Pazarlarda «Müşterileri Çekmek İçin» neler söyleniyor? Annecim buyur Yetişen aliyor Buyur ablam Abla 1 kilo 1 liraya düştü Abla iyisi 1 milyon Buyur abi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

Food & drink ● Possession
VAK İ T GELD İ G İ D İ YORUZ BU SENE KASTAMONU ILGAZ’DAYIZ.
Yılın Bölümleri.
DOĞU KARADENiZ TURU HAZİRAN 2 GECE 3 GÜN
Genel İşletme – 2 5.konu.
ﻙ Çikolata Hakkında Gerçekler.
KENTLER VE ÇARŞILARI AVUSTURYA VİYANA.
FRİG VADİSİ VE AFYON’DA KAPLICA KEYFİ EKİM TARİHİNDE 2 GÜNLÜK PROGRAM.
MATEMATİK.
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
GÜVENLİR Kaliteli Ürün! Ortak!. HOLAG FRUIT Şeffaflık Ve Gerçekçilik ! 1of4 GÜVEN VE KARŞILIKLI MENFAATLERE SAYGI ILKELERINI GÖZETIRIZ!!! Farklı coğrafya.
KÜÇÜK Ö Ğ RENC İ LER İ Ç İ N, SA Ğ LI Ğ IN SIRLARI…
Yiyecekler Konuşuyor Arda:
2010 YILI ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (1 ağustos-31 aralık) Hazırlayan: İbrahim TUNÇ.
1 YÜZDELER. 2 Hakan, bilinçli bir tüketici olarak alışveriş merkezinin uygulayacağı indirim dönemini bekliyor. İndirimsiz fiyatı 750 lira olan bilgisayarı.
Bu müşterilere %5 indirim ve sepette bıraktığı ürünlere göre ilgi duyacakları ilave ürün önerileri sunarak, alışverişlerini tamamlamaya yönlendirdik.
KARBONHİDRAT NEDİR...
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
PROMOSYON  Kökeni Latince promotio kelimesinden gelen promosyonun anlamı fikir,öne çıkarmak olarak tercüme edilir.  Bir firmanın ya da bir arzın tanıtılması.
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
1 Çilek’i Çilek Yapan 10 Nokta Çilek, alanında farklı olduğu için tek, tek olduğu için benzersizdir. 5 Çilek, bünyesindeki genç Türk tasarımcıları ile.
ADEM EROL BAFRA 30 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….………………………………………....…… No: ……… 30 Kasım 2011 Çarşamba  Aşağıdaki.
DİYET VE KİLO VERMEK.
Alışveriş Yapıyorum.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
Erciyes Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 2. sınıf
A:Bu yaz bolca sebze kuruttuk.
9. Bölüm FİYATLANDIRMA.
BESİNLER.
BENİM HAYATIM Hazırlayan: Merve AKSU
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
ALIŞ-VERİŞ YAPALIM.
Ay ışığı, bir yaprağın üzerinde duran minicik bir yumurtayı aydınlatıyordu.
YAPISINA GÖRE CÜMLE ÇEŞİTLERİ
MEYVELERİN FAYDALARI. Portakal Bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür. Kanseri önleyici olarak bilinen.
Soru: Kenan 16 Liraya bir top almak istiyor.Fakat Kenan’ın 9 Lirası var.Kenan’ın topu alabilmesi için kaç Liraya ihtiyacı vardır?
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
Oda Tipleri.
İçindekiler: Grafik oluşturalım, Sayıları tanıyalım.
TÜKETİCİ HAKLARI En son yaptığınız alışverişi hatırlıyor musunuz?
İçindekilerİçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça Sözlük.
İZİNLİ PAZARLAMA.
İçindekilerİçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça Sözlük.
Problemler.
Bir problemin mi var…? Bir şeyler mi rahatsız etti?
MEYVELER.
CÜMLENİN ÖĞELERİ 1. YÜKLEM Türkçe bir cümlede, yüklem mutlaka olmalıdır. Yüklemi olmayan bir cümle olmaz. Yüklem, tümcede iş, oluş, hareket, davranış,
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
SAVURGANLIK YAPMAYINIZ
MARKALASAK DA MI SATSAK?. MARKA – TEMELDE NE VAR? Bir «kavram» (konsept) üzerinde yükselir (FARKINIZ NE?) (NEDEN BENDEN ALMAK ZORUNDASINIZ?)
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
hakkındaki gerçekler…
LR Akademisi LR İş Modeli.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Postpost(Alter)Modernizm Onursal ÜNAL, Aralık 2015
2.SINIF PROBLEMLER * Toplam 75 problem
AMAÇ ÇÖZÜM SONUÇ koctas.com.tr üzerinden sepetine ürün ekleyip satın
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Problem çözelim.
İçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
YENİ YILDA BULUŞALIM..
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
 Kış aylarında artan hastalıkların nedeni çoğu zaman soğuyan havalar değil solunum yoluyla bulaşan virüs ve bakteriler… Özellikle alışveriş merkezi,
Ay ışığı, bir yaprağın üzerinde duran minicik bir yumurtayı aydınlatıyordu.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

Pazarlarda «Müşterileri Çekmek İçin» neler söyleniyor? Annecim buyur Yetişen aliyor Buyur ablam Abla 1 kilo 1 liraya düştü Abla iyisi 1 milyon Buyur abi Böylesini bul 1 kilo hediye Kardeş yardımcı olim Hanımefendi beyefendi yarcımcı olim Abim buyur Dolaş gel Taze abi Şeker gibi abi İyisini al iyisini al

Devam…. Dere,roka,maydanoz 50 krş Çilek 2.5 oldu Portakal 7.5 krş oldu kesiverem Abla ıspanak 1 milyon oldu Afyon sarı patates 3 lira 1.5 tan vazgeçtik 1kilo 1 milyon 1 liraya şerbet

Pazardaki Kelime Oyunları Kilosu 7.5 krş olan portakalın fiyat etiketınde 4 kilo 3 lira yazıyor ve pazarcı öyle bagırıyor bir nevi müşterının kafasını karıştırıyor daha ucuz algısı yaratıyor. Akşam vakti yarım kilo 1 lira diye bağırıyor pazarcı.normalde kilosu 2 lira zaten bir indirim söz konusu değil müşterinin kafası karıştırılıyor Bir TL demek yerine Bir milyon deniyor (hedef kitlenin jargonuyla uyumlu olmak için)

SONUÇ Sabahları daha taze ürünler bulunur akşamları ise daha seçilmiş ürünler kalıyor Pazarcılar az kalan ürünleri elinden çıkarmak için daha ucuz fiyatla veriyorlar Cumartesi pazarı kurulduğu yer bakımından aralarında en büyük olanı En küçük ve dağınık olanı ise Cuma pazarı En rahat alışveriş Perşembe pazarında yapılmaktadır ve Pazar esnafı müşteriyi nasıl çekeceğini iyi biliyor bir nevi semtine göre hareket ediyorlar Perşembe Pazarındaki esnaflar bir şeyler satmak için çabalıyorlar, istekliler Cuma pazarındaki satıcılar öyle değil, tok satıcılar var; müşteriyle ilgilenilmiyor çoğunda fiyat etiketi yok bile Cuma Pazarı Saat 11 ve 12 arası kuruluyor, hava kararmadan 17 ve 18 arası toplanmaya başlıyor; ve sokak arasında kurulması da dezavantaj Perşembe ve cumartesi pazarları kapalı alanda ve 2 katlı. En çok çeşit cumartesi pazarında var ama çok kalabalık olması dezavantaj

Perşembe Pazarının Kurulduğu Yer

Perşembe pazarı hakkında görüşler

Cuma Pazarının Kurulduğu Yer

Cumartesi Pazarının Kurulduğu yer

Sabahları daha taze ürünler bulunur akşamları ise daha seçilmiş ürünler kalıyor Pazarcılar az kalan ürünleri elinden çıkarmak için daha ucuz fiyatla veriyorlar Cumartesi pazarı kuruldugu yer bakımından aralarında en büyük olanı. En küçük ve dağınık olanı ise Cuma pazarı En rahat alışveriş Perşembe pazarında yapılmaktadır ve Pazar esnafı müşteriyi nasıl çekeceğini iyi biliyor bir nevi semtine göre hareket ediyorlar. Esnaf birşeyler satmak için çabalıyor istekliler Perşembe pazarında.

Cuma pazarı öyle değil tok satıcılar var. Müşteriyle ilgilenilmiyor çogunda fiyat etiketi yok. Saat 11 ve 12 arası Pazar kuruluyor,hava kararmadan 17 ve 18 arası toplanmaya başlıyor. Ve sokak arasında kurulmasıda dezavantaj Perşembe ve cumartesi pazarları kapalı alanda ve 2 katlı. Alt katta kahvaltılık,balık ve kıyafetler bulunmakta. Üst katta sebze ve meyveler var. En çok çeşit cumartesi pazarında var ve çok kalabalık.

Çilek 4 TL

Mantar 5 TL

Pazar arabası 20 TL

Ticaret,başka bir insanın cebindeki parayı kibarca alma sanatıdır. by Kübra Demiroğlu and Miktat Yıltay