Getreideprodukte Tahıl ürünleri (Vollkorn-) Brot (Tam tane-) Ekmek Getreideflocken, Müsli ohne Zucker Sütle karıştırılan tahıllar, şekersiz müzli Fettarme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şubesi
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlikli beslenme ve zararli alişkanliklar
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
KARBONHİDRAT NEDİR...
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
Besin ve İçerikleri.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL DÖNEMİNDE BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SAĞLIKLI BESLENME.
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR??
PROJESİ.
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ VE SAĞLIKLI BESLENME
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
SAĞLIKLI BESLENME.
SAĞLIKLI BİREY SAĞLIKLI BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sağlıklı Beslenme.
ŞATO Tabldot ve Ev Yemekleri
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
SAĞLIKLI BESLENME.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

Getreideprodukte Tahıl ürünleri (Vollkorn-) Brot (Tam tane-) Ekmek Getreideflocken, Müsli ohne Zucker Sütle karıştırılan tahıllar, şekersiz müzli Fettarme Milchprodukte Az yağlı süt ürünleri Milch, Buttermilch Süt (Natur-) Joghurt (Sade-) Yoğurt Topfenaufstrich Ekmeğe sürülen ekşimik karışımı Käse Peynir Obst/Gemüse Meyve/sebze Saisonale und regionale Produkte bevorzugen! Sezona ve bölgeye uygun ürünler tercih ediniz! Gezuckerte Cornflakes sind Süßigkeiten- als Frühstück ungeeignet! Nachmittags-Jause Öğleden sonra beslenme Vormittags-Jause Öğleden önce beslenme Şekerli kornfleyks tatlıdır ve kahvaltı için uygun değil! Getreideprodukt oder Tahıl ürünü veya Milchprodukt oder Süt ürünü veya Obst/Gemüse Meyve/sebze Getreideprodukt oder Tahıl ürünü veya Milchprodukt oder Süt ürünü veya Obst/Gemüse Meyve/sebze

Frühstück Kahvaltι Nachmittags-Jause Öğleden sonra beslenme Vormittags-Jause Öğleden önce beslenme

Gemüse/Salat Sebze/salata Saisonale und regionale Produkte bevorzugen! Sezona ve bölgeye uygun ürünler tercih ediniz! Kohlenhydrate Karbonhidratlar Kartoffeln Patates Getreide: Bulgur, Polenta, Hirse, Gerste, … Tahıllar: bulgur, mısır unu, darı, arpa, … (Vollkorn-) Reis (Tam tane-) Pirinç (Vollkorn-) Nudeln (Tam tane-) Makarna Eiweiß Protein Mageres Fleisch, Geflügel Az yağlı et, beyaz et Hülsenfrüchte: Bohnen, Linsen, Erbsen, Kichererbsen Baklagiller: fasulye, mercimek, bezelye, nohut Fisch, Eier Balık, yumurta

Mittagessen Öğle yemeği

Kohlenhydrate Karbonhidratlar (Vollkorn-) Brot (Tam tane-) Ekmek Knäckebrot Peksimet ve benzerleri Getreideprodukte Tahıl ürünleri Kartoffeln Patates Fettarme Milchprodukte Az yağlı süt ürünleri Topfenaufstrich Ekmek üstüne sürülen ekşimik karışımı Käse Peynir (Natur-) Joghurt (Sade-) Yoğurt Milch Süt Gemüse/Salat Sebze/salata Saisonale und regionale Produkte bevorzugen! Sezona ve bölgeye uygun ürünler tercih ediniz!

Abendessen Ak ş am yemeği