Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SERACI ÇOCUKLAR İşbirliği Ortakları Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı Katılımcılar Ege Üniversitesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SERACI ÇOCUKLAR İşbirliği Ortakları Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı Katılımcılar Ege Üniversitesi."— Sunum transkripti:

1 SERACI ÇOCUKLAR İşbirliği Ortakları Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı Katılımcılar Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi SKEÇ Topluluğu Gaziemir 9 Eylül İlköğretim Okulu Gaziemir Remzi Doğan İlköğretim Okulu

2 “UYGULAMALI SERACI ÇOCUKLAR EĞİTİMİ” Hedef Kitle: İlçede eğitim alan çevreye duyarlı ve üretime meraklı orta öğretim öğrencileri. Eğitmen: SKEÇ öğrencileri AMAÇ: Çocukların üreticiliğinin geliştirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması ve eğitimlerle öğrencilerin bitkisel üretim, seracılık, topraksız kültür gibi konularda bilgi edinmelerini sağlamaktır.

3 Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenecek Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliğinin bu yılki teması “çevre ve sağlık” olarak belirlendi. 10 günlük şenlik kapsamında Gaziemirli 30 çocuk, yabancı ülkelerden gelecek konuk çocuklar için belediye serasında ürün yetiştirmeye başladı. Kendi yetiştirdikleri ürünlerden şenlik sırasında salata yapmayı planlayan çocuklar tüm dünyaya, “Kirlenmiş olan dünyamızı kurtarmak bizim elimizde” mesajını verecek. “Seracı çocuklar” adı verilen işbirliği ile Gaziemir 9 Eylül İlköğretim Okulu ve Remzi Doğan İlköğretim Okulu’ndan toplam 30 öğrenci, topraksız tarım uygulayarak domates, marul, maydanoz, tere, dereotu ve roka yetiştiriyor. Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlık ve Sera Tesisleri’nde haftada bir gün EÜZF SKEÇ Topluluğu öğrencileri ile beraber çalışan çocuklar, fidelerine özenle bakıyor, gelişimlerini takip ediyor.

4 Serada çalışan çocukları ziyaret eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, domates fidesi dikmelerine yardım etti. Başkan Şenol, “Bu ürünler, uluslararası şenliğimize yabancı ülkelerden gelecek çocuklar için çok anlamlı bir hediye olacak. Gaziemirli çocuklar kendi elleriyle yetiştirdikleri ürünlerden bir sofra kurup konuklara ikram edecek. Böylece çocuklarımız aracılığıyla daha güzel bir dünya yaratmanın mesajını vereceğiz” dedi.

5 Skeç grubu ilköğretim öğrencileri ile konuşurken

6 Skeç grubu öğrencileri ile ilköğretim öğrencileri

7 Çocuklar yeşillik tohumu ektiler ve haftada 1 gün kontrol ediyorlar.

8

9 Belediye başkanı dikim yaparken

10 Skeç grubu ve öğrenciler


"SERACI ÇOCUKLAR İşbirliği Ortakları Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı Katılımcılar Ege Üniversitesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları