Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Fare Öyküsü.
Mitolojik bir öykü... KARADUT Sesli Dinleyiniz!!!
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Tanrı, melek ve bebek:.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
Günay GEÇKİN Fen Bilgisi Öğretmeni
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
Yiyecekler Konuşuyor Arda:
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
KABUL EDEMEM.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
 Merhaba Öğretmenler,  O hiç bitmek tükenmek bilmeyecek merhabalardan bir tanesi daha...  Hatırlarmısın öğretmenim gittiğin günü?Hani okulun yanındaki.
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
Bir zamanlar bir ağaç varmış
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
İP HİKAYESİ.
Göl’ün Hikayesi.
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Hazırlayan:Burcu Bayraktar
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
DEĞERLENDİRME SORULARI
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
CÜMLEDE ANLAM.
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Tıkır Top
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
DONDURMAMA NE OLDU?.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
SEÇİM MEYDANLARINDA HAKARETİN DİZ BOYU OLDUĞU ŞU GÜNLERDE BİRAZ BEYEFENDİ GÖRELİM DEDİK...
Metinleri Okuyalım.
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
Sunum transkripti:

Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar. Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi. İkisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi. Beygir sordu: ‘Nedir bu halin inek?..’ İnek iç çekerek anlattı:

‘Bu insanlar merhametsiz. Beni durmadan birbirlerine sattılar. Alan sütümü sağdı. Alan sütümü sağdı. Bir de öküz varmış, onu da yanıma koyup çifte koştular. Aç bıraktılar. Aç bıraktıkları yetmiyor gibi sabaha kadar da bu öküz üstüme çıktı. Belim büküldü. Bacaklarım tutmaz oldu. Yürüyemez oldum. Sütüm kesildi. Canımı zor kurtardım. Şu koltuk değneklerini buldum da buraya kadar gelebildim be kardeş… ‘ Sonra beygir anlattı:

‘Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım. Bir yular taktılar, gem vurdular. Üzerime bindiler. O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi… Çocukları üstüme çıkartıp gezdirtirdiler. İnsanları taşıdım. Yük taşıdım. Değirmene buğday taşıdım. Un taşıdım. Bittim… Bittim… Bittim. Binmedikleri zamanlar zincire vurdular… Ahıra bağladılar. Samanı kestiler. Güneşi görmez oldum. Belim çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer hepsini birden taşımaya başladım. Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar. İyice kemiklerim çıkınca beni bir sirke satmak istediler. Aslanlara yem olacaktım. Dizlerim tutmaz olmuştu. Nallarım düştü. Yürüyemiyordum. Şu tekerlekli sandalyeyi buldum da buraya kadar gelebildim. Canımı zor kurtardım inek kardeş…’

Ve uzaktan eşek göründü. Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi. Mutluydu. Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu, gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert bir takım vardı. Gözünde siyah gözlükler. İnek ile beygir, ‘Nedir bu halin, neler oldu’ diye merakla sordular. Eşek anlattı: ‘Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu. Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım. Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu. Onlar geldikçe ben daha çok DİN-İMAN- TURBAN-falan-filan diye bağırdım…’ ‘Sonra?..’

‘Sonra beni başkan seçtiler…’ ‘Yani sen başkan mı oldun ?..’ ‘Evet… Bir şey yapmama gerek kalmıyordu, ben bağırdıkça onlar ‘Memleket seninle gurur duyuyor’ ‘Padişahım hoş geldin’ diye alkışladılar. Yiyecek çok şey vardı. Ver dedin mi verecek neleri varsa veriyorlardı… Ben ise aldıkça aldım. Yedikçe yedim. Bağırdıkça bağırdım. Hakaret ettim. Gözlerinin içine baka baka yalan söyledim. Anlamıyorlardı. Onlar anlamadıkça ben de anlamayacakları her şeyi söyledim. En çok da kadınlar ne dersem yaptılar… Ne dersem yaptılar. Onları tekrar çıktıkları mağaralara geri soktum. Karanlığa gözleri alıştı mı artık aydınlığa bakamazlar. Oh be sıkıldım. Her gün yeni bir gündem değiştir. Bulamaz oldum yahu gündem bulamaz oldum.

Artık gündem sipariş etmeye başladım. Projeler ürettim. BEP dedim alkışladılar. BİP dedim alkışladılar. BOP dedim alkışladılar. TOP dedim alkışladılar. Alkış sesinden geçilmez oldu. Öyle bir yalakalar türedi ki, sormayın. Kraldan fazla kralcı. Karılar bir zılgıt atıyor, bir lulu çekiyor aman aman. Bir anırdım hepsi cücük cücük ‘ diye kıvranmaya başladı. İşte böyle arkadaşlar. Hepsinin kafası şalvarın içinde. Bende zaten o kafalara torba geçirmiştim, başka bir şey göremezler. Dalarlar bir rüya âlemine şalvarın içinden çıkamazlar. Hiçbir şey de göremezler. Bu kafalara yapacak tek şey kalmıştı, yaşadıkları yerleri, tüm arazilerini Fillere, Gergedanlara, Timsahlara sattım. Başlarına da bir salyalıyı baş yaptım. Oh! Oh!…Çok rahatladım. Kendime de bir tayyare aldım. Nallarım da yeni. Gel keyfim gel!…..’

“ Hiç karşı çıkan olmadı mı kardeş!..” “ Olmaz mı? Biri ‘ Avukatım ‘ diye bağırdı. Ben de ona: “ Ben de savcıyım. Savcııııııı?” diye bir bağırdım. Sesi soluğu kesildi. “ Peki bunların hiç akıllıları yok muydu?” “ Vardı!… Vardı..! Hem de ne akiller. Onca değeri dünya yazmaz. Ama meydanı bırakır mıyım? Tuttum kollarından tıktım içeri. Tıktım içeri. Hasta demedim. Yaşlı demedim. Suçları var mı, yok mu hiç önemli değil. Daha çok yatarlar. Bura yatma yeri değildir diyorum, yine yatıyorlar. Çok Seviyorlar kardeş, yatmayı çok seviyorlar.

‘Pekiii… Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?…’ Eşek yanıtlar: ‘Yarısı anladı anlamasana da, diğer yarısına anlatamadı… “