ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Advertisements

YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
HOŞGELDİNİZ ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı Lisans Yerleştirme Sınavları ( YGS ) ( LYS ) Üniversite eğitimi almak isteyen 4-6 yıllık fakültelerde.
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
MESLEKİ REHBERLİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
2015 ÖSYS YGS - LYS.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
2014 SINAV SİSTEMİ.
2013 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
1. YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum,
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS YÜKSEKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS VE LYS FAT İ H SULTAN MEHMET ANADOLU L İ SES İ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMA VE REHBERL İ K SERV İ S İ.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
YGS ve LYS.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
YGS ve LYS. GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 a ş amalı sınavlardan olu ş an bir sistemdir. İ lk a ş ama sınavı YGS 1 oturum, ikinci a ş ama LYS 5 oturumda.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞI 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF SORULAR ANLAMA ve YORUMLAMAYA DÖNÜK, MUHAKEME GÜCÜNÜ ÖLÇEN.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
2016 – YGS ve LYS. GENEL BİLGİLER  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda.
REHBERLİK SERVİSİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞI 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF SORULAR ANLAMA ve YORUMLAMAYA DÖNÜK,
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
2013 YGS-LYS Kars Fen Lisesi Rehberlik Birimi 12 Nisan 2018.
2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
GEREDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
RSYK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YGS ve LYS.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunusu
Sait Gürsoy’un Özgeçmişi 1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
YKS SINAV SİSTEMİ FLORYA EMPAT İ KURS MERKEZ İ REHBERL İ K VE PS İ KOLOJ İ K DANIŞMANLIK SERV İ S İ.
Sunum transkripti:

ATA ANADOLU LİSESİ

TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA DÖNÜK, MUHAKEME GÜCÜNÜ ÖLÇEN BİR SINAV MART AYI İÇERİSİNDE YAPILACAK

ÖNLİSANS (2 YILLIK) AÇIKÖĞRETİM ÖZEL YETENEK POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU ASTSUBAY YÜKSEK OKULLARI BAZI LİSANS(4 YILLIK) PROGRAMLARINA YERLEŞMEK İÇİN KULLANILIR. LYS’YE GİREBİLMEK İÇİN BİR BARAJ SINAVIDIR.

ATA ANADOLU LİSESİ

TEST KAPSAMI SORU SAYISI TÜRKÇE Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular 40 SOSYAL BİLİMLER Sosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular TARİH 15 COĞRAFYA 12 FELSEFE 8 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 5 MATEMATİK Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü ile ilgili sorular 40 FEN BİLİMLERİ Fen bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular FİZİK 14 KİMYA 13 BİYOLOJİ 13

PUAN TÜRÜTÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER MATEMATİK FEN BİLİMLERİ YGS YGS YGS YGS YGS YGS SÖZEL EA SAYISAL

150 BARAJI *ÖNLİSANS PROGRAMLARI *AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS-LİSANS PROGRAMLARI *ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI 180 BARAJI *YGS İLE ALAN LİSANS PROGRAMLARI *LYS SINAVINA GİRİŞ BARAJI (POLİS-ASTSUBAY BARAJLARI HER YIL ALIM MİKTARINA GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR)

ORTALAMA %40

5 AYRI OTURUM - 4 AYRI GÜN HER SORU İÇİN 1.5 DAKİKA (GEOMETRİ 2 DAKİKA) BİLGİYE DAYALI ’NCİ SINIF KONULARI AĞIRLIKLI HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE YAPILACAK

LYS-1= Matematik, Geometri LYS-2= Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) LYS-3= Türk Dili ve Edebiyat, Coğrafya-1 LYS-4= Tarih, Coğrafya-2, Fels. Grubu ve Din Kült. LYS-5= Yabancı Dil (İngilizce-Almanca-Fransızca)

SAYISAL EŞİT AĞIRLIK SÖZEL YABANCI DİL MF-1TM-1TS-1DİL-1 MF-2TM-2TS-2DİL-2 MF-3TM-3DİL-3 MF-4

M F PUAN TÜRLERİ İÇİN: LYS-1 (Mat - Geo) LYS-2 (Fizik – Kimya - Biyoloji) testlerini TM PUAN TÜRLERİ İÇİN: LYS-1 (Mat - Geo) LYS-3 (Türk Dili ve Ed. - Coğ-1) testlerini TS PUAN TÜRLERİ İÇİN: LYS-3 (Türk Dili ve Ed. - Coğ-1) LYS-4 (Tarih, Coğrafya-2, Fels. Grb. ve Din) testlerini DİL PUAN TÜRLERİ İÇİN: LYS-5 (İng, Almanca, Fransızca) testlerini çözecektir.

ORTALAMA %60

OBP= DİPLOMA NOTU X 0,6 FORMÜLÜYLE HESAPLANACAKTIR. DİPLOMA NOTU, VE 12. SINIF SONUNDA ÖĞRENCİNİN ELDE ETTİĞİ AĞIRLIKLI YIL SONU NOTLARINDAN HESAPLANACAKTIR. OBP, ÖĞRENCİNİN LYS HAM PUANINA EKLENECEK VE YERLEŞTİRME PUANI HESAPLANACAKTIR. LYS HAM PUANINA EN DÜŞÜK 30, EN FAZLA 60 PUAN EKLENMİŞ OLACAKTIR. ÖĞRENCİLERİN LYS’DE YÜKSEK BİR PUANA VE BAŞARI SIRASINA ERİŞEBİLMELERİ İÇİN, MÜFREDAT DERSLERİNDEN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR YÜKSEK NOTLAR ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

PROGRAMPUAN TÜRÜ EN DÜŞÜK BAŞARI SIRASI TIPMF-340 BİN HUKUKTM-3150 BİN MÜHENDİSLİKMF-4240 BİN MİMARLIKMF-4200 BİN

HEDEF MESLEĞİN PUAN TÜRÜ DİKKATE ALINARAK, ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURULMALI FARKLI YAYINEVLERİNDEN BOL SORU ÇÖZÜLEREK, SORU KALIPLARINA AŞİNALIK KAZANILMALI KİTAP OKUMA, HIZLI OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANILMALI SİSTEMDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ ENDİŞE İLE İZLEMEK YERİNE “NASIL AVANTAJA ÇEVİREBİLİRİM?” DİYE DÜŞÜNÜLMELİ

HEDEFİM NEDİR? HEDEFİME ULAŞACAK POTANSİYELİM VAR MI? HEDEFİME ULAŞMAK İÇİN YETERLİ DÜZEYDE MİYİM? HEDEFİMDE GERÇEKÇİ MİYİM? YETERSİZSEM NE YAPMALIYIM? BAŞARI BENİM İÇİN ÖNEMLİ Mİ? HEDEFİME ULAŞTIĞIMDA FARKLILIĞIM NE OLACAK?

AMAÇLARIN VE ÖNCELİKLERİN BELİRLENMESİ ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK ÇALIŞMAYI SÜRDÜRMEK

ZAMANI PLANLAMA ÇALIŞMA ORTAMINI DÜZENLEME NOT TUTMA AKTİF DİNLEME ETKİN OKUMA ÖZET ÇIKARMA ANLIK, GÜNLÜK VE HAFTALIK TEKRARLAR GÜDÜLENME (MOTİVASYON)

ETKİN DERS DİNLEME ÖĞRENİLENLERİ EVDE TEKRAR ETME FARKLI KAYNAKLARDAN FARKLI SORULAR ÇÖZME ÇÖZÜLEN SORULARDAN YANLIŞ OLANLARIN DOĞRU ÇÖZÜM YOLUNUN ÖĞRENİLMESİ BRANŞ ÖĞRETMENİ, SINIF REHBER ÖĞRETMENİ, OKUL REHBER ÖĞRETMENİ VE OKUL İDARESİ İLE PAYLAŞIM VE İŞBİRLİĞİ EVDE ÖĞRENCİNİN YAKINDAN TAKİP EDİLMESİ