvenlik (Pasif Güvenlik) sağlayan tertibatlardandır? A) Lastikler B) Aynalar C) Hava yastığı D) Frenler

Güvenli Sürüş Teknikleri Yola çıkmadan önce aracın lastiklerine ilişkin kontrolde aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? A) Akslar üzerindeki lastiklerin aynı desende olması B) Akslar üzerindeki lastiklerin aynı desende olması C) Diş derinliği 1,6 mm. altındaki lastiklerin kesinlikle değiştirilmesi D) Temas noktaları için lastik hava basıncını normalin yarısına düşürmeliyiz

Güvenli Sürüş Teknikleri

Güvenli Sürüş Teknikleri Hız ile sürücünün görüş açısı arasında nasıl bir ilişki vardır? A) Hız arttıkça görüş açısı çoğalır. B) Hız arttıkça görüş açısı sabitlenir. C) Hız arttıkça görüş açısı azalır. D) Hızla görüş açısı arasında bir ilişki yoktur.

Güvenli Sürüş Teknikleri Tünel görüşü nedir? A) Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu sürücünün çevresindeki olayları algılayamama durumudur. B) Sürücünün tünelden geçerken dikkatinin dağılmasıdır. C) Sürücünün taşıt içerisinden uzak mesafeleri görebilmesidir. D) Alkollü sürücünün karayolunu görüşü şeklidir.

Güvenli Sürüş Teknikleri Aşağıdakilerden hangisi hız artışının sonuçlarından değildir? A) Çevreden bilgi toplama süresinde artış B) Seçici dikkatin azalması C) Koordinasyon hâkimiyetinde bozukluk D) Görüş mesafesinde daralma

Güvenli Sürüş Teknikleri Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İnik lastik karda çok daha fazla kayar B) Tabanı geniş lastik değil, dar lastik daha fazla tutunma sağlar C) Kayma olan yerlerde patinaj zinciri takmak gerekir D) Hepsi

Güvenli Sürüş Teknikleri Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir. B) Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir. C) Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör \"giriş hızı\"dır. D) Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur.

Güvenli Sürüş Teknikleri Frenleme mesafesinin değişiklik göstermesinde aşağıdakilerden hangisi etkili değildir? A) Aracın hızı B) ABS C) Yol yüzeyinin durumu D) Yolun eğimi

Güvenli Sürüş Teknikleri ABS fren sistemi ile ilgili aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur? A) ABS fren sistemi fren mesafesini kısaltır. B) ABS fren sistemine sahip araçlarda frenleme, fren pedalı pompalanarak yapılmalıdır. C) ABS fren sistemi fren mesafesini kısaltmak için tasarlanmamıştır. Bu sistem güvenli savrulmadan yavaşlamanızı ve/veya durmanızı sağlar. D) ABS fren sistemine sahip araçlarda frenleme, fren pedalı pompalanarak yapılmalıdır.

Güvenli Sürüş Teknikleri “Kavşaklar kazaların oluşmasında büyük bir potansiyeldir.” Kavşaklara yaklaşmada sürücüler için en doğru davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli. B) Trafik ışığı yeşil yanarken kavşakta trafik yoğunluğu olsa bile geçiş hakkı kullanılmalı. C) Yavaşlamalı ve gitmek istenilen yönün sinyali verilmeli. D) Kavşaktan düz geçilecekse 3 veya 4 şeritli yollarda en sol şeride erken girilmeli.

Güvenli Sürüş Teknikleri Motorlu araçlarda; viraj içinde gereğinden fazla gaza basmanın veya fren yapmanın etkileri aşağıdakilerden hangisidir? A) Viraj daha güvenli ve hızlı dönülür B) Merkez-kaç kuvveti azalarak güvenli dönüş sağlanır. C) Tekerleklerin yol ile teması daha da artar ve kayma hareketi önlenir. D) Tekerleklerin yol ile teması daha da azalır ve kayma hareketi kolaylaşır.

Güvenli Sürüş Teknikleri Reaksiyon mesafesi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır? A) Yol zemininin çamurlu olmasına, B) Sürücünün yorgun olup olmadığına, C) Araç lastiklerinin yeniliğine, D) Yolun eğimine

Güvenli Sürüş Teknikleri Motorlu araçların dengesini bozan yol kesimlerinden en etkili olanı aşağıdakilerden hangisidir? A) Tepe üstleri B) Dönemeçler C) Viyadükler D) Hemzemin geçitler

Güvenli Sürüş Teknikleri Dönüş sırasında araca etki eden kuvvete ne denir? A) Basınç B) Merkez kaç kuvveti C) İvme D) Kaldırma kuvveti

Güvenli Sürüş Teknikleri Sisli havalarda, aracın kayganlık faktörü arttığında aşağıdakilerden hangisi yapılır? A) Hız azaltmadan yola devam edilir. B) Uzun farlar yakılarak, hız azaltmadan yola devam edilir. C) Kısa farlar yakılarak, hız kesmeden yola devam edilir. D) Takip mesafesini arttırarak, yolun sağındaki yol çizgisi takip edilir.

Güvenli Sürüş Teknikleri Aşağıdakilerden hangisi kaza önleme formülü değildir? A) Tehlikeyi önceden fark etmek. B) Doğru tepkiler verebilmek. C) Doğru tepkileri zamanında gösterebilmek. D) Sabırla sonucu beklemek.

Güvenli Sürüş Teknikleri Artan hız sonucunda sürücünün görüş açısının düşmesiyle çevrenin tam olarak algılanmamasına ne ad verilir? A) Beden koordinasyon değişimi B) Görüş keskinliği C) Görüş düşüşü D) Hız körlüğü

Güvenli Sürüş Teknikleri Aşağıdakilerden hangisi hız körlüğünün sonucu değildir? A) Nesneleri fark etmenin zorlaşması. B) Araç ergonomisinde değişim. C) Yaya trafiğinin tehlikeye girmesi. D) Ani değişimlerin yakalanmasının zorlaşması.

Güvenli Sürüş Teknikleri Limit noktası nedir? (Görülebilen en son nokta) A) Virajlara yaklaşırken virajın keskinliğini anlamayı sağlayan yöntemdir. B) Sürücülerin sabır sınırlarına verilen addır C) Bir aracın yapabildiği en yüksek hızdır. D) Bir aracın öndeki araca olan takip mesafesidir.

Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli hız nedir? A) Yavaş seyretmek B) 80 km ile seyretmek C) Araç hâkimiyetinin elimizde olduğu hız D) Normal süratte gitmek

Güvenli Sürüş Teknikleri Reaksiyon mesafesi değişkenliği aşağıda verilen hangi şarta bağlı değildir? A) Hız B) Sürücünün fiziki ve ruhsal durumu C) Yolun durumu D) Sürücünün konsantrasyonuna

Güvenli Sürüş Teknikleri Artan hız sonucunda sürücünün görüş açısının düşmesiyle çevrenin tam olarak algılanmamasına ne ad verilir? A) Beden koordinasyon değişimi B) Görüş keskinliği C) Görüş düşüşü D) Hız körlüğü

Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüşte limit noktası nedir? A) İlerideki viraja bakarken görülebilen en son noktadır B) Araç kullanırken yorgunluktan kontrolü kaybetme anı C) Aracın yapabileceği en yüksek hız noktası D) Aracın teknik ve yasal olarak taşıyabileceği yük miktarı

Güvenli Sürüş Teknikleri “Sürücünün araç sürmek için fiziksel ve psikolojik yatkınlığı olarak tanımlanır. Bunlar bireyin kazada rol oynayan bazı becerilerden ( görsel algı, seçici dikkat vb.) yoksun olmasıdır.” Yukarıda açıklaması verilen kavram hangisidir? A) Sürüş uygunluğu B) Sürücü nitelikleri C) Sürücü kapasitesi D) Motor beceriler

Güvenli Sürüş Teknikleri Virajlara girildiğinde aracın hangi yöndeki tekerlekteki ağırlıkları azalarak diğerlerine geçer? A) Ön tekerleklerin B) Dönülen yöndeki tekerleklerin C) Arka tekerleklerin D) Dönülmeyen yöndeki tekerleklerin

Güvenli Sürüş Teknikleri Yokuş aşağı inişte vites kullanımı nasıl olmalıdır? A) Yakıt ekonomisi sağlayabilmek için vites boşa alınmalıdır. B) Vites boşa alınmamalı ve hız artırmamaya özen gösterilmelidir. C) Yakıt ekonomisi sağlayabilmek için vites yükseltilerek kontak kapatılmalıdır. D) Yakıt ekonomisi sağlayabilmek için vites yükseltilerek hız artırılır

Güvenli Sürüş Teknikleri Teknik açıdan güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılmalı, olacaklar önceden tahmin edilmeye çalışılmalıdır. C) Mümkün oldukça trafikteki diğer araçlarla aynı hızda gidilmelidir. Ortalama ve istikrarlı bir şekilde seyretmek tehlikeleri azaltır. D) Öndeki araç her zaman yeterli emniyet mesafesinden takip edilmeli, ancak ileride sollama yapılacaksa araya araç girmesine izin verilmemelidir.

Güvenli Sürüş Teknikleri Karlı yüzeylerde hangi lastik daha etkin tutunma sağlar? A) Geniş lastik B) Dar lastik C) Havası inik lastik D) Hepsi

Güvenli Sürüş Teknikleri Aşağıdakilerden hangisi karda araç kullanma kurallarından değildir? A) Gaza gereğinden fazla basmamak B) Lastiklerin havasını indirmek C) Sert fren yapmamak D) Takip mesafesini 3-4 saniyeye çıkarmak

Güvenli Sürüş Teknikleri Yağmurlu hava şartları için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Görüş kısıtlanır, göz çabuk yorulur. B) Yollar kayganlaşır. C) Lastiklerin tutunma özelliği azalır. D) Fren mesafesi kısalır.