EBEDİ AŞKIN IŞIĞI Seneler önceydi... Denizaltında görevli asker, Çanakkale’de yaşayan bir kıza sevdalanmıştı. Evlenmek için askerliğin bitmesini bekliyorlardı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değişkenler.
Advertisements

ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
ZARFLAR VE EDATLAR Fidan Çiftçi
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
DUMLUPINAR.
Çanakkale zaferi.
AŞK YARASI SESLİDİR.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
1915 Çanakkalesi’nin Ender Fotoğraflarından
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
Işıklar Askeri Hava Lisesi Kardeş Okul ve Şehit Ailesi Ziyareti 24 Haziran 2014/Kınık.
İSTİKLAL SAVAŞI GERÇEKLERİ DUMLUPINAR... Afyon – İzmir karayolundan en fazla 2 km uzaklaşmaya hazırsanız bu şehitliğimizi ziyaret edebilir, şehitlerimizi.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
*Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk’un yazısından derlenmiştir.
Daha az seviyorum seni Giderek daha az Unutur gibi seviyorum Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum.
Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum..
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Eğer Ne olur Ne olur bir gün gideceksen alıştırma beni aşkına
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
BİR MİLLETİN KURTULUŞ MÜCADELESİ
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Bazı gerçekleri görmek istemeyiz..
AŞKLaRıM.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
VATANSEVERLİK.
SÖZCÜKTE ANLAM SORULAR:
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
ÇANAKKALE ZAFERİ.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
Edatlar.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Şşşşşşşşttttt!!! Fesat olmayın!.....
TRAFİK.
Bir bilgeye sormuşlar:
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
Çanakkale zaferi.
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR…
Çanakkale Zaferi İçindekiler: Savaşın nedenleri ve sonuçları
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Patron merak ederek Saate bakıyor, çünki yanında çalışan işçi hala ortada yok……… ve 10 dakika sonra önemli bir toplantıda olmaları gerekiyor.. Bu yüzden.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
YARIM KALAN AŞK Rasim, bir aksam okuldan döndüğü vakit, kendi ismine gelmiş bir zarf buldu. İçinde, çiçekli bir kağıt üstüne, su satırlar yazılıydı:  "Rasim.
Boraltan Köprüsü Katliamı
ZARFLAR (BELİRTEÇLER)
Boraltan Köprüsü Katliamı
İletişim zor bir süreç midir?
EBEDİ AŞKIN IŞIĞI Seneler önceydi... Denizaltında görevli asker, Çanakkale’de yaşayan bir kıza sevdalanmıştı. Evlenmek için askerliğin bitmesini bekliyorlardı.
Çanakkale 18 MART Çanakkale bir haykırıştı.Zayıfın güçlüye isyanı. Bir dehanın zeka ile imtihanıydı.  Çanakkale Boğazında avını arıyordu aç kalmış.
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Öldükten sonra tekrar dirilme ve Âhiret hayatı niçin vardır?
GENÇLERDE UYUM.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Sunum transkripti:

EBEDİ AŞKIN IŞIĞI

Seneler önceydi... Denizaltında görevli asker, Çanakkale’de yaşayan bir kıza sevdalanmıştı. Evlenmek için askerliğin bitmesini bekliyorlardı. Asker Çanakkale boğazından geçecekleri zaman yavuklusunu arıyor ve tahmini geçiş saatini bildiriyordu. Sehir genellikle gece oluyordu. Çanakkale yakınlarına gelindiğinde asker, komutanlarından ricada bulunarak köprü nöbetini alıyor ve sevgilisiyle haberleşme ışığıyla mesaj gönderiyordu. Kız da saat kaç olursa olsun elinde bir fenerle denizaltından gelen mesajı yanıtlıyordu.

Akdeniz’deki bir tatbikattan dönmeden önce sevdalı asker yine nişanlısını aramış, sabaha karşı 03:00 sularında Çanakkale boğazından geçeceklerini bildirmişti. Kız, elinde feneriyle sahile çıktı. O sırada denizaltı konvoyunun ikinci gemisindeki komutana güverte subayından bir mesaj geldi. “Komutanım, sahilden ışıklı mesaj gönderiyorlar, ne yapalım” !!!!

Komutan, mesajın yarım saatlik mesafeyle önlerinde seyretmekte olan denizaltındaki genç askere gönderildiğini anlamıştı. Çünkü bu”Pırıltılı” aşktan neredeyse bütün filo haberdardı. Gemi Komutanı “Bizim deli kız geç kalıp denizaltıları karıştırdı herhalde. Ama yanıt vermezsek de sevdiğini merak eder.” Diye düşünüp güverte subayına sordu:” Ne mesaj gönderiyor?” Subay “Seni seviyorum diyor efendim” diye yanıtladı. Komutan hiç tereddütsüz emrini verdi: “İyi, sizde şöyle mesaj geçin: Ben de seni seviyorum. Ebediyete kadar...”

kızın mesajını ulaştıramadığı denizaltının ismi Dumlupınar’dı. Ve bu mesajdan 25 dakika önce Nara burnu açıklarında Naboland isimli İsveç bandıralı şileple çarpışarak batmıştı. Şehit olan 81 denizcinin arasında kızın sevdalısı olan askerde vardı. Kız, bu acıya dayanamadı ve hayatına son verdi.. Çanakkaleliler bazı geceler sahilde sahipsiz bir fener ışığının bir aşağı bir yukarı gezindiğini söylüyorlar “Ebedi aşkın ışığı” olarak...