Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME"— Sunum transkripti:

1 İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME
Bir problemi çözerken şunlara dikkat edeceğiz: * Problemi Anlayalım (verilenler neler ve bizden ne istiyor) * Çözümü Planlayalım * Problemi Çözelim * Çözümün Doğruluğunu Kontrol Edelim

2 Örnek: Serdar , hafta içi her gün babasından 5 lira alıyor
Örnek: Serdar , hafta içi her gün babasından 5 lira alıyor. Hafta sonu harçlık almayan Serdar her gün 3 lira harcıyor, artan paraları da hafta sonunda kumbaraya atıyor. Buna göre kumbarada 40 lira birikmesi için kaç gün geçmesi gerekir ? Örnek: İnci bir bilet kuyruğunda baştan 9. sıradadır. İnci’nin önündeki kişi sayısı arkasındaki kişi sayısının yarısı olduğuna göre bu kuyrukta kaç kişi vardır ?

3 Örnek: Bir futbol takımında futbolcuların formaları 1 den 11 e kadar ardışık olarak sıralanmıştır. Buna göre kaç numaralı futbolcu oyun içinde kırmızı kart görürse sahadaki oyuncuların forma numaraları toplamı 57 olur ? Örnek: 16 litrelik beyaz bidonlarla 30 seferde doldurulan bir depo kırmızı bidonlarla 40 seferde doldurulabildiğine göre bir tane kırmızı bidon kaç litredir?

4 Örnek: Ahmet, Seda’ya 12 TL verirse Ahmet’in parası Seda’nın parasının 3 katı oluyor. İkisinin paraları toplamı 108 lira olduğuna göre, başlangıçta Seda’nın kaç lirası vardı? Örnek: Vedat her gün bir önceki günden 8 soru daha fazla soru çözüyor. Buna göre 5. gün 240 soru çözen Vedat 1. gün kaç soru çözmüştür ?

5 Örnek: Ayşe Hanım ve kızı Aslı’nın yaşlarının toplamı 68, farkı 36’dır
Örnek: Ayşe Hanım ve kızı Aslı’nın yaşlarının toplamı 68, farkı 36’dır. Ayşe Hanım ve kızı Aslı kaçar yaşındadırlar? Örnek: Yukarıdaki tablodan yararlanarak problemler kuralım: Problem 1: Ali, kırtasiyeciden 2 defter, 3 kurşun kalem ve 1 cetvel aldı. Ali, kırtasiyeciye 20 TL verdiğine göre ne kadar para üstü almıştır? Problem 2: … Problem 3: … Ürün Defter Cetvel Kurşun kalem Kalemtıraş Fiyatı 450 kr. 280 kr. 75 kr. 2 TL


"İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları