Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ."— Sunum transkripti:

1 7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ

2 PROGRAMIN GENEL FELSEFESİ
Programın temel felsefesi çocuğun yüksek yararı çerçevesinde 7-19 yaş çocuklar ile etkileşimde bulunan tüm bireylerin çocuk gelişimine maksimum katkı sağlamasına destek vermektir.

3 PROGRAMIN GENEL FELSEFESİ
Bu program, ebeveynlerin güçlü noktalarını fark ederek, var olan becerilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. ’’Bütün anne babalar iyidir ve çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar’’ temel felsefesinden hareket eder.

4 Bu program, kişisel güçlenmeden yola çıkarak toplumsal güçlenmeye
PROGRAMIN GENEL FELSEFESİ Bu program, kişisel güçlenmeden yola çıkarak toplumsal güçlenmeye katkı sağlamayı hedefler. Bu program cinsiyet ayrımına karşı duyarlıdır. Bu program, içinde yaşadığımız kültürdeki ailenin güçlü yanlarına duyarlı ve uygun Olmayı hedefler.

5 en genel hedefi anne baba çocuk ve
PROGRAMIN GENEL HEDEFİ : 7-19 yaş aile eğitimi programının en genel hedefi anne baba çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun/ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamaktır.

6 ÖZEL HEDEFLERİ: Ebeveynlerin anne, baba ve eş olarak,
aile içindeki rollerini görebilmelerini sağlayabilmek. Ebeveynlerin, kendi ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde, aile içindeki roller ve karar alma sürecinde, toplumsal cinsiyet ayrımı yapmaksızın, eşitlikçi ve katılımcı bir yaklaşım içinde olmalarını sağlayabilmek.

7 ÖZEL HEDEFLERİ : Ebeveynlerin, çocuklarının ergenlik döneminin genel özelliklerine ilişkin farkındalıklarını arttırmak. Ailelerin, ergenlik dönemindeki çocukları ile ilişkide kullandıkları iletişim becerilerini güçlendirmek.

8 hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamak.
ÖZEL HEDEFLERİ : Ailelere risk etkenlerinin kendileri ve çocukları üzerindeki duygusal ve davranışsal etkilerini fark ettirerek, riskli durumlar karşısında hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamak.

9 Aileleri çocukla geçirilen zamanı
ÖZEL HEDEFLERİ : Aileleri çocukla geçirilen zamanı etkin planlayabilmeleri için desteklemek. Ebeveynlerin çatışma yönetim becerilerini arttırmak.

10 ÖZEL HEDEFİ : Anne ve babaların, çocuğun kişiliğinin gelişmesi ve istendik davranışlarının kalıcı hale gelmesi için kullandıkları olumlu yöntemleri geliştirmek. Ebeveynlerde, çocukların geleceğini Planlama sürecinde, olması gereken durumlara ilişkin farkındalığı arttırmak.

11 PROĞRAM NASIL UYGULANIR
Maksimum 25 velinin katılımıyla oturumlar oluşturulur. 8 oturumluk bir program Haftada bir oturum yapılır. grup liderinin önderliğinde konular; küçük-büyük grup tartışması, örnek olaylar, soru-cevap, etkinlik uygulama, hayalinde canlandırma, oyunlarla ve açıklamalarla zenginleştirilmiştir. Konuların işleyişi velinin de katılımı ile güçlendirilir.

12 KONU BAŞLIKLARI 1.Hafta: Ergeni Tanımak 2. Hafta: İletişim Kurmak
3. Hafta: Birlikte Büyümek 4. Hafta: Aile Tutumları 5. Hafta: Riski Yönetmek 6. Hafta: Olumlu Davranış Kazandırma 7. Hafta: Uzlaşabilmek 8. Hafta: Geleceği Planlamak

13 ’Bütün anne babalar iyidir ve çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar’ temel felsefemizi paylaşarak, 7-19 ailesini güçlendiren büyümesine katkı sağlayan velilerimize sonsuz teşekkürlerimize sunuyoruz.


"7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları