T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Mehmet Naci DEMİRÇİ 121314038 VERİTABANI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
VT TASARIMI ve MODELLEME
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
VERİ TABANI YÖNETİMİ Ders 3: Genelleme, Kümeleme ve İlişkisel Model
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
Varlık-İlişki Modeli Örneği
VERİ TABANI ve YÖNETİMİ
RDBMS SET TEORİLERİ ve İLİŞKİSEL/CEBİRSEL İŞLEMLER
Ödeme talep formu hazırlanırken dikkat edilecek hususlar. Yatırımcı (Çiftçinin) Adı Soyadı Bu belgenin tarihi fatura ve uygulama sözleşmesindeki tarihten.
T-SQL-2.Konu Akış Kontrolleri.
VERİ TABANI ve YÖNETİMİ
Görsel Programlama II Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Veri Tabanı Nedir ?.
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ

G ÖREV 11. Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı.
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
İnternet Programcılığı II
ADRES DEFTERİM.
VERİTABANI ve YÖNETİMİ
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
ADRES DEFTERİM.
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Bölüm 1 Giriş.
4. Hafta Laboratuar Çalışması. ÖĞRENCİ Öğrenci No Adı Soyadı Yaşı D. Tarihi DERS Ders Kodu Ders Adı Kredisi İçeriği Örnek-1: Örnek-2:
Veritabanı Yönetim Sistemleri
Gundemkep.com.tr. Gundemkep.com Amaç: Kep sisteminde kanal yapısının açıklanabilmesi için hazırlanmıştır. Uygulama: Web Site işlemleri Sisteme giriş işlemleri.
Liquor Store Database Design Kafkas DUMAN. İş Kuralları  Tekel bayiinde yanlızca sigara çeşitleri, içecek satışı yapılmaktadır.  Bayiideki ürünler kayıtlı.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Mehmet Akif TURAN Veri Tabanı otobüs.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin KÖSE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
Online Kitap Satış Erhan KARACA. Sadece üyelerin kitap alabildiği, online kitap satışı yapan bir internet sitesinde, tek bir yayın evinden alınan.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Osman SİVRİ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Demir.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Özkan YAMAN Veri Tabanı saatçi takip örneği.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ İsa DURDU VERİTABANI YÖNETİMİ (İlişkisel.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Kübra BAŞ Veri Tabanı Örnek Çalışma.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Yeliz Demirtaş Nakliye Firması.
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan SAĞLAM Veri Tabanı Örnek Çalışma (Çayın.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİTABANI ÖRNEĞİ Mesut Civleş VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr.Gör.Erol.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Merve YILMAZ VERİTABANI YÖNETİMİ.
Mehmet ŞAHİN Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Mehmet ŞAHiN.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan Yaman ŞİMŞEK Veri Tabanı Örnek Çalışma.
TEMİZLİK FİRMASI VERİTABANI ALT YAPISI OLUŞTURMA ALİ İHSAN ÖZ
İŞ KURALLARI  Çalışanların sisteme kayıtlı olması gerekmektedir.  Her bir çalışan sisteme kullanıcı adi ve şifresi ile login olarak girmelidir.  Satışı.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Makbule BİTMEZ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Eurovision.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTETİMİ VELİ AKKIRAN VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin EŞE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
T.C BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ A.B.D Optimizasyon Teknikleri – Yrd.Doç.Dr Ümit Terzi Solar Panel Üretimi Yapan.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Tanju ÇITLAKOĞLU VERİTABANI.
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ ADI SOYADI: YASİN YALMAN NUMARASI:
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Meyrem OKUMUŞ (Bir Okula Ait Bölüm, Öğrenci,
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ EMRE TANRIVERDİ Danışman Öğr. Gör. Erol.
Veri Tabanı Ve Yönetimi Vize Ödevi
VERİTABANI SİSTEMLERİ Prof. Dr. Hasan Balık CEP TELEFON SATIŞI Veritabanı Tasarımı Levent ÖZÇELİK.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
Firma kaydı oluşturulmalı. Depo kaydı oluşturulmalı. Ürün birim kaydı oluşturulmalı. Ürün ambalaj şekli kaydı oluşturulmalı. Ürün için bir tanıtıcı kayıt.
VERİ MADENCİLİĞİ.
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 1
Mehmet Fatih KARACA Yrd. Doç. Dr. Salih GÖRGÜNOĞLU
Veri Tabanı Temel Kavramlar.
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 2- Tasarım ve ER Modeli
Sunum transkripti:

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Mehmet Naci DEMİRÇİ VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr. Gör. Erol SEYİS GİRESUN/Tirebolu

SORU Bir giyim mağazasının veritabanını hazırladım. Adım adım aşağıdaki şekilde görelim. Giyim mağazasının erkek, kadın, çocuk gibi bölümleri bulunmaktadır. Her bölümde alt bölümler bulunmaktadır. Örneğin erkek bölümünde pantolonlar, gömlekler ve ayakkabılar; bayan bölümünde elbise, etek, bluz; çocuklar bölümünde zıbın, şapka gibi alt bölümler bulunmaktadır. Alt bölümlerde ürünler bulunmaktadır. Her ürünün kodu, fiyatı ve açıklaması bulunmaktadır. Ürünlerin markaları bulunmaktadır. Bir markada birden çok ürün bulunur. Ürünü satın alan müşterinin ad, adres ve telefon bilgileri tutulmaktadır. Müşteriye fatura düzenlenmektedir. Faturanın numarası, tarihi bilgileri bulunmaktadır. Bir müşteriye birden çok fatura düzenlenebilir. Bir faturada birden çok ürün bulunur. Bir ürün de birden çok faturada bulunabilir. Ürün adeti bilgisi fatura düzenlendiğinde belirlenmektedir.

E-R Şemasını Alt_bolum Bolum Urun olur bulunur olur bolum_no bolum_ad alt_bolum_noalt_bolum_ad Marka marka_no marka_adı urun_kodu fiyat 1 1 n n 1 n aciklama FaturaMusteri olur düzenleni r musteri_no ad adrestelefoncinsiyet fatura_no tarih 1n m n adet

Bolum(bolum_no, bolum_adı) Alt_bolum(alt_bolum_no, alt_bolum_ad, bolum_no) Urun(urun_kodu, aciklama, fiyat, alt_bolum_no, marka_no) Marka(marka_no,marka_ad) Musteri(musteri_no, ad, adres, telefon) Fatura(Fatura_no, tarih, musteri_no) Olur(olur_no,urun_kodu, fatura_no, adet)

VERİ GİRİŞİ GÖSTERİMİ

ACCESS TABLO GÖSTERİMİ

KAYNAKÇA - access sql sitesinin - taruz kullanıcısından bilgi alınmıştır office sitesinin - destek bölümündeki yazıdan bilgi alınmıştır Ders3 sunusu - Genelleme, Kümeleme ve İlişkisel Model Ders4 sunusu - Varlık-İlişki Çizelgelerinin İlişkisel Veri Tabanına Dönüştürülmesi