Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ."— Sunum transkripti:

1 KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ

2 Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi otururmuş.

3 Bir gün Kırmızı Başlıklı Kız annesinin yaptığı kurabiyeleri anneannesine götürmek üzere yola çıkmış.

4 Yolda kurtla karşılaşmış
Yolda kurtla karşılaşmış.Kurt ona nereden gelip nereye gittiğini sormuş.Kırmızı Başlıklı Kız annesi tembih ettiği için cevap vermemiş.Yoluna devam etmiş

5 Yaklaştığında yatakta yatan pek ninesine benzemediği için;
-Anneanneciğim senin kulakların neden büyük? -Sana zarar verecekleri daha iyi duyabilmek için. -Peki gözlerin neden bu kadar büyük? -Sana zarar verecekleri daha iyi görebilmek için. -O zaman ağzın ve dişlerin neden bu kadar büyük? -Dedim ya! Sana zarar verecekleri kolay ısırabilmek için.

6 Kırmızı Başlıklı Kız buna inanmamış
Kırmızı Başlıklı Kız buna inanmamış. Kulübeden kaçarak oradan geçmekte olan avcılara haber vermiş.Avcılar hemen kulübeye gelerek kurdu vurmuşlar.Karnını yarıp baktıklarında anneanneyi görememişler.Kurdu karnına taş doldurarak dikmişler.Sonra da dereye doğru yuvarlamışlar.

7 Oysa kurdun amacı sadece iyilik etmekti
Oysa kurdun amacı sadece iyilik etmekti.Kırmızı Başlıklı Kız ninesinin öldüğüne üzülmesin istemişti.Issız orman yolunda başına gelecek tehlikelerden onu korumaktı niyeti. Kırmızı Başlıklı Kız öyle düşünmemişti.Kendisini zararlı bir hayvan olarak görmüştü.

8 Üstelik avcılara haber vererek ölümüne neden olmuştu
Üstelik avcılara haber vererek ölümüne neden olmuştu.Oysa o gerçekten iyilik seven bir kurttu.İşte o günden sonra kurt masallarında bütün kurtlar vahşi ve kötü tanıtılmıştı çocuklara.Büyükler bizim de iyi yanlarımızın olduğunu anlatmamıştı onlara…Ne acı…

9 HAZIRLAYANLAR M.EROL YETER MESUT TOKER KEMAL ÇETİN


"KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları