CİHAN DEMİRCİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Advertisements

‘Yaşadığımız Kent SAMSUN’
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay.
SELİM İLERİ.
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Doğumunun 140. Yılında Vatan Şairi
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
Selim Furkan Tekin Hz-D
İstiklal Marşımızın Yazarı
AĞRI DAĞI EFSANESİ Ağrıdağı Efsanesi Yaşar Kemal'in destansı romanlarındandır. İlk basımı 1970'de Cem Yayınevi tarafından yapılmıştır. Yaşar Kemal bu romanında.
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
MAVİSEL YENER.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
KİTAPLIKTA NELER VAR ? Şeyma KURPLİKAYA. Ders kitaplarımızın dışında, bilgiye ulaşmak için çeşitli kitaplar vardır. Ansiklopediler, dergiler, şiir kitapları,
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
SAYILARINA GÖRE İSİMLER
İNKILAP PERFORMANS ÖDEVİ
Türk şiirinin günümüzdeki en önemli adlarından Birhan Keskin’in Jane Birkin’in Arabesque albümündeki enstrümental parça She Left Home’dan (2002) esinlenerek.
Aileler için bir kültür kaynağıdır Çocukların düşünce alanını genişletir Çocukları düşünmeye teşvik eder Çocukların estetik zevklerini geliştirir Çocukların.
TÜRKÇE / Düzyazı Türleri
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
Hep gerçeği, hep dürüstçe yazan insan… ESKİ DATÇA.
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
Atatürk'ün çocuk sevgisi herkes tarafından bilinmektedir.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
 AYIN EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİSİNİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ  AYIN ÖĞRENCİSİNİN BELİRLENMESİ  AYIN EN TEMİZ SINIFI UYGULAMASI  KONFERANSLAR  KERMESLER.
NAMIK KEMAL.
11 Mart 1891'de İstanbul'da doğdu, 18 Ekim 1949'da Ankara'da yaşamını yitirdi. Hecenin Beş Şairi'nden biri. Selanik, Üsküp ve İstanbul idadilerinde öğrenim.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
ÖZEL ADLARI VE TOPLULUK ADLARINI TANIYALIM DOĞRU YAZALIM
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
E F E L E R. FESPOŞUSU BOYUNPOŞUSU SALTA-CEPKEN(KAZAKE) YÜNLÜBELKUŞAĞI GÖYNEK(MİNTAN) KILDON(DEPME) AĞILIDON YUNÇORAP YEMENİ.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
Carmina Burana / Carl OFF
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
KAPAK.
Azeri Türklerinin Hızla Modernleşmesinde Rol Oynayan Faktörler
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
AAAA BU DA KİM? Yazar:Melih Tuğtağ Hazırlayan:Nazlı Sönmez Ders:Türkçe Öğretmen:Aslı Koçoğlu.
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
HÜSEYİN SUAT YALÇIN. ■Hüseyin Cahit Yalçın'ın ağabeyi. Tıbbiye'yi bitirdikten sonra (1886), bir süre Midilli ve İstanbul'da hekimlik yaptı. Uzmanlık.
Edebiyat,sanat,siyaset,ticaret,spor gibi alanlarda başarılı olan; insanlık adına faydalı işlerde bulunan insanların hayatlarının.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
?????????????????????????????????????. Mizah yoluyla, toplumsal, siyasal ve kültürel olayları eleştiren bir resim türüdür. Karikatürist, ele aldığı konuları.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
HALİDE EDİP ADIVAR.
BURCU AKTAŞ.
Neden kitap okuyoruz.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Sohbet (Söyleşi).
Sunum transkripti:

CİHAN DEMİRCİ

İlk karikatür-lerini 15 yaşında çizmeye başlar. CİHAN DEMİRCİ 1996’da bir grup arkadaşıyla Panik adlı mizah dergisini çıkardı 16 yaşındayken «Fırt» adlı dergide ilk karikatürü yayınlanır. 1962’de İstanbul’da doğmuştur. Şimdiye dek birçok radyo ve televizyon programlarında yer almış, pek çok mizah kitabı yazmıştır. İlk karikatür-lerini 15 yaşında çizmeye başlar. Profesyonel mizah yazarlığına 1981’de Ses dergisinin Atmaca mizah ekinde başlar.

İlki 1985’te olmak üzere bugüne dek yayınlanmış 48 kitabı bulunmaktadır.

Cİhan demİrcİ’nİn kİtaplarIndaN Kitabın asla kahraman olmayan kahramanı senarist, gazeteci-yazar Fani Ölümlüoğlu, bir gece ansızın kendini Mississipi nehrinde zombilerin arasında bulur ve hayatının bütün akışını değiştirecek o müthiş gerçeği öğrenir. O artık zombilerin de ötesine geçmiş, iflah olmaz bir Zombilirkişi'dir! Peki ama Zombilirkişi nedir? Nasıl olunur? Ölüm Türk'e neden yakışıyor? Ölümün bir topluma yakıştığını, ölümün bir toplumu açtığını, ölümün bir toplumun üzerine oturduğunu söylemek neden hiç de kolay değildir? Tabii bu soruların yanıtlarını gene arka kapak ötesine geçebilenler alacak!

Sinirnaz’ın Sözlüğü mizah edebiyatımızda kendine özgü bir tarz yaratmasını bilmiş olan Cihan Demirci tarafından yazıldı. Aslında Sinirnaz’ın yazdığı bu sözlüğün size ulaşmasını Cihan Demirci sağladı da diyebiliriz! Sonuçta 12 yaşında çıtır çıtır değil, çatır çatır felsefe yapan bir kızla ve onun kaleminden çıkma mizah yüklü bir sözlükle karşı karşıyayız.

Bir mizah ustasının kaleminden çocuklar için eğlenceli, esprili ve güncel şiirler bu kitapta!

CİHAN DEMİRCİ KİTAPLARINDAN

Cİhan demİrcİ hakkInda YAPILAN yorumlar «Cihan'ın kitaplarını okuyorum, düşünüyorum, gülüyorum ve rahatlıyorum. Ellerine sağlık!» Emin Çölaşan - HÜRRİYET 7/6/1992 « Günümüzün ışıltılı yazarlarından Cihan Demirci her şeye çizerlerden ayrı bir gözle bakar.» Mehmed Kemal - Cumhuriyet 19/2/1996 «Cihan ince uzun, sevimli bir yazar-çizer, sakin duruyor. İyi düşünüyor, iyi yazıyor, iyi çiziyor, iyi mizah yapıyor.» Prof. Dr. Tarık Minkari- Posta 2/4/1999

Cİhan Demİrcİ’nİn aldIğI ödüller 2005 – Yılın Mizah Yazarı Ödülü (Mizah Üretenler Derneği, BASAD ve Bakırköy Belediyesi tarafından 2006 yılı Nisan ayında verildi.) 2007 – 12. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Nehar Tüblek Ailesi Özel Ödülü 2009 – 14. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü 2010 – 1. Amasya Ulusal Karikatür Yarışması Mansiyon Ödülü