Pazartesi, 31 Mayıs, 1915 Sebeb-i hayatım, feyz-i velinimetim. Sevgili peder valideme, Babacığım, valideciğim. Arıburnu'nda ilk girdiğim müthiş muharebede.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CEPHEDEN MEKTUP VAR.
Advertisements

Hz. Muhammed’in Sözleri
AFYONKARAHİSAR KOLORDU DAİRESİNDE SUBAYLARA HİTABEN KONUŞMA
Dönmeyi düşünmediler…. “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini.
ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
ŞEHİTLERİM.
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN EN ÇOK SEVDİĞİ,
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
Dünyayı düzeltmek için
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
EHLİBEYT.
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
BAŞLAMA MESAJI SEVGİLİ AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİM, KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI, Bakanlar Kurulu’nun 23/5/2014tarih ve 2014/6366 karar sayısı uyarınca.
Kolayla ş tırıcı Mutluluk ipuçları…. Dostundan gelen kötülü ğ e iyilikle kar ş ılık ver. Dostundan/dü ş manından gelen iyili ğ e daha güzeli ile kar ş.
ŞEHİTLERİM
Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım ve İlimizin güzide Basın Mensupları 2013 yılından beri bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabük Defterdarlığı.
Erzak ve cephane sevkiyatı
İSTİKLAL MARŞI.
ZÜBEYR ABİ’DEN MERHAMET
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
KAN ATEŞ KUSMUŞTU, TÜRK BATARYALARI HAYKIRMIŞTI:
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
=>CÜMLEDE ANLAM<=
2 Anacıgım ve Babacıgım, Sizden ayrılmak her ne kadar içimi acıtsa da sevdanın dili yoktur, engel tanımaz. Sevda kimi seve ğ imi söylemez, laldir. Bilirim.
DEĞERLER EĞİTİMNDE SABIR KONUSU.
HOCALAR UÇUK OLUNCA – 1 - HANGİ SANDALYE?
Savaşa katılan ülkeler
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
Çanakkale Zaferi İçindekiler: Savaşın nedenleri ve sonuçları
hazırlayan:okan yılmaz
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
Bir zamanlar bir psikoloji kitabında okuduğum bir bölüm vardı...
Hazırlayan songül zehiroğlu 6/A 41
SINIF : 1 DERS : HAYAT BİLGİSİ ÜNİTE : OKUL HEYECANIM KONU : İŞTE BEN
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
Biraz zamanınızı alacağım Seyredin, dinleyin ve OKUYUN.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
ŞAH VE PİYON sesli
Sesi açın ve sayfayı değiştirmek için fareyi tıklayın… …LÜTFEN SONUNA KADAR İZLEYİN.
İstiklal Marşı Başlat.
KONU : GERİYE DOĞRU RİTMİK SAYMALAR KAZANIM :
Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan.
VAN DEPREMİNDE KAYBETTİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZ ANISINA.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
Vakit gece Alaca karanlık Üç-beş nöbetinde Ayakta dimdik uyanık Görevi devralan ben miyim anne... Estikçe esiyor rüzgar Ayaza kesiyor kar Yol dolam.
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
Görevi devralan ben miyim anne
İBADET VE NAMAZ EY İNSANLAR! İBADET EDİN. (BAKARA SURESİ, 21)
Sayıların Basamaklarını Tanıyalım
Kınalı ali’nin mektubu
ŞEHİTLERİM.
Kınalı ali’nin mektubu
Kınalı ali’nin mektubu
ŞEHİTLERİM.
Kınalı ali’nin mektubu
KONU : DOĞAL SAYILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ
Sunum transkripti:

Pazartesi, 31 Mayıs, 1915 Sebeb-i hayatım, feyz-i velinimetim. Sevgili peder valideme, Babacığım, valideciğim. Arıburnu'nda ilk girdiğim müthiş muharebede sağ yanımdan ve pantolonumdan kurşun geçti. Hamdolsun kurtuldum. Fakat bundan sonra gireceğim muharebelerden kurtulacağıma ümidim olmadığından bir hâtıra olmak üzere, şu yazılarımı yazıyorum. Hamdüsenâlar olsun Cenâb-ı Hakk'a ki beni bu rütbeye eriştirdi. Yine mukadderât-ı ilâhiyye olarak beni asker yaptı. Siz de ebeveynim olmak dolayısıyla beni vatan ve millete hizmet etmek için ne sûretle yetiştirmek mümkün ise öylece yetiştirdiniz. Sebeb-i feyz-i rıf'atım ve hayâtım oldunuz. Cenâb-ı Hakk'a ve sizlere çok teşekkür ederim. Sevgili peder ve valideciğim, gözbebeğim olan zevcem Münevver ve oğlum Nezih'ciğimi evvela Cenâb-ı Hakk'ın, sonra sizin himâyenize emanet ediyorum. Onlar hakkında ne mümkün ise lütfen yapınız. Oğlumun tâ'lim ve terbiyesine siz de refîkamla birlikte lütfen gayret ediniz. Servetimizin olmadığı ma'lûmdur. Mümkün olandan başka birşey isteyemem, istesem de pek beyhûdedir. Refîkama hitaben yazdığım kapalı mektûbu lütfen kendi eline veriniz. Fakat çok müteessir olacaktır, o teessürü azaltacak şekilde veriniz. Ağlayacak, üzülecek tabii; teselli ediniz... Sevgili baba ve valideciğim, belki bilmeyerek size karşı birçok kusurda bulunmuşumdur. Beni affediniz... Rûhumu şâd ediniz... Sevgili hemşîrem Lütfiye'ciğim bilirsiniz ki sizi çok severdim. Sizin için ve sa'yimim yettiği nisbette ne yapmak lâzımsa yapmak isterdim. Belki size karşı da kusur etmişimdir, beni affet. İlahi mukadderât böyle imiş. Hakkını helâl et. Rûhumu şâd et... Ey akraba ve dostlar ve sevenlerim; cümlenize elveda. Cümleniz hakkınızı helâl ediniz. Benim tarafımdan cümlenize hakkım helâl olsun, elveda. Elveda, cümlenizi Cenab-ı Hakk'a tevdî ve emanet ediyorum. Ebediyyen Allah'a ısmarladım, sevgili peder ve valideciğim. Oğlunuz Mehmet Tevfik Çıkış Yüzbaşı Mehmet Tevfik bu mehtubu yazdıktan iki hafta sonra şehit oldu.

HAZIRLAYAN Muhammet BOZKURT egitim.yenislayt.com Kapat