Bilgisayar Programlama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
Advertisements

ALGORİTMA BULUNMASI
Algoritma ve Akış Diyagramları
Nesneye Dayalı Programlama
TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ
AKIŞ DİYAGRAMLARI Yard.Doç.Dr. Cihad DEMİRLİ
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI.
Algoritma ve Akış Diyagramları
ALGORİTMA NEDİR? Algoritma,herhangi bir sorunun çözümü için izlenecek yol anlamına gelmektedir[2]. Diğer bir deyişle algoritma verilerin bilgisayara hangi.
ALGORİTMA ve PROGRAMLAMA
ALIŞTIRMALAR - 1 Sunu 1 ve Sunu 2 İçeriği
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 5: Fonksiyonlar
Görsel C# ile Windows Programlama
Bilgisayar Programlama
Programlama (Hatırlamalar) Yard.Doç.Dr. Cihad DEM İ RL İ Sunu İ çeri ğ i Kayna ğ ı: Vatansever, F. (2010). Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş,
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
Temel tanımlar ve işleyiş
AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.
AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
Temel Kavramlar, İşlemler, Operatörler
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
ALGORİTMA.
PROGLAMLAMA NEDİR Genel olarak programlama ; Kullanıcıların istekleri karşılayacak Muhasebe stok, oyun İşletim Sistemi gibi programlama oluşturacak alt.
ENF 204 Bilgisayar Programlama Algoritma ve Akış Diyagramları
TEK Mİ ÇİFT Mİ? TOPLA YA DA ÇIKAR.
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
Programlamaya Giriş 1. Verileri İşleyerek Özet bilgiler şekline sokabilen, bu veri ve bilgileri yüksek kapasitelerde saklayıp başka ortamlara iletebilen.
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERS 1. PROGRAM GELİŞTİRME AŞAMALARI 1- Probleme ilişkin veriler nelerdir? 2- Çözüm yöntemi nasıl olacaktır? 3- Çözüm sonucunda.
PROGRAMLAMA NEDİR?. Genel olarak programlama : Kulanıcıların isteklerinin karşılayacak muhasebe, stok, oyun işletim sistemi gibi programlamaya oluşturacak.
PROGRAMLAMA NEDİR? GENEL OLARAK PROGRAMLAMA ;. Kullanıcıların isteklerini karşılayacak muhasebe, Stok, oyun, işletim sistemi gibi programları oluşturacak.
PROGRAMLAMA NEDİR ? GENEL PROGRAMLAMA. PROGRAMLAMA NEDİR?  Kullanıcıların isteklerini karşılayacak muhasebe stok,oyun, işletim sistemi gibi programları.
 Genel olarak progamlama kulanıcıların istekleri karşılayacak muhasebe Stok,oyun,işletim sitemi gibi progamlama oluşturulacak alt yapı (Kodları) hazırlamaktır.Yani.
ALGORİTMA VE AKIŞ ÇİZELGELERİ
Algoritma Mantığı ve Akış Diyagramları
DERS 4 MİKROİŞLEMCİ PROGRAMLAMA. Dr. Emin Argun Oral, Atatürk Üniversitesi 2008 Ders 4, Slayt 2İÇERİK Yüksek seviyeli programlama dilleri Düşük sevyeli.
Adım Adım Algoritma.
ALGORİTMA NEDİR? İster bilgisayarda, ister matematikte, isterse günlük hayatta karşımıza çıkan her problemin çözüm yolu vardır. Örneğin yemek yerken farkında.
Ders 2 Algoritma İfade Şekilleri
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Bilgisayar Programlama Dersi KTÜ Harita Müh. Böl. 2015/2016Bahar Dönemi Doç. Dr. Oğuz Güngör Yrd. Doç. Dr. Emine Tanır Kayıkçı Yrd. Doç. Dr. Esra TUNÇ.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
PROGRAMLAMA MANTIĞI, ALGORİTMA PROBLEM ÇÖZME
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
O R T L G İ M A A Ve Akış şemaları.
PROGRAMLAMA TEMELLERİ Burak UZUN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burak UZUN.
Algoritma ve Akış Şemaları
T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ – 2 DERSİ ALGORİTMALAR.
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMA DİLLERİ Bilgisayarları kullanabilmek için onlarla iletişim kurmak gerekir. Bu iletişimi kurabilmek programlamanın amacıdır. Program, bilgisayara.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMA VE KODLAMAYA GİRİŞ
PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMA
DERS NOTLARI Ders Adı : Algoritma ve Programlamaya Giriş
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Algoritmanın Hazırlanması
Örnekler.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ FORTRAN 77.
MBLOCK ile Arduino ve Robotik Kodlama
ALGORİTMALAR VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Akis diyagramı Örnekleri
Algoritma ve Akış Diyagramları
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞYERİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10 Kasım 2019 Pazar.
Bölüm 1 Genel Kavramlar TOC Bilgisayarın Temel Birimleri Bilgi Saklama Bilgisayara İstediğimiz İşleri Nasıl Yaptırırız C Programlama Dili Nedir? C Programının.
Sunum transkripti:

Bilgisayar Programlama Yrd.Doç.Dr. Cengiz TEPE

Neden elektrik-elektronik müh. Bölümünü tercih ettiniz?

Bilgisayar programlamada kendinize örnek aldığınız kişi?

“ALGORİTMA” nedir? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

“ALGORİTMA” nedir? “ALGORİTMA” Algoritma bir sorunun çözümü için izlenecek yolun tanımıdır.

Örnek bir Algoritma Örneğimiz bir mühendislik öğrencisinin evden çıkıp üniversiteye giderken izleyeceği yolu ve bölüme girişinde ilk yapacaklarını tanımlamaktadır.

Durakta gideceğin yöndeki otobüsü bekle Örnek bir Algoritma Örneğimiz bir öğrencinin evden çıkıp üniversiteye giderken izleyeceği yolu ve bölüme girişinde ilk yapacaklarını tanımlamaktadır. Çözüm 1: Evden dışarıya çık Otobüs durağına yürü Durakta gideceğin yöndeki otobüsü bekle Otobüsün geldiğinde otobüse bin Biletini bilet kumbarasına at İneceğin yere yakınlaştığında arkaya yürü İneceğini belirten ikaz lambasına bas Otobüs durunca in Fakülteye doğru yürü İş yeri giriş kapısından içeriye gir Bölüm arkadaşlarınla selamlaş Yerine otur Kitap, defter ve kalemini hazırla Dersin hocasını bekle

“Algoritmaya” adını veren kimdir?

OMÜEEM108

Örnek bir Algoritma daha Örneğimiz bir telefon ile arama ve konuşma işlevinin nasıl yapılacağını tanımlamaktadır.

Bölme işlemini toplama ve çıkarma kullanarak yapan akış diyagramı

Örnekler Örnek-1. Klavyeden girilen 3 sayının aritmetik ortalamasını bulan programın algoritma ve akış şemasını yazın.

Örnek2: Aşağıda verilen algoritmanın akış şemasını çizin ve programı izleyerek ne iş yaptığını belirtin? BAŞLA Sayi1=15 Sayi2=30 Yaz Sayi1, Sayi2 Gecici=Sayi1 Sayi1=Sayi2 Sayi2=Gecici

http://www.robotus.net/

WWW.robotistan.com

www.bluemavi.com

Arduino Kitaplar 1- Facebook grubuna kitapların pdf lerini yükleyeceğim. 2- Kütüphanemizde Arduino kitapları var. Aynı zamanda elektronik kitaplarda var.