Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ders İçerik Sunusu Maltepe Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ders İçerik Sunusu Maltepe Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Ders İçerik Sunusu Maltepe Üniversitesi
Java Programlama Ders İçerik Sunusu Maltepe Üniversitesi

2 Dersin Amacı Bu ders, nesneye yönelik programlamaya JAVA dilini kullanarak giriş yapmayı amaçlar. Nesne yönelimli diller, sınıflar ve nesneler ile birlikte kapsülleme, bilgi saklama ve buna benzer nesne yönelimli programlama kavramları işlenmektedir. Bunlarla birlikte dosyalar ve veritabanı bağlantıları gibi ileri konular da ders kapsamındadır.

3 Dersin Öğrenme Çıktıları
1-Java kodlarını derleyebilir 2-Nesneye yönelik programlama kavramını bilir. 3-Java dili ile nesneler oluşturarak bunlar arası ilişkiler tanımlayabilir 4-Java dili ile veritabanı bağlantısı oluşturabilir 5-Java dilinin görsel bileşenlerini kullanabilir.

4 Dersin Konuları Java'ya giriş, değişkenler, operatörler, yöntemleri, nesneleri ve nesne yönelimli programlama, dizge operatörleri, istisnalar ve özel durum işleme, swing denetimlerini kullanma yöntemleri, veri yapıları, Dosyalar ve Akımlar, Ağ programlama, swing GUI nesnelerini kullanarak GUI programlama, JDBC bağlantıları, Java appletleri.

5 Dersin Kitapları 1-Deitel & Deitel Java How To Program Seventh Edition. 2-Daniel Liang,Y Introduction to Java Programming Sixth Edition. Prentice Hall.

6 Sınav ve Not Sistemi Lab %10 Proje %10 Ara Sınav %20 Final Sınavı %60

7 Haftalık Ders Çizelgesi


"Ders İçerik Sunusu Maltepe Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları